ONLAR KAR KIŞ DİNLEMİYOR

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.02.2012 - 16:43, Güncelleme: 02.02.2012 - 16:43
 

ONLAR KAR KIŞ DİNLEMİYOR

Manisa’nın belli noktalarında kan bağışı alımlarına devam eden Kızılay, yoğun kar yağışına rağmen Otogar önünde stant açtı. Manisa Kızılay Kan Bağış Merkezi Dr. Ayhan Öteyüzoğlu, “Kan bağışı yapmanın yazı kışı olmaz” diye konuştu.
 Manisa Kızılay Kan Bağış Merkezi Dr. Ayhan Öteyüzoğlu, kış aylarında kan bağışlarının azaldığına dikkat çekerek, vatandaşlara bağış çağrısı yaptı. Haftanın belli günlerinde dışarı çıkarak kan bağışı alımı yaptıklarını belirten Öteyüzoğlu, kış aylarında bağışta bulunulmamasının yanlış bir inanış olduğunu dile getirdi. Dr. Öteyüzoğlu, “Kan bağışında Türkiye şampiyonuyuz ama halkımızın yanlış bir inanışı var. Kan bağışı yaparsam üşürüm diye düşünüyorlar ama böyle bir şey yok. Çünkü yaz olsun kış olsun kan değerleri müsait olmayanlardan alım yapmıyoruz. Kanı normalin üstünde olanlardan bağış alınıyor. O yüzden hiç endişe etmesinler. Ameliyathanelerde insanlar kan bekliyor. Vücudumuz sağlıklı ise yaz kış demeden kan verebiliriz.”        
Manisa’nın belli noktalarında kan bağışı alımlarına devam eden Kızılay, yoğun kar yağışına rağmen Otogar önünde stant açtı. Manisa Kızılay Kan Bağış Merkezi Dr. Ayhan Öteyüzoğlu, “Kan bağışı yapmanın yazı kışı olmaz” diye konuştu.
 Manisa Kızılay Kan Bağış Merkezi Dr. Ayhan Öteyüzoğlu, kış aylarında kan bağışlarının azaldığına dikkat çekerek, vatandaşlara bağış çağrısı yaptı. Haftanın belli günlerinde dışarı çıkarak kan bağışı alımı yaptıklarını belirten Öteyüzoğlu, kış aylarında bağışta bulunulmamasının yanlış bir inanış olduğunu dile getirdi. Betpas style="mso-ansi-language:EN-US">Dr. Öteyüzoğlu, “Kan bağışında Türkiye şampiyonuyuz ama halkımızın yanlış bir inanışı var. Kan bağışı yaparsam üşürüm diye düşünüyorlar ama böyle bir şey yok. Çünkü yaz olsun kış olsun kan değerleri müsait olmayanlardan alım yapmıyoruz. Kanı normalin üstünde olanlardan bağış alınıyor. O yüzden hiç endişe etmesinler. Ameliyathanelerde insanlar kan bekliyor. Vücudumuz sağlıklı ise yaz kış demeden kan verebiliriz.”

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.