SİYAH NOKTALARINIZDAN KURTULMANIZ MÜMKÜN

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.03.2017 - 10:11, Güncelleme: 21.03.2017 - 10:11
 

SİYAH NOKTALARINIZDAN KURTULMANIZ MÜMKÜN

Birçoğumuzun baş belası olan siyah noktalar aslında gözeneklerimizde zamanla oluşan toz, yağ ve kir kalıntılarıdır. Bu kalıntılar cilt gözenekleri üzerinde zamanla kararak siyah nokta halini alır ve kişiler için can sıkıcı bir cilt sorununa dönüşür. Özellikle yüz bölgesinin açık olması, gün içerisinde yoğun koşuşturma ve şehirlerin kirli havası gibi birtakım sebeplerden ötürü hızlı bir oluşum izleyen siyah noktaların temizliği aslında çok zor değildir. Siyah noktalarınızdan kurtulmanız için bir takım uzman dokunuşlar yeterli olacaktır.
Ciltte oluşan siyah noktaların oluşmasındaki en büyük neden, ciltteki yağ üretimi artışıdır. Ergenlik dönemindeki hormonel değişim ve etkileri nedeniyle, yağ bezlerinin salgıladığı yağ, cilt gözeneklerinden atılması beklenir. Fakat üretilen bu yağ, gözeneklere ulaşan kanalları yoğunlaşmış yağ kütlesi nedeniyle tıkar.    SİYAH NOKTALAR DAHA ÇOK YAĞLI CİLTLERDE OLUŞUR Tıkanmanın tam olduğu durumlarda komedona rastlanır. Siyah nokta aslında sivilcenin başlangıç dönemidir. Her siyah nokta sivilceye dönüşmez ama her sivilce siyah noktanın oluşum evresinden geçer. Siyah noktalar daha çok yağlı ciltte meydana gelir. Yağlı cilttlerin alt tabakasında yağ topakları oluşur. Deri gözeneğinde sebumların artmasına neden olur. Yağ topakları derinin altında tıkanıklık yarattığı için minik ya da büyük akneler oluştururlar.    SİYAH NOKTALARI SIKMANIN TEKNİKLERİ Siyah noktaları sıkmanın da bir tekniği vardır. Tırnaklarla ve dolaşımı bozarak sıkmak doğru değildir. Cildi çok iyi nemlendirip, buhar verip, gözenekleri açtıktan sonra masaj hafif bir masaj yöntemi ile cildi tahrip etmeden sıkmalıyız. Kuru bir ciltteki siyah noktayı tırnaklarla ve daha sert yordamlarla sıkmak son derece yanlış bir tekniktir. O bölgedeki dolaşım nekroz dediğimiz kan dolaşımı durur. Ciltte derin tahribatlar bıraka bilir.    DOĞRU BESLENMEK ÖNEMLİ! Cildimiz iyi bir mirasa sahipse, zaten siyah nokta oluşmayacaktır. Bunu kişi kendi kendine tespit edebilir. Kötü beslenme, çok fazla yağlı yiyecekleri tüketmekle siyah noktalar, akneler ve sivilceler oluşabilir. Bu tip ciltlerde, özellikle kuruyemiş, çikolata vb gibi gıdalardan uzak durmak gerekir.    SORUNU TAMAMEN ORTADAN KALDIRIN! Yaşla birlikte bu yağları sindirme ve tölere etme olayı değişmektedir. Gençler çok daha iyi tölere ederken, 30 yaş üzerinden sonra yediğimiz değil yemediğimiz kar anlamına gelen sözcüğünü kullanmak çok yerindedir. Cildimizi muhakkak temiz tutmamız gerekmektedir. Sabah ve akşam yüzümüzü çok iyi yıkamalıyız. Siyah nokta nemle ve buharla çok barışıktır. Profesyonel anlamda bir uzman desteği ile temizlendiğinde ve bakımlarını yerine getirdiğinizde bu sorun ortadan kalkabilir.   UZMAN ELLERDEN KİŞİYE ÖZEL İŞLEM TAKİP DOSYASI Biz ‘Behra Güzellik Salonu’ olarak cilt analiz işlemi sonrasında, kişiye özel işlem takip dosyası hazırlayıp, cildin sorunlu olan bölgesine odaklanarak işlem yapmaktayız. Bununla beraber, kadınların hangi ürünleri nasıl kullanması gerektiğini konusunda bilgi vermekteyiz. Uzman dokunuşlarla ciltlerde güzel bir görünüm sağlıyoruz. Böylelikle yalnızca kadınlar değil, erkekler de siyah lekelerinden kurtulup kusursuz bir cilde kavuşmuş oluyor.  
Birçoğumuzun baş belası olan siyah noktalar aslında gözeneklerimizde zamanla oluşan toz, yağ ve kir kalıntılarıdır. Bu kalıntılar cilt gözenekleri üzerinde zamanla kararak siyah nokta halini alır ve kişiler için can sıkıcı bir cilt sorununa dönüşür. Özellikle yüz bölgesinin açık olması, gün içerisinde yoğun koşuşturma ve şehirlerin kirli havası gibi birtakım sebeplerden ötürü hızlı bir oluşum izleyen siyah noktaların temizliği aslında çok zor değildir. Siyah noktalarınızdan kurtulmanız için bir takım uzman dokunuşlar yeterli olacaktır.
Ciltte oluşan siyah noktaların oluşmasındaki en büyük neden, ciltteki yağ üretimi artışıdır. Ergenlik dönemindeki hormonel değişim ve etkileri nedeniyle, yağ bezlerinin salgıladığı yağ, cilt gözeneklerinden atılması beklenir. Fakat üretilen bu yağ, gözeneklere ulaşan kanalları yoğunlaşmış yağ kütlesi nedeniyle tıkar.
 
 SİYAH NOKTALAR DAHA ÇOK YAĞLI CİLTLERDE OLUŞUR
Tıkanmanın tam olduğu durumlarda komedona rastlanır. Siyah nokta aslında sivilcenin başlangıç dönemidir. Her siyah nokta sivilceye dönüşmez ama her sivilce siyah noktanın oluşum evresinden geçer. Siyah noktalar daha çok yağlı ciltte meydana gelir. Yağlı cilttlerin alt tabakasında yağ topakları oluşur. Deri gözeneğinde sebumların artmasına neden olur. Yağ topakları derinin altında tıkanıklık yarattığı için minik ya da büyük akneler oluştururlar.
 
 SİYAH NOKTALARI SIKMANIN TEKNİKLERİ
Siyah noktaları sıkmanın da bir tekniği vardır. Tırnaklarla ve dolaşımı bozarak sıkmak doğru değildir. Cildi çok iyi nemlendirip, buhar verip, gözenekleri açtıktan sonra masaj hafif bir masaj yöntemi ile cildi tahrip etmeden sıkmalıyız. Kuru bir ciltteki siyah noktayı tırnaklarla ve daha sert yordamlarla sıkmak son derece yanlış bir tekniktir. O bölgedeki dolaşım nekroz dediğimiz kan dolaşımı durur. Ciltte derin tahribatlar bıraka bilir.
 
 DOĞRU BESLENMEK ÖNEMLİ!
Cildimiz iyi bir mirasa sahipse, zaten siyah nokta oluşmayacaktır. Bunu kişi kendi kendine tespit edebilir. Kötü beslenme, çok fazla yağlı yiyecekleri tüketmekle siyah noktalar, akneler ve sivilceler oluşabilir. Bu tip ciltlerde, özellikle kuruyemiş, çikolata vb gibi gıdalardan uzak durmak gerekir.
 
 SORUNU TAMAMEN ORTADAN KALDIRIN!
Yaşla birlikte bu yağları sindirme ve tölere etme olayı değişmektedir. Gençler çok daha iyi tölere ederken, 30 yaş üzerinden sonra yediğimiz değil yemediğimiz kar anlamına gelen sözcüğünü kullanmak çok yerindedir. Cildimizi muhakkak temiz tutmamız gerekmektedir. Sabah ve akşam yüzümüzü çok iyi yıkamalıyız. Siyah nokta nemle ve buharla çok barışıktır. Profesyonel anlamda bir uzman desteği ile temizlendiğinde ve bakımlarını yerine getirdiğinizde bu sorun ortadan kalkabilir.
 
UZMAN ELLERDEN KİŞİYE ÖZEL İŞLEM TAKİP DOSYASI
Biz ‘Behra Güzellik Salonu’ olarak cilt analiz işlemi sonrasında, kişiye özel işlem takip dosyası hazırlayıp, cildin sorunlu olan bölgesine odaklanarak işlem yapmaktayız. Bununla beraber, kadınların hangi ürünleri nasıl kullanması gerektiğini konusunda bilgi vermekteyiz. Uzman dokunuşlarla ciltlerde güzel bir görünüm sağlıyoruz. Böylelikle yalnızca kadınlar değil, erkekler de siyah lekelerinden kurtulup kusursuz bir cilde kavuşmuş oluyor.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.