MERKEZEFENDİ’YE AÇIK KALP AMELİYATI ÜNİTESİ

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.04.2017 - 10:21, Güncelleme: 06.04.2017 - 10:21
 

MERKEZEFENDİ’YE AÇIK KALP AMELİYATI ÜNİTESİ

Sağlık Bakanlığı tarafından 3 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımla Manisa’ya kazandırılan Anjiyo Kalp Merkezi,2016 kasımında hastaların hizmetine sunuldu. Merkez Efendi Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Sorumlusu Doktoru Alper Özbakkaloğlu, vatandaşlara yeni bir müjde daha verdi. Operatör DoktorAlper Özbakkaloğlu; Merkez Efendi Devlet Hastanesi bünyesinde bir açık kalp cerrahisi ünitesi kurma hazırlığında olduklarını ve ünitenin 2017 haziran ayında hizmete gireceğini duyurdu.
HABER NURGÜL YILMAZ “KALP İLGİLİ MÜDAHALELERİ MERKEZEFENDİ’DE YAPACAĞIZ” Operatör Doktor Alper Özbakkaloğlu amaçlarının kalp hastalarına Manisa’da müdahale etmek  olduğuna vurgu yaparak, “bizim yapmayı amaçladığımız kalp ile ilgili acil müdahaleleri Manisalılara mümkün olduğunca Merkez Efendi Hastanesi’nde devlet bünyesinde sunmak.  Ve sonrasında da bu tedavilerin ve takiplerinin burada ele alınması   sağlamak. Bu sayede Manisa’dan  diğer illere olan acil sevkleri önemli anlamda sınırlandırılarak, devlet bünyesinde hizmet verilmesi  amaçlanıyor” ifadelerine yer verdi. “HAZİRAN’DA KALP CERRAHİSİNİ HASTANEMİZDE BAŞLATACAĞIZ” Operatör Doktor Alper Özbakkaloğlubu projeye başladıklarında açık kalp ameliyatlarının devlet hastaneleri bünyesinde yapılmadığına dikkat çekerek, “Biz bu projeye  başladığımızzaman açık kalp cerrahisi ile ilgili Manisa’da her hangi bir girişim yoktu. Ancak anjiyo ünitesinin kurulması ile birlikte oldukça önemli yol kat edildi. Biz gerekli eksiklerimizi tamamladıktan sonra yaklaşık 2 ay içerisinde açık kalp cerrahisini hastanemizde başlatmış olacağız. Ekibimizde bana eşlik eden; Operatör Doktor Ercan Başçeşme ve Operatör Doktor Tezcan Bozkurt var. Şuan hafta içi her gün mesai saatlerimizde polikliniğimiz aktif şekilde hizmet vermektedir. Randevu için normal MHRS Sistemi ile 182’yi tuşlayarak vatandaşlarımız randevu alabilirler” dedi.  MERKEZDE ŞUAN AKTİF HALDE 6 YATAĞIMIZ BULUNUYOR Cerrahi müdahalelere diyaliz cerrahisi ile başladıklarına vurgu yapan Operatör Doktor Alper Özbakkaloğlu ,  “Bu etapta ilk yaptığımız cerrahi müdahaleler diyaliz cerrahisi.  Manisa’da ki bir çok kronik hemodiyaliz hastalarının, damar yolu erişimi için gerekli tedavileri uygulamaktadır. Bunun dışında varis hastalarının gerekli operasyonunu ve tıbbi müdahalelerini yapıyoruz. Bacak ve kollardaki atar damar tıkanıklıklarının cerrahi tedavisini yürütebiliyoruz. Anjiyo ünitesi ile birlikte açık cerrahi yapmadan,  kapalı sistemle anjiyografik olarak da bu damarların açılma işlemlerini gerçekleştirebiliyoruz. Merkezimizde şuan aktif halde 6 yatağımız bulunuyor, gerekli hastalar için operasyon sonrası yatarak hastalarımızı takip ediyoruz” görüşlerine yer verdi.  
Sağlık Bakanlığı tarafından 3 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımla Manisa’ya kazandırılan Anjiyo Kalp Merkezi,2016 kasımında hastaların hizmetine sunuldu. Merkez Efendi Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Sorumlusu Doktoru Alper Özbakkaloğlu, vatandaşlara yeni bir müjde daha verdi. Operatör DoktorAlper Özbakkaloğlu; Merkez Efendi Devlet Hastanesi bünyesinde bir açık kalp cerrahisi ünitesi kurma hazırlığında olduklarını ve ünitenin 2017 haziran ayında hizmete gireceğini duyurdu.
HABER
NURGÜL YILMAZ

“KALP İLGİLİ MÜDAHALELERİ MERKEZEFENDİ’DE YAPACAĞIZ”

Operatör Doktor Alper Özbakkaloğlu amaçlarının kalp hastalarına Manisa’da müdahale etmek  olduğuna vurgu yaparak, “bizim yapmayı amaçladığımız kalp ile ilgili acil müdahaleleri Manisalılara mümkün olduğunca Merkez Efendi Hastanesi’nde devlet bünyesinde sunmak.  Ve sonrasında da bu tedavilerin ve takiplerinin burada ele alınması   sağlamak. Bu sayede Manisa’dan  diğer illere olan acil sevkleri önemli anlamda sınırlandırılarak, devlet bünyesinde hizmet verilmesi  amaçlanıyor” ifadelerine yer verdi.

“HAZİRAN’DA KALP CERRAHİSİNİ HASTANEMİZDE BAŞLATACAĞIZ”
Operatör Doktor Alper Özbakkaloğlubu projeye başladıklarında açık kalp ameliyatlarının devlet hastaneleri bünyesinde yapılmadığına dikkat çekerek, “Biz bu projeye  başladığımızzaman açık kalp cerrahisi ile ilgili Manisa’da her hangi bir girişim yoktu. Ancak anjiyo ünitesinin kurulması ile birlikte oldukça önemli yol kat edildi. Biz gerekli eksiklerimizi tamamladıktan sonra yaklaşık 2 ay içerisinde açık kalp cerrahisini hastanemizde başlatmış olacağız. Ekibimizde bana eşlik eden; Operatör Doktor Ercan Başçeşme ve Operatör Doktor Tezcan Bozkurt var. Şuan hafta içi her gün mesai saatlerimizde polikliniğimiz aktif şekilde hizmet vermektedir. Randevu için normal MHRS Sistemi ile 182’yi tuşlayarak vatandaşlarımız randevu alabilirler” dedi. 

MERKEZDE ŞUAN AKTİF HALDE 6 YATAĞIMIZ BULUNUYOR
Cerrahi müdahalelere diyaliz cerrahisi ile başladıklarına vurgu yapan Operatör Doktor Alper Özbakkaloğlu ,  “Bu etapta ilk yaptığımız cerrahi müdahaleler diyaliz cerrahisi.  Manisa’da ki bir çok kronik hemodiyaliz hastalarının, damar yolu erişimi için gerekli tedavileri uygulamaktadır. Bunun dışında varis hastalarının gerekli operasyonunu ve tıbbi müdahalelerini yapıyoruz. Bacak ve kollardaki atar damar tıkanıklıklarının cerrahi tedavisini yürütebiliyoruz. Anjiyo ünitesi ile birlikte açık cerrahi yapmadan,  kapalı sistemle anjiyografik olarak da bu damarların açılma işlemlerini gerçekleştirebiliyoruz. Merkezimizde şuan aktif halde 6 yatağımız bulunuyor, gerekli hastalar için operasyon sonrası yatarak hastalarımızı takip ediyoruz” görüşlerine yer verdi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.