SAĞLIĞINA GRANDMEDİCAL’DE KAVUŞTU

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.03.2017 - 08:29, Güncelleme: 02.03.2017 - 08:29
 

SAĞLIĞINA GRANDMEDİCAL’DE KAVUŞTU

Ventriküler Septal Defekt (VSD) olarak isimlendirilen kalp hastalığına yakalanan Iraklı Nihad Kaky, Manisa’da Özel Grandmedical Hastanesi sayesinde sağlığına kavuştu. Nadir görülen bir hastalık olan VSD’ye yakalanan Iraklı kadın Kaky, birçok hastaneyi tek tek gezdiğini, ancak hepsinin açık kalp ameliyatı olması gerektiği yönünde cevaplar verdiğini söyledi. Açık kalp ameliyatı olmayı göze almayan Kaky, Uzm. Dr. Ferhat Özyurtlu’nun yaptığı tedavi ve tetkikler sonucu, açık kalp ameliyatı olmadan tedavi edildi.
Manisa’da, Özel Grandmedical Hastanesi doktorlarından Uzm. Dr. Ferhat Özyurtlu’nun, Irak’tan gelen bir vatandaşa, ender görülen hastalık türlerinden biri olan Ventriküler Septal Defekt (VSD) tanısı koyması sonucunda, açık kalp ameliyatına gerek kalmadan başarılı bir anjiyo gerçekleştirmesiyle Iraklı hasta sağlığına kavuştu. Uzm. Dr. Özyurtlu, 35 yaşındaki Iraklı Nihad Aghalee Sheıkhalı Kaky’in polikliniğine çarpıntı, nefes darlığı ve çabuk yorulma yakınmaları ile başvurduğunu söyledi.   “NADIR GÖRÜLEN BiR KALP HASTALIĞIDIR”  Bu hastalığın doğuştan geldiğini ifade eden Dr. Özyurtlu, nadir görülen bir kalp hastalığı olduğunu ifade etti. Dr. Özyurtlu şöyle konuştu: “Irak vatandaşı olan hastamız polikliniğimize çarpıntı, nefes darlığı ve çabuk yorulma yakınmaları ile başvurdu. Yaptığımız muayene ve tetkiklerin sonucunda hastaya Ventriküler Septal Defekt (VSD) tanısını koyduk. Kalbinde yaptığımız tetkikler sonucu kalbin karacıkları arasında bir delik tespit ettik. Deliğin tespit edilmesinden sonra iki tedavi yöntemi var; biri açık/kapalı ameliyat olduğunu söyledik. Hasta yakınları kapalı ameliyatı tercih etti bunun üzerine biz ameliyat işlemlerini hazırladık. Bu hastalık doğuştan gelen ve nadir görülen bir kalp hastalığıdır. Kalbin karıncıklarının arasında bulunması gereken ve karıncıkları birbirinden tam olarak ayıran duvarda delik olması durumudur. Genellikle çoğu çocukluk döneminde kendiliğinden veya tıbbi girişim ile kapanırlar. Nadiren az sayıda hastaya yetişkin dönemde tanı konulur. Daha sonra hastaya açık ameliyat veya kasıktan iğne yoluyla girilerek cihazla kapama seçeneklerini sunduk. Hastanın kasıktan kapama yöntemini tercih etmesi üzerine gerekli hazırlıklar yapıldı. Sonrasında işlem başarılı şekilde gerçekleştirildi. Hasta sağlığına kavuşarak taburcu oldu.”   HEPSİ AÇIK KALP AMELİYATINI ÖNERDİ Tedavi sonrası sağlığına kavuştuğunu söyleyen Iraklı kadın Kaky ise “Özellikle bütün hastaneleri gezdim. Hepsi açık kalp ameliyatı olmamı söyledi. Bir tek Grandmedical Hastanesi doktoru Ferhat bey anjiyo önerdi. Bunu duyunca çok sevindik ve kabul ettim. Şimdi anjiyo sonrası çok iyiyim. Hastanemize ve Ferhat Bey’e çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  
Ventriküler Septal Defekt (VSD) olarak isimlendirilen kalp hastalığına yakalanan Iraklı Nihad Kaky, Manisa’da Özel Grandmedical Hastanesi sayesinde sağlığına kavuştu. Nadir görülen bir hastalık olan VSD’ye yakalanan Iraklı kadın Kaky, birçok hastaneyi tek tek gezdiğini, ancak hepsinin açık kalp ameliyatı olması gerektiği yönünde cevaplar verdiğini söyledi. Açık kalp ameliyatı olmayı göze almayan Kaky, Uzm. Dr. Ferhat Özyurtlu’nun yaptığı tedavi ve tetkikler sonucu, açık kalp ameliyatı olmadan tedavi edildi.
Manisa’da, Özel Grandmedical Hastanesi doktorlarından Uzm. Dr. Ferhat Özyurtlu’nun, Irak’tan gelen bir vatandaşa, ender görülen hastalık türlerinden biri olan Ventriküler Septal Defekt (VSD) tanısı koyması sonucunda, açık kalp ameliyatına gerek kalmadan başarılı bir anjiyo gerçekleştirmesiyle Iraklı hasta sağlığına kavuştu. Uzm. Dr. Özyurtlu, 35 yaşındaki Iraklı Nihad Aghalee Sheıkhalı Kaky’in polikliniğine çarpıntı, nefes darlığı ve çabuk yorulma yakınmaları ile başvurduğunu söyledi.
 
“NADIR GÖRÜLEN BiR KALP HASTALIĞIDIR”
 Bu hastalığın doğuştan geldiğini ifade eden Dr. Özyurtlu, nadir görülen bir kalp hastalığı olduğunu ifade etti. Dr. Özyurtlu şöyle konuştu: “Irak vatandaşı olan hastamız polikliniğimize çarpıntı, nefes darlığı ve çabuk yorulma yakınmaları ile başvurdu. Yaptığımız muayene ve tetkiklerin sonucunda hastaya Ventriküler Septal Defekt (VSD) tanısını koyduk. Kalbinde yaptığımız tetkikler sonucu kalbin karacıkları arasında bir delik tespit ettik. Deliğin tespit edilmesinden sonra iki tedavi yöntemi var; biri açık/kapalı ameliyat olduğunu söyledik. Hasta yakınları kapalı ameliyatı tercih etti bunun üzerine biz ameliyat işlemlerini hazırladık. Bu hastalık doğuştan gelen ve nadir görülen bir kalp hastalığıdır. Kalbin karıncıklarının arasında bulunması gereken ve karıncıkları birbirinden tam olarak ayıran duvarda delik olması durumudur. Genellikle çoğu çocukluk döneminde kendiliğinden veya tıbbi girişim ile kapanırlar. Nadiren az sayıda hastaya yetişkin dönemde tanı konulur. Daha sonra hastaya açık ameliyat veya kasıktan iğne yoluyla girilerek cihazla kapama seçeneklerini sunduk. Hastanın kasıktan kapama yöntemini tercih etmesi üzerine gerekli hazırlıklar yapıldı. Sonrasında işlem başarılı şekilde gerçekleştirildi. Hasta sağlığına kavuşarak taburcu oldu.”
 
HEPSİ AÇIK KALP AMELİYATINI ÖNERDİ
Tedavi sonrası sağlığına kavuştuğunu söyleyen Iraklı kadın Kaky ise “Özellikle bütün hastaneleri gezdim. Hepsi açık kalp ameliyatı olmamı söyledi. Bir tek Grandmedical Hastanesi doktoru Ferhat bey anjiyo önerdi. Bunu duyunca çok sevindik ve kabul ettim. Şimdi anjiyo sonrası çok iyiyim. Hastanemize ve Ferhat Bey’e çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.