SAKIN KLOZET KAPAĞINI KAPATMADAN SİFONU ÇEKMEYİN!

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.08.2019 - 16:28, Güncelleme: 27.08.2019 - 16:28
 

SAKIN KLOZET KAPAĞINI KAPATMADAN SİFONU ÇEKMEYİN!

Sifonu çekerken klozetin kapağını kapatmıyor musunuz? Eğer cevabını "Evet, kapatmıyorum" ise bu durumda çok ciddi bir hata yapıyorsunuz demektir.
Klozetlerin bakteri yuvası olduğunu hepimiz biliyoruz. Klozetin kapağını kapatmadan sifonu çekerseniz buradaki bakteriler 6 metre uzağa sıçrayarak tuvaletinizi de bakteri yuvasına dönüştürmektedir. BAKTERİLER ORTAMA DAĞILIYOR Klozette bulunan bakteriler nemli ortamdan dolayı uzun süre bu ortamda yaşayabiliyor. Klozetin kapağı açıkken sifonu çektiğinizde bu alandaki bakteriler 6 metre uzağa kadar sıçrayabiliyor. Böylece tuvaletiniz ve bu alana entegre halde olan banyonuz bakterilerle dolu bir ortama dönüşüyor. Banyonuzda bulunan havlu, diş fırçası ve diğer kişisel ürünler de bu durumdan etkilenerek sağlıksız eşyalara dönüşüyor.  
Sifonu çekerken klozetin kapağını kapatmıyor musunuz? Eğer cevabını "Evet, kapatmıyorum" ise bu durumda çok ciddi bir hata yapıyorsunuz demektir.
Klozetlerin bakteri yuvası olduğunu hepimiz biliyoruz. Klozetin kapağını kapatmadan sifonu çekerseniz buradaki bakteriler 6 metre uzağa sıçrayarak tuvaletinizi de bakteri yuvasına dönüştürmektedir.

BAKTERİLER ORTAMA DAĞILIYOR

Klozette bulunan bakteriler nemli ortamdan dolayı uzun süre bu ortamda yaşayabiliyor. Klozetin kapağı açıkken sifonu çektiğinizde bu alandaki bakteriler 6 metre uzağa kadar sıçrayabiliyor. Böylece tuvaletiniz ve bu alana entegre halde olan banyonuz bakterilerle dolu bir ortama dönüşüyor. Banyonuzda bulunan havlu, diş fırçası ve diğer kişisel ürünler de bu durumdan etkilenerek sağlıksız eşyalara dönüşüyor.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.