SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN DEVLETTEN DESTEK AL

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.09.2016 - 09:13, Güncelleme: 23.09.2016 - 09:13
 

SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN DEVLETTEN DESTEK AL

Sağlık Bakanlığı tarafından hem sigara içenleri bu alışkanlıktan kurtarmak hem de çocuk ve gençlerin sigaraya başlamalarının önüne geçmek için çok yönlü çalışmalar yürütüyor. Pasif içiciliğin önüne geçmek için kapalı mekan sigara yasağı uygulaması, yeni başlamaların önüne geçmek için kamu spotu, broşürlü bilgilendirme çalışmalarıyla Sağlık Bakanlığı tarafından sigarayla mücadele ediliyor.
 Başta KETEM olmak üzere hastanelerin bünyesinde bulunan poliklinikler sayesinde de sigarayı bırakmak isteyenlere hizmet veriliyor. Gerek Alo 171’i arayarak gerekse polikliniklere başvurarak sigarayı bırakmak için destek isteyen vatandaşların önce alışkanlıkları ölçülüyor. Sonrasında ise sigarayı bıraktırmada kullanılacak yöntemler belirleniyor. “BU BİR HASTALIK” Sigara bıraktırma poliklinikleri ile ilgili bilgi veren KETEM Sigara Bıraktırma Poliklinik Hekimi Dr. Gül Yorgancıgil, “Gelen kişilerin önce sigara alışkanlıkları, bırakma kararlılıkları ölçülüyor. Sıkıntı duyup işinden izin alıp gelememiş kişiler ya da bizim biraz yolculuğunda sorun gördüğümüz hastalarımızı ‘Alo Ahmet bey’ şeklinde arayabiliyoruz. Her gelişlerinde karbonmonoksit ölçümleri yapılıyor. Bu bir çeşit oksijenle yarışan bir gaz. Sigaracıların kanında yüksek skorlar görüyoruz. Tüyolar veriyoruz. Burada asıl tılsım bıraktırma başarısını sağlayan tüm polikliniklerinde danışmanlık yapıyoruz. Hasta istediği soruları sorabiliyor. Gereken noktalarda uyarılarımızı yapıyoruz” dedi.  “14 BİN KUTU SİGARA BIRAKMA İLACI DAĞITILDI” Manisa’da sigarayı bırakmayla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Kaplan, Sigara Bırakma Polikliniklerimizde 2015 yılı içerisinde toplam muayene sayısı 6 bin 972’dür. 6 bin 23 kişiye farmakolojik tedavi başlanmış, 474 kişiye sadece danışmanlık hizmeti verilmiştir. 2015 yılı içerisinde bin 410 kişinin sigarayı bıraktığı tespit edilmiştir. 2016 yılı ilk 6 ayı içerisinde toplam muayene sayısı 5 bin 913’dür. 4 bin 434 kişiye farmakolojik tedavi başlanmış, 141 kişiye sadece danışmanlık hizmeti verilmiştir. 2016 yılı ilk 6 ayı içerisinde bin 288 kişinin sigarayı bıraktığı tespit edilmiştir. İlimizde 14 bin 457 kutu sigara bırakma ilacı ücretsiz olarak dağıtılmıştır” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı tarafından hem sigara içenleri bu alışkanlıktan kurtarmak hem de çocuk ve gençlerin sigaraya başlamalarının önüne geçmek için çok yönlü çalışmalar yürütüyor. Pasif içiciliğin önüne geçmek için kapalı mekan sigara yasağı uygulaması, yeni başlamaların önüne geçmek için kamu spotu, broşürlü bilgilendirme çalışmalarıyla Sağlık Bakanlığı tarafından sigarayla mücadele ediliyor.
 Başta KETEM olmak üzere hastanelerin bünyesinde bulunan poliklinikler sayesinde de sigarayı bırakmak isteyenlere hizmet veriliyor. Gerek Alo 171’i arayarak gerekse polikliniklere başvurarak sigarayı bırakmak için destek isteyen vatandaşların önce alışkanlıkları ölçülüyor. Sonrasında ise sigarayı bıraktırmada kullanılacak yöntemler belirleniyor.

“BU BİR HASTALIK”
Sigara bıraktırma poliklinikleri ile ilgili bilgi veren KETEM Sigara Bıraktırma Poliklinik Hekimi Dr. Gül Yorgancıgil, “Gelen kişilerin önce sigara alışkanlıkları, bırakma kararlılıkları ölçülüyor. Sıkıntı duyup işinden izin alıp gelememiş kişiler ya da bizim biraz yolculuğunda sorun gördüğümüz hastalarımızı ‘Alo Ahmet bey’ şeklinde arayabiliyoruz. Her gelişlerinde karbonmonoksit ölçümleri yapılıyor. Bu bir çeşit oksijenle yarışan bir gaz. Sigaracıların kanında yüksek skorlar görüyoruz. Tüyolar veriyoruz. Burada asıl tılsım bıraktırma başarısını sağlayan tüm polikliniklerinde danışmanlık yapıyoruz. Hasta istediği soruları sorabiliyor. Gereken noktalarda uyarılarımızı yapıyoruz” dedi.

 “14 BİN KUTU SİGARA BIRAKMA İLACI DAĞITILDI”
Manisa’da sigarayı bırakmayla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Kaplan, Sigara Bırakma Polikliniklerimizde 2015 yılı içerisinde toplam muayene sayısı 6 bin 972’dür. 6 bin 23 kişiye farmakolojik tedavi başlanmış, 474 kişiye sadece danışmanlık hizmeti verilmiştir. 2015 yılı içerisinde bin 410 kişinin sigarayı bıraktığı tespit edilmiştir. 2016 yılı ilk 6 ayı içerisinde toplam muayene sayısı 5 bin 913’dür. 4 bin 434 kişiye farmakolojik tedavi başlanmış, 141 kişiye sadece danışmanlık hizmeti verilmiştir. 2016 yılı ilk 6 ayı içerisinde bin 288 kişinin sigarayı bıraktığı tespit edilmiştir. İlimizde 14 bin 457 kutu sigara bırakma ilacı ücretsiz olarak dağıtılmıştır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.