SAĞLIKSIZ KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE DİKKAT!

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.08.2019 - 16:30, Güncelleme: 26.08.2019 - 16:30
 

SAĞLIKSIZ KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE DİKKAT!

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, kırtasiye malzemesi alışverişine çıkacak olan velilere uyarılarda bulundu.
Akyüz, kırtasiye alışverişinde ucuzluktan daha çok sağlığın ön planda olması gerektiğine vurgu yaparak velilerin, merdiven altı kalitesiz ve sağlıksız Çin malı ürünlere itibar etmemesi gerektiğini ifade etti. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, okulların açılmasına sayılı günler kala velileri kırtasiye malzemeleri konusunda uyardı. 2019-2020 eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyüz, velilerin çocuklarının sağlığını, geleceğini düşünmesi gerektiğini kaydetti. Sadece kırtasiye işi yapan işyerlerinden alışveriş yapılmasının önemli olacağını vurgulayan Akyüz, merdiven altı üretimden, Çin malı ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirtti.  “UCUZ DİYE ÇOCUKLARINI ZEHİRLEMESİNLER” Velilerin Çin’den gelen mallara çok dikkat etmesi gerektiğini kaydeden Akyüz, Çin’den üretilen malların ucuz olmasından dolayı insanların bunlara yöneldiğine vurgu yaptı. Akyüz, “Mutlaka ki garantili TSE ve CE yazan markalar tercih edilmelidir. Bakanlıklar tarafından denetlenmiş ve kullanıma uygun ürünler kullanılmalı. Ucuz etin suyu kara olur misali velilerimiz burada ucuz diye çocuklarımızı zehirlemesinler. İleride bunların geri dönüşü yok. bunun için öncelikle velilerimizi uyarmak istiyoruz kurum olarak, oda olarak. Merdiven altı üretimden mutlaka uzak dursunlar” diye konuştu. BU ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN ! “Genellikle kırtasiye malzemelerinin görsellik açısından süslendiğine dikkat çeken Akyüz, “Güzel kokulu silgiler, güzel renkli kalemler, çantalarımız, beslenme çantalarımız, suluklarımız bunlara baktığımız zaman görselde çok güzel. Ama içi tehlike arz ettiğini, kanserojen madde arz ettiğini söyleyebilirim. Yani silgiyi elinizle tuttuğunuz zaman, çocuğunuz ağzınıza götürdüğü zaman en büyük tehlikelerden bir tanesi. Velilerimiz bunlara çok dikkat etsinler.” “ÇOCUĞUNUZUN SAĞLIĞINI RİSKE ATMAYIN” Okul zamanlarında dükkanına kırtasiye malzemesi koymuş kişilerden değil, 12 ay boyunca bu işi yapan kırtasiye mağazalarından alışveriş yapılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Akyüz, “Kırtasiye malzemesi sadece işin ehli olan kırtasiyecilerden alınır. Ancak artık alışveriş merkezlerinde de kırtasiye malzemeleri satılmaya başlandı. Unutmayalım ki alışveriş merkezlerindeki ucuz ve sağlıksız kırtasiye ürünleri de çocuklarımızın sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Oyuncak oyuncakçıdan, kırtasiye kırtasiyeciden alınır” şeklinde konuştu.  
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, kırtasiye malzemesi alışverişine çıkacak olan velilere uyarılarda bulundu.
Akyüz, kırtasiye alışverişinde ucuzluktan daha çok sağlığın ön planda olması gerektiğine vurgu yaparak velilerin, merdiven altı kalitesiz ve sağlıksız Çin malı ürünlere itibar etmemesi gerektiğini ifade etti.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, okulların açılmasına sayılı günler kala velileri kırtasiye malzemeleri konusunda uyardı. 2019-2020 eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyüz, velilerin çocuklarının sağlığını, geleceğini düşünmesi gerektiğini kaydetti. Sadece kırtasiye işi yapan işyerlerinden alışveriş yapılmasının önemli olacağını vurgulayan Akyüz, merdiven altı üretimden, Çin malı ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirtti.

 “UCUZ DİYE ÇOCUKLARINI ZEHİRLEMESİNLER”

Velilerin Çin’den gelen mallara çok dikkat etmesi gerektiğini kaydeden Akyüz, Çin’den üretilen malların ucuz olmasından dolayı insanların bunlara yöneldiğine vurgu yaptı. Akyüz, “Mutlaka ki garantili TSE ve CE yazan markalar tercih edilmelidir. Bakanlıklar tarafından denetlenmiş ve kullanıma uygun ürünler kullanılmalı. Ucuz etin suyu kara olur misali velilerimiz burada ucuz diye çocuklarımızı zehirlemesinler. İleride bunların geri dönüşü yok. bunun için öncelikle velilerimizi uyarmak istiyoruz kurum olarak, oda olarak. Merdiven altı üretimden mutlaka uzak dursunlar” diye konuştu.

BU ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN !

“Genellikle kırtasiye malzemelerinin görsellik açısından süslendiğine dikkat çeken Akyüz, “Güzel kokulu silgiler, güzel renkli kalemler, çantalarımız, beslenme çantalarımız, suluklarımız bunlara baktığımız zaman görselde çok güzel. Ama içi tehlike arz ettiğini, kanserojen madde arz ettiğini söyleyebilirim. Yani silgiyi elinizle tuttuğunuz zaman, çocuğunuz ağzınıza götürdüğü zaman en büyük tehlikelerden bir tanesi. Velilerimiz bunlara çok dikkat etsinler.”

“ÇOCUĞUNUZUN SAĞLIĞINI RİSKE ATMAYIN”

Okul zamanlarında dükkanına kırtasiye malzemesi koymuş kişilerden değil, 12 ay boyunca bu işi yapan kırtasiye mağazalarından alışveriş yapılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Akyüz, “Kırtasiye malzemesi sadece işin ehli olan kırtasiyecilerden alınır. Ancak artık alışveriş merkezlerinde de kırtasiye malzemeleri satılmaya başlandı. Unutmayalım ki alışveriş merkezlerindeki ucuz ve sağlıksız kırtasiye ürünleri de çocuklarımızın sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Oyuncak oyuncakçıdan, kırtasiye kırtasiyeciden alınır” şeklinde konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.