Türkiye rekoru Manisa’da kırıldı 

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.03.2019 - 14:15, Güncelleme: 28.03.2019 - 14:15
 

  Türkiye rekoru Manisa’da kırıldı 

Manisa’nın Salihli ilçesindeki “Salihli Sana Kanım Feda” kan bağış kampanyası kapsamında 9 okulda gerçekleştirilen ve gün boyu devam eden kampanyada toplam bin 477 ünite kan toplanıp, Türkiye’de Milli Eğitim Müdürlükleri bazında bir günde en fazla kan toplanarak rekor kırıldı.  
  Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi tarafından yürütülen “Manisa Sana Kanım Feda Projesi” kapsamında Salihli’de bulunan 9 okulda kan bağış kampanyası düzenlendi. Şenlik havasındaki kampanyada başta ilçe protokolü olmak üzere esnaf, veliler ve öğrenciler destek vererek toplam bin 477 ünite kan toplandı. Bir günde toplanan bin 477 ünite kan ile Salihli, daha önce Eskişehir’de toplanan 935 ünite kanı geçip, Milli Eğitim Müdürlükleri bazındaki Türkiye rekorunu kırdı.      “ESKİŞEHİR’İ GEÇİP TÜRKİYE REKORUNU KIRDIK” Türkiye rekorunun kırılması adına öğrencilerin sokak sokak, esnaf esnaf, tek tek gezdiğini belirten öğrenci velilerinden Cennet Koparan, “Kan bağışında bulunulması için herkesi ikna ettiler. Telefon numaralarını alıp, gelmeyenleri gün içerisinde tek tek aradılar. Elimizden gelen mücadeleyi sarf ettik ve bunun da meyvesini topladık. Şu an Allah’ın izniyle Eskişehir’i geçip Türkiye rekorunu kırdık. Bu bizim için çok güzel bir amaç, gelecek nesillerimiz için çok güzel bir hedef oldu. İsteriz ki bundan sonraki kan bağışlarımız daha çok rekor kırsın, daha çok bağışçımız olsun. Bizim hedefimiz, çabamız bu. Çocuklarımıza iyi bir gelecek sunmak istiyoruz. Kana ihtiyaç olan herkes için bu bir amaç olsun istiyoruz” diye konuştu.     “REKORUN KIRILMASI İÇİN MÜCADELE ETTİK”   Öğrenciler adına konuşan Büşra Su, kan bağışlarının insanlar için çok önemli olduğunu belirterek, “Çünkü bir insanın kana ihtiyacı olduğu zaman insanlar, onlar için çok önemli kaynaklardır” dedi. Geçen yıl elde edemedikleri rekoru bu yıl kırdıklarını belirten Su “Çok mutluyuz, çünkü Salihli’de bu rekorun kırılması için hepimiz savaştık. İnsanlarımızın buraya gelip, kan vermesi için mücadele ettik. Buda insanlar adına mutlu bir gündür. Bizde burada görevli olduğumuz için çok mutluyuz. Herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  
Manisa’nın Salihli ilçesindeki “Salihli Sana Kanım Feda” kan bağış kampanyası kapsamında 9 okulda gerçekleştirilen ve gün boyu devam eden kampanyada toplam bin 477 ünite kan toplanıp, Türkiye’de Milli Eğitim Müdürlükleri bazında bir günde en fazla kan toplanarak rekor kırıldı.  
  Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi tarafından yürütülen “Manisa Sana Kanım Feda Projesi” kapsamında Salihli’de bulunan 9 okulda kan bağış kampanyası düzenlendi. Şenlik havasındaki kampanyada başta ilçe protokolü olmak üzere esnaf, veliler ve öğrenciler destek vererek toplam bin 477 ünite kan toplandı. Bir günde toplanan bin 477 ünite kan ile Salihli, daha önce Eskişehir’de toplanan 935 ünite kanı geçip, Milli Eğitim Müdürlükleri bazındaki Türkiye rekorunu kırdı.
  
  “ESKİŞEHİR’İ GEÇİP TÜRKİYE REKORUNU KIRDIK”
Türkiye rekorunun kırılması adına öğrencilerin sokak sokak, esnaf esnaf, tek tek gezdiğini belirten öğrenci velilerinden Cennet Koparan, “Kan bağışında bulunulması için herkesi ikna ettiler. Telefon numaralarını alıp, gelmeyenleri gün içerisinde tek tek aradılar. Elimizden gelen mücadeleyi sarf ettik ve bunun da meyvesini topladık. Şu an Allah’ın izniyle Eskişehir’i geçip Türkiye rekorunu kırdık. Bu bizim için çok güzel bir amaç, gelecek nesillerimiz için çok güzel bir hedef oldu. İsteriz ki bundan sonraki kan bağışlarımız daha çok rekor kırsın, daha çok bağışçımız olsun. Bizim hedefimiz, çabamız bu. Çocuklarımıza iyi bir gelecek sunmak istiyoruz. Kana ihtiyaç olan herkes için bu bir amaç olsun istiyoruz” diye konuştu.
 
  “REKORUN KIRILMASI İÇİN MÜCADELE ETTİK”
  Öğrenciler adına konuşan Büşra Su, kan bağışlarının insanlar için çok önemli olduğunu belirterek, “Çünkü bir insanın kana ihtiyacı olduğu zaman insanlar, onlar için çok önemli kaynaklardır” dedi. Geçen yıl elde edemedikleri rekoru bu yıl kırdıklarını belirten Su “Çok mutluyuz, çünkü Salihli’de bu rekorun kırılması için hepimiz savaştık. İnsanlarımızın buraya gelip, kan vermesi için mücadele ettik. Buda insanlar adına mutlu bir gündür. Bizde burada görevli olduğumuz için çok mutluyuz. Herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.