SAĞLIKÇILAR SAĞLIK SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.03.2017 - 08:40, Güncelleme: 15.03.2017 - 08:40
 

SAĞLIKÇILAR SAĞLIK SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

Genel Sağlık-İş Manisa İl Temsilcisi Eylem İşçen, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada tıbbiyeliler ve sağlık çalışanları için 14 Mart’ı bayram olarak kutlamanın koşullarının ortadan kalktığını belirterek, sağlık çalışanlarının ağır iş yükü altında bırakıldığını söyledi.
Mustafa ATADİL-Genel Sağlık-İş Manisa İl Temsilcisi Eylem İşçen, 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle basın açıklaması yaptı. İşçen, hükümetin sağlık çalışanlarının haklı taleplerini görmezden geldiğini söyleyerek; “Sağlıkta Dönüşüm Programında ikinci aşamaya geçilmiş, kamusal sağlık hizmetleri çökertilmiştir. Sağlık hizmetleri birim birim parçalanarak özel sektör eliyle verilmeye başlanmıştır. Şehir hastanelerinin tamamlanması ile kamu sağlık hizmetlerine son verilmek istenmektedir. Özelleştirmeler kapıya dayanmıştır. Sağlık çalışanlarının maaş ücretlerinin düşük tutulmasının temelinde de bu anlayış vardır. Özel sektöre devirde, sağlık çalışanlarının ucuz işgücü olarak kolay devri hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.   İŞ YÜKÜNÜN AZALTILMASINI İSTEDİ  Sağlık çalışanlarının çalışma süreleri kısaltılıp iş yüklerinin azaltılması gerektiğine dikkat çeken İşçen, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Sağlık çalışanlarının mesleki hastalıkları konusunda özel bir düzenleme yapılmalıdır. Hükümetin yıllardır sağlık çalışanlarına söz verdiği ancak her fırsatta ertelenen yıpranma payı hakkı tüm sağlık personeli için her 5 yıla 1 yıl geçmişe etkili olarak uygulanması biran evvel yasalaşmalıdır. Ek göstergeler yükseltilmelidir. Sağlıkta şiddete son verecek yasal düzenlemeler acilen çıkarılmalıdır. Çalışma süreleri kısaltılmalı ve iş yükü azaltılmalıdır.   “SAĞLIKTA PİYASALAŞMAYA SON VERİLMELİ”  İşçen, ayrıca aile hekimliğinde çalışanların ücretlerinde ve diğer özlük haklarında geriye gidişe izin verilmemesi gerektiği belirterek, “Sağlıkta piyasalaşmaya son verilmeli, Atatürk’ün başlattığı ulusal, kamucu, halkçı ve emekçiden yana sağlık politikaları uygulanmalıdır. Personel yetersizliği nedeni ile sağlık çalışanlarının hastalarına ayırmaları gereken süre, 5 dakikanın bile altına inmiş durumdadır. Hastalara yeterli zaman ayırarak, nitelikli sağlık hizmeti vermek isteyen sağlık çalışanları, en az hastalar kadar bu durumun mağdurudur. Diğer mağdur ise kadro bekleyen sağlık meslek mensubu mezunlarıdır. Hükümetin vakit kaybetmeksizin dengeli ve planlı bir şekilde kadro açığını gidermesi gerekmektedir.”          
Genel Sağlık-İş Manisa İl Temsilcisi Eylem İşçen, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada tıbbiyeliler ve sağlık çalışanları için 14 Mart’ı bayram olarak kutlamanın koşullarının ortadan kalktığını belirterek, sağlık çalışanlarının ağır iş yükü altında bırakıldığını söyledi.
Mustafa ATADİL-Genel Sağlık-İş Manisa İl Temsilcisi Eylem İşçen, 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle basın açıklaması yaptı. İşçen, hükümetin sağlık çalışanlarının haklı taleplerini görmezden geldiğini söyleyerek; “Sağlıkta Dönüşüm Programında ikinci aşamaya geçilmiş, kamusal sağlık hizmetleri çökertilmiştir. Sağlık hizmetleri birim birim parçalanarak özel sektör eliyle verilmeye başlanmıştır. Şehir hastanelerinin tamamlanması ile kamu sağlık hizmetlerine son verilmek istenmektedir. Özelleştirmeler kapıya dayanmıştır. Sağlık çalışanlarının maaş ücretlerinin düşük tutulmasının temelinde de bu anlayış vardır. Özel sektöre devirde, sağlık çalışanlarının ucuz işgücü olarak kolay devri hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.
 
İŞ YÜKÜNÜN AZALTILMASINI İSTEDİ
 Sağlık çalışanlarının çalışma süreleri kısaltılıp iş yüklerinin azaltılması gerektiğine dikkat çeken İşçen, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Sağlık çalışanlarının mesleki hastalıkları konusunda özel bir düzenleme yapılmalıdır. Hükümetin yıllardır sağlık çalışanlarına söz verdiği ancak her fırsatta ertelenen yıpranma payı hakkı tüm sağlık personeli için her 5 yıla 1 yıl geçmişe etkili olarak uygulanması biran evvel yasalaşmalıdır. Ek göstergeler yükseltilmelidir. Sağlıkta şiddete son verecek yasal düzenlemeler acilen çıkarılmalıdır. Çalışma süreleri kısaltılmalı ve iş yükü azaltılmalıdır.
 
“SAĞLIKTA PİYASALAŞMAYA SON VERİLMELİ”
 İşçen, ayrıca aile hekimliğinde çalışanların ücretlerinde ve diğer özlük haklarında geriye gidişe izin verilmemesi gerektiği belirterek, “Sağlıkta piyasalaşmaya son verilmeli, Atatürk’ün başlattığı ulusal, kamucu, halkçı ve emekçiden yana sağlık politikaları uygulanmalıdır. Personel yetersizliği nedeni ile sağlık çalışanlarının hastalarına ayırmaları gereken süre, 5 dakikanın bile altına inmiş durumdadır. Hastalara yeterli zaman ayırarak, nitelikli sağlık hizmeti vermek isteyen sağlık çalışanları, en az hastalar kadar bu durumun mağdurudur. Diğer mağdur ise kadro bekleyen sağlık meslek mensubu mezunlarıdır. Hükümetin vakit kaybetmeksizin dengeli ve planlı bir şekilde kadro açığını gidermesi gerekmektedir.”
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.