PATATES KIZARTMASINA AVRUPA BİRLİĞİ STANDARDI

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.09.2017 - 13:11, Güncelleme: 06.09.2017 - 13:11
 

PATATES KIZARTMASINA AVRUPA BİRLİĞİ STANDARDI

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği Komisyon’u tarafından yapılan açıklamaya göre; geleneksel patates kızartmasının ısı derecesine standart getirildi.
Yıllardır çıtır çıtır oluncaya kadar kızartılan ve sıcak sıcak tüketilen patatesin, insan sağlığı için zararlı olduğu ifade ediliyor. Avrupa Birliği Standartlarına göre;  Patatesin kızartıldığı yağın sıcaklığı 175 dereceyi geçmemeli.  Aynı zamanda patatesler,  Az kızarmış, sarı görüntüsü kalacak şekilde, ateşte tutulmalı. Ve biraz bekletildikten sonra tüketilmeli. Avrupa Birliği  Komisyonuna  göre; en sağlıklı patates tüketiminin tarifi ise, 175 dereceye ayarlanmış fırında, tepsiye sıralanan patatesler birkaç damla çiğ yağ gezdirilerek fırına verilmeli. En fazla 20 dakika fırında tutulması gereken patatesler; çıkarıldıktan birkaç dakika sonra servise sunulmalı.
Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği Komisyon’u tarafından yapılan açıklamaya göre; geleneksel patates kızartmasının ısı derecesine standart getirildi.
Yıllardır çıtır çıtır oluncaya kadar kızartılan ve sıcak sıcak tüketilen patatesin, insan sağlığı için zararlı olduğu ifade ediliyor. Avrupa Birliği Standartlarına göre;  Patatesin kızartıldığı yağın sıcaklığı 175 dereceyi geçmemeli.  Aynı zamanda patatesler,  Az kızarmış, sarı görüntüsü kalacak şekilde, ateşte tutulmalı. Ve biraz bekletildikten sonra tüketilmeli.



Avrupa Birliği  Komisyonuna  göre; en sağlıklı patates tüketiminin tarifi ise, 175 dereceye ayarlanmış fırında, tepsiye sıralanan patatesler birkaç damla çiğ yağ gezdirilerek fırına verilmeli. En fazla 20 dakika fırında tutulması gereken patatesler; çıkarıldıktan birkaç dakika sonra servise sunulmalı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.