SİNEK VE BÖCEK ISIRIKLARINA DİKKAT!

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.06.2012 - 16:26, Güncelleme: 05.06.2012 - 16:26
 

SİNEK VE BÖCEK ISIRIKLARINA DİKKAT!

Böcek ve sinek ısırıklarının yarattığı farklı reaksiyonlarla polikliniklere çok sayıda hasta geldiğini belirten Özel Sekiz Eylül Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Vildan Ürk, özellikle alerjik bünyeli kişilerde bu etkinin daha şiddetli olabildiğine dikkat çekti.
 Havaların ısınması ile birlikte sinek ve böcekler hayatımızın bir çok alanında rahatsız edici boyutlara ulaşmaya başladı. Uzmanlar özellikle sinek ısırıkları konusunda ciddi şikayetler aldıklarını belirterek, böyle bir durumda mutlaka hekime başvurulması gerektiğini kaydetti. Sinek ve böcek ısırıklarının, aşırı sıcak ve nemli hava ile birlikte ciltte farklı reaksiyonlar yaratabileceğini ifade eden Özel Sekiz Eylül Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Vildan Ürk, “Havaların ısınması ile birlikte kara sinekler ve böcekler de hayatımızın içinde aktif olarak yer almaya başladı. Bunların sonucunda özellikle çocuklarımızın kol ve bacaklarında ısırık şikayetleri ile bize başvurduğunu gördük. Kimi çocuklarda bir böcek ya da sinek ısırığı fark edilmez belki ama alerjiye yatkın olan çocuklarda reaksiyonları çok daha fazla görüyoruz. Özelikle göz kapaklarındaki ısırıklarda deri biraz daha hassas olduğu için ciddi şişlikler meydana gelebiliyor. Bu nedenle koruma çok önemli. Mümkün olduğunca evimizin pencere ve balkonlarına tel taktırarak, kara sineklerin içeriye girmesini engelleyebiliriz. Bunun dışında sinek ilaçları da kullanabilir. Çocukların kıyafetlerinde Elexbet ince uzun kollu ve uzun pantolonlar, özellikle piknik yerlerinde kapalı ayakkabılar tercih edilmelidir. Vücudun herhangi bir yerinde oluşan ısırığı kaşıyarak, ikincil enfeksiyona neden olmakta mümkün. Bu nedenle sinek ya da böcek ısırmalarında mutlaka bir hekime başvurmak gerekir. Hekim gerekli görürse eğer, alerjik reaksiyonu giderecek bir takım kremler veya şuruplar tavsiye edilebilir. Bazen hastanın iğne tedavisi ile de toparlanması gerekebilir” dedi. Her kızarıklık böcek ısırması olmayabilir… Dr. Ürk, yüzde ve gözlerde meydana gelen kızarıkların bir takım enfeksiyonlardan da kaynaklanacağına dikkat çekerek, “Aynı zamanda göz de bir takım enfeksiyonlar da bu şekilde başlayabiliyor. İlerleme durumunda çocuğun göz kapağında ciddi şişlik, ödem olabiliyor. Bu ciddi bir enfeksiyon olduğu zaman beyne kadar ilerleyebilme durumu var. Bu tabloda mutlaka hekime başvurmak lazım. Çocuğumu bir şey ısırmıştır, o yüzden şişmiştir dememek gerekiyor. Bu dönemde özellikle gözde meydana gelen kızarıklar daha çok sinek ya böcek ısırıklarına bağlı olabilir ama özellikle gözle ilgili iltihapları da atlamamak lazım” dedi.  
Böcek ve sinek ısırıklarının yarattığı farklı reaksiyonlarla polikliniklere çok sayıda hasta geldiğini belirten Özel Sekiz Eylül Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Vildan Ürk, özellikle alerjik bünyeli kişilerde bu etkinin daha şiddetli olabildiğine dikkat çekti.
 Havaların ısınması ile birlikte sinek ve böcekler hayatımızın bir çok alanında rahatsız edici boyutlara ulaşmaya başladı. Uzmanlar özellikle sinek ısırıkları konusunda ciddi şikayetler aldıklarını belirterek, böyle bir durumda mutlaka hekime başvurulması gerektiğini kaydetti. Sinek ve böcek ısırıklarının, aşırı sıcak ve nemli hava ile birlikte ciltte farklı reaksiyonlar yaratabileceğini ifade eden Özel Sekiz Eylül Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Vildan Ürk, “Havaların ısınması ile birlikte kara sinekler ve böcekler de hayatımızın içinde aktif olarak yer almaya başladı. Bunların sonucunda özellikle çocuklarımızın kol ve bacaklarında ısırık şikayetleri ile bize başvurduğunu gördük. Kimi çocuklarda bir böcek ya da sinek ısırığı fark edilmez belki ama alerjiye yatkın olan çocuklarda reaksiyonları çok daha fazla görüyoruz. Özelikle göz kapaklarındaki ısırıklarda deri biraz daha hassas olduğu için ciddi şişlikler meydana gelebiliyor. Bu nedenle koruma çok önemli. Mümkün olduğunca evimizin pencere ve balkonlarına tel taktırarak, kara sineklerin içeriye girmesini engelleyebiliriz. Bunun dışında sinek ilaçları da kullanabilir. Çocukların kıyafetlerinde Elexbet ince uzun kollu ve uzun pantolonlar, özellikle piknik yerlerinde kapalı ayakkabılar tercih edilmelidir. Vücudun herhangi bir yerinde oluşan ısırığı kaşıyarak, ikincil enfeksiyona neden olmakta mümkün. Bu nedenle sinek ya da böcek ısırmalarında mutlaka bir hekime başvurmak gerekir. Hekim gerekli görürse eğer, alerjik reaksiyonu giderecek bir takım kremler veya şuruplar tavsiye edilebilir. Bazen hastanın iğne tedavisi ile de toparlanması gerekebilir” dedi.

Her kızarıklık böcek ısırması olmayabilir…

Dr. Ürk, yüzde ve gözlerde meydana gelen kızarıkların bir takım enfeksiyonlardan da kaynaklanacağına dikkat çekerek, “Aynı zamanda göz de bir takım enfeksiyonlar da bu şekilde başlayabiliyor. İlerleme durumunda çocuğun göz kapağında ciddi şişlik, ödem olabiliyor. Bu ciddi bir enfeksiyon olduğu zaman beyne kadar ilerleyebilme durumu var. Bu tabloda mutlaka hekime başvurmak lazım. Çocuğumu bir şey ısırmıştır, o yüzden şişmiştir dememek gerekiyor. Bu dönemde özellikle gözde meydana gelen kızarıklar daha çok sinek ya böcek ısırıklarına bağlı olabilir ama özellikle gözle ilgili iltihapları da atlamamak lazım” dedi.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.