MOSB MED TIP MERKEZİ RAHİM AĞZI KANSERİNE SAVAŞ AÇTI

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.03.2018 - 11:12, Güncelleme: 14.03.2018 - 11:12
 

MOSB MED TIP MERKEZİ RAHİM AĞZI KANSERİNE SAVAŞ AÇTI

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmet veren MOSB MED Tıp Merkezi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Manisalı kadınlara büyük bir jest yaparak, Kadın Hastalıkları ve Doğum muayenelerinde kurum katkı payı almayacağını duyurmuştu. MOSB MED Tıp Merkezi, rahim ağzı kanseri konusundaki hassasiyetini bununla sınırlamadı. MOSB MED Tıp Merkezi tarafından çeşitli kurumlara seminer verildi, rahim ağzı kanserinde erken tanı ve korunma yolları anlatıldı.
MOSB MED Tıp Merkezi, ‘Rahim Ağzı Kanseri’nde kadınları bilinçlendirme konusunda duyduğu hassasiyeti bu kez de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla gösterdi. MOSB MED Tıp Merkezi Genel Müdürü Dr. Hülya Pirinççi ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hasan Cihan Demirel, çeşitli kurumlarda ‘Rahim Ağzı Kanseri’ hakkında seminerler düzenledi. Rahim ağzı kanserinin kadınları tehdit eden 2. kanser türü olduğunu vurgulayan Dr. Demirel; “Her yıl 500 bin kadın rahim ağzı kanserine yakalanmaktadır. 500 bin kişiden 190 bini maalesef hayatını kaybetmektedir. Rahim ağzı kanserine yakalanan kadınların %50’si 35 yaşın altındadır.  Bu hastalığa yakalanılmasındaki en büyük sebeplerden biri cinsel hayata erken yaşta başlanması ve çok eşliliktir. Tetikleyen diğer durumlar sigara kullanımı, çok doğum yapmak, geçmişte kadının ya da erkeğin HPV  geçirmiş olmasıdır. Rahim ağzı kanserinden korunmak için yapılması gerekenler oldukça basit ama dikkatli olunması lazım. Cinsel hayata başlama yaşı ideal olarak 20-23 yaş arasıdır bunun yanında tek eşlilik, kondom kullanımı, aşılamadır. Bunlara dikkat edilmeli ve düzenli muayene yaptırılmalıdır.” dedi. MART AYI BOYUNCA MUAYENE FIRSATI Seminerde konuşma yapan MOSB MED Tıp Merkezi Genel Müdürü Dr. Hülya Pirinççi ise şu bilgileri aktardı; “Rahim ağzı kanserinde, önemli olan kanseri yakalamaktan çok kanser öncesi dönemde, henüz kanser gelişmeden yakalamaktır. Bundan dolayı bizler de kadınlarımız için ne yapabiliriz dedik ve Mart ayı boyunca kurum katkı payını almadan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanımızın kontrolünde kadınlarımızı muayene etmeyi amaçladık. Lütfen bu fırsatı kaçırmasınlar ve kontrollerini olmaya gelsinler. Kanser oranı çok fazla arttı, rahim ağzı kanseri de diğer kanserler gibi önlenebilir. Yeter ki farkında olalım, korkmayalım ve geç kalmayalım.”-Asude Onar          
Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmet veren MOSB MED Tıp Merkezi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Manisalı kadınlara büyük bir jest yaparak, Kadın Hastalıkları ve Doğum muayenelerinde kurum katkı payı almayacağını duyurmuştu. MOSB MED Tıp Merkezi, rahim ağzı kanseri konusundaki hassasiyetini bununla sınırlamadı. MOSB MED Tıp Merkezi tarafından çeşitli kurumlara seminer verildi, rahim ağzı kanserinde erken tanı ve korunma yolları anlatıldı.


MOSB MED Tıp Merkezi, ‘Rahim Ağzı Kanseri’nde kadınları bilinçlendirme konusunda duyduğu hassasiyeti bu kez de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla gösterdi. MOSB MED Tıp Merkezi Genel Müdürü Dr. Hülya Pirinççi ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hasan Cihan Demirel, çeşitli kurumlarda ‘Rahim Ağzı Kanseri’ hakkında seminerler düzenledi. Rahim ağzı kanserinin kadınları tehdit eden 2. kanser türü olduğunu vurgulayan Dr. Demirel; “Her yıl 500 bin kadın rahim ağzı kanserine yakalanmaktadır. 500 bin kişiden 190 bini maalesef hayatını kaybetmektedir. Rahim ağzı kanserine yakalanan kadınların %50’si 35 yaşın altındadır.  Bu hastalığa yakalanılmasındaki en büyük sebeplerden biri cinsel hayata erken yaşta başlanması ve çok eşliliktir. Tetikleyen diğer durumlar sigara kullanımı, çok doğum yapmak, geçmişte kadının ya da erkeğin HPV  geçirmiş olmasıdır. Rahim ağzı kanserinden korunmak için yapılması gerekenler oldukça basit ama dikkatli olunması lazım. Cinsel hayata başlama yaşı ideal olarak 20-23 yaş arasıdır bunun yanında tek eşlilik, kondom kullanımı, aşılamadır. Bunlara dikkat edilmeli ve düzenli muayene yaptırılmalıdır.” dedi.



MART AYI BOYUNCA MUAYENE FIRSATI
Seminerde konuşma yapan MOSB MED Tıp Merkezi Genel Müdürü Dr. Hülya Pirinççi ise şu bilgileri aktardı; “Rahim ağzı kanserinde, önemli olan kanseri yakalamaktan çok kanser öncesi dönemde, henüz kanser gelişmeden yakalamaktır. Bundan dolayı bizler de kadınlarımız için ne yapabiliriz dedik ve Mart ayı boyunca kurum katkı payını almadan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanımızın kontrolünde kadınlarımızı muayene etmeyi amaçladık. Lütfen bu fırsatı kaçırmasınlar ve kontrollerini olmaya gelsinler. Kanser oranı çok fazla arttı, rahim ağzı kanseri de diğer kanserler gibi önlenebilir. Yeter ki farkında olalım, korkmayalım ve geç kalmayalım.”-Asude Onar
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.