ŞİDDET GÖREN DOKTORLARA ZİYARET

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.05.2016 - 09:56, Güncelleme: 18.05.2016 - 09:56
 

ŞİDDET GÖREN DOKTORLARA ZİYARET

Manisa Sağlık Sen yetkilileri, Yunusemre bölgesinde bulunan 12 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde, geçtiğimiz günlerde görev esnasında şiddete uğrayan Dr. Ahmet Gözeten ve Dr. Tülay Keskin’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
 Ziyarette Memur Sen İl Temsilcisi ve Sağlık Sen İl Başkanı Mustafa İrğat, Yunusemre Sağlık Sen Başkanı İsmail Karip ve Yunusemre Sağlık Sen üyeleri Adem Aktaş ve İsmail Aybey hazır bulundu. Bir hasta ve eczane kalfası tarafından sözel ve fiziksel şiddete maruz kalan hekimlere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Memur Sen İl Temsilcisi ve Sağlık Sen İl Başkanı Mustafa İrğat, “Sağlık Sen olarak, burada hekim arkadaşlarımıza ve genelde de sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddeti kınamak için geldik. İnsanların sağlığa kavuşması için gecesini gündüzüne katarak fedakarca çalışan sağlık personelinin şiddete maruz kalması gerçekten çok üzücü bir durum. Bu konuda sendika olarak her zaman yanlarında olduklarımızı bilsinler. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete önlemler alınıyor. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların gözaltına alınması, tesislerinden ve özel güvenlik personeli koordinasyonundan polislerimizin sorumlu olması, Sağlık çalışanlarına tehdit ve hakaret edenlerin de tutuklanarak ceza alması gibi önlemleri değerli buluyoruz. Ama sahada şartlar çok farklı. Alınan önlemler hala yetersiz. Sağlık sen Manisa Şubesi olarak şiddetin her türlüsünü kınıyor ve sorumluları göreve çağırıyoruz.” şeklinde konuştu. BİRAN ÖNCE SON BULMALI Şiddet olayının nöbet esnasında yaşandığını dile getiren İrğat, “Aile hekimliğinde nöbet uygulamasını zaten doğru bulmuyoruz. İşte yaşanan bu olay da Aile hekimliği nöbet uygulamasının olumsuz bir sonucu. Aile hekimliği çalışanlarımız güvenlik önlemlerini olmadığı ortamlarda nöbet tutuyorlar. Halihazırda Aile Hekimliği sisteminin ruhuna aykırı olan nöbet uygulamasına bir an önce son verilmelidir.” şeklinde konuştu. GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILMALI Olaydan büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Yunusemre Sağlık Sen İlçe Başkanı İsmail Karip ise, “Bölgemizde bulunan Aile Sağlığı Merkezlerini zaman zaman gezerek sorunlarını dinliyoruz. Maalesef bu şiddet olayını duyar duymaz hem geçmiş olsun dileklerinde bulunmak için hem de sağlıkta şiddet olayını protesto etmek için Şube Başkanım Sayın Mustafa İrğat ve Yönetim Kurulu Üyeleri arkadaşlarım ile buradayız. Aile Sağlığı Merkezlerinin güvenlik yönünden korumasız durumda olduklarını ve koruma önlemleri alınmalıdır” şeklinde konuşarak, tüm Devlet Kurum ve Kuruluşlarımız art niyetli ve hainlerin saldırısı ile karşı karşıya olmaları nedeniyle güvenliğin en önemli mesele olduğunu ve aile sağlığı merkezlerimizin bu bağlamda korumasız olduklarını dile getirdi.
Manisa Sağlık Sen yetkilileri, Yunusemre bölgesinde bulunan 12 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde, geçtiğimiz günlerde görev esnasında şiddete uğrayan Dr. Ahmet Gözeten ve Dr. Tülay Keskin’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
 Ziyarette Memur Sen İl Temsilcisi ve Sağlık Sen İl Başkanı Mustafa İrğat, Yunusemre Sağlık Sen Başkanı İsmail Karip ve Yunusemre Sağlık Sen üyeleri Adem Aktaş ve İsmail Aybey hazır bulundu. Bir hasta ve eczane kalfası tarafından sözel ve fiziksel şiddete maruz kalan hekimlere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Memur Sen İl Temsilcisi ve Sağlık Sen İl Başkanı Mustafa İrğat, “Sağlık Sen olarak, burada hekim arkadaşlarımıza ve genelde de sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddeti kınamak için geldik. İnsanların sağlığa kavuşması için gecesini gündüzüne katarak fedakarca çalışan sağlık personelinin şiddete maruz kalması gerçekten çok üzücü bir durum. Bu konuda sendika olarak her zaman yanlarında olduklarımızı bilsinler. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete önlemler alınıyor. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların gözaltına alınması, tesislerinden ve özel güvenlik personeli koordinasyonundan polislerimizin sorumlu olması, Sağlık çalışanlarına tehdit ve hakaret edenlerin de tutuklanarak ceza alması gibi önlemleri değerli buluyoruz. Ama sahada şartlar çok farklı. Alınan önlemler hala yetersiz. Sağlık sen Manisa Şubesi olarak şiddetin her türlüsünü kınıyor ve sorumluları göreve çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.


BİRAN ÖNCE SON BULMALI
Şiddet olayının nöbet esnasında yaşandığını dile getiren İrğat, “Aile hekimliğinde nöbet uygulamasını zaten doğru bulmuyoruz. İşte yaşanan bu olay da Aile hekimliği nöbet uygulamasının olumsuz bir sonucu. Aile hekimliği çalışanlarımız güvenlik önlemlerini olmadığı ortamlarda nöbet tutuyorlar. Halihazırda Aile Hekimliği sisteminin ruhuna aykırı olan nöbet uygulamasına bir an önce son verilmelidir.” şeklinde konuştu.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILMALI
Olaydan büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Yunusemre Sağlık Sen İlçe Başkanı İsmail Karip ise, “Bölgemizde bulunan Aile Sağlığı Merkezlerini zaman zaman gezerek sorunlarını dinliyoruz. Maalesef bu şiddet olayını duyar duymaz hem geçmiş olsun dileklerinde bulunmak için hem de sağlıkta şiddet olayını protesto etmek için Şube Başkanım Sayın Mustafa İrğat ve Yönetim Kurulu Üyeleri arkadaşlarım ile buradayız. Aile Sağlığı Merkezlerinin güvenlik yönünden korumasız durumda olduklarını ve koruma önlemleri alınmalıdır” şeklinde konuşarak, tüm Devlet Kurum ve Kuruluşlarımız art niyetli ve hainlerin saldırısı ile karşı karşıya olmaları nedeniyle güvenliğin en önemli mesele olduğunu ve aile sağlığı merkezlerimizin bu bağlamda korumasız olduklarını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.