'UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ'

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.05.2012 - 16:55, Güncelleme: 08.05.2012 - 16:55
 

'UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ'

Manisa Tabip Odası (MTO)üyeleri geçtiğimiz ay hasta yakınının saldırısı sonucu yaşamını yitiren Dr. Ersin Arslan için CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi önünde oturma eylemi yaparak, meslektaşlarını unutturmayacaklarını söyledi.
 Manisa Tabip Odası (MTO) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semin Ayhan, oda üyeleri ve çok sayıda doktor Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi merdivenlerinde geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan için oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı. Dr. Ersin Arslan’nın ölümünün ardından saldırıların azalacağı yerde giderek arttığını ifade eden Prof. Dr. Ayhan, “Ya kaybettiğimiz meslektaşımızın acısını taşıyarak bir başka cinayete kadar süreci küllendireceğiz ya da hiç istenmeyen bu olayın benzerlerinin yaşanmaması için gerekenleri hep birlikte yapacağız. Bu sözleri meslektaşımız Dr. Ersin Arslan’ın kaybının ardından söylemiştik. Cinayetten bu yana geçen üç hafta boyunca ne yazık ki hekimlere, sağlık çalışanlarına yönelik şiddette bırakın Oslobet azalmayı neredeyse artma oldu. Daha geçtiğimiz cumartesi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, dün İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hekimlere yönelik yeni saldırılar oldu. Tek  sevindirici olan yeni bir ölümle karşılaşmamış olmamız. Dr Ersin Arslan cinayeti sonrasında sağlıkta şiddetin önlenmesi için atılan ne adım varsa bunun itici kuvveti ve sağlayıcısı hekimler ve sağlık çalışanlarının ortak tepkileri olmuştur. Bundan sonra da hekime, sağlıkçıya yönelik şiddet konusunda, hükümetin kendi sorumluluklarını yerine getirme sürecinin takipçisi olacağız” dedi. MTO Başkanı, her Salı sağlıkta şiddeti önlemek için gerekli adımlar atılana kadar oturma eylemi yapacaklarını anlattı. Sağlık alanında bekledikleri talepleri de sıralayan Prof. Dr. Ayhan, şunları söyledi: “Sağlık alanında birbirinden ayrılmaz taleplerimizi, bugün ve gelecek güvencesi, iş güvencesi, gelir güvencesi, mesleki bağımsızlık, can güvencesi olarak yıllardır seslendiriyoruz. Bu taleplerin hepsi bir bütün ve hepsi eşit öneme sahip. Gereğini hep birlikte yapacağız. Bugünden itibaren bütün Türkiye’de olduğu gibi taleplerimize somut yanıtlar buluncaya kadar her Salı günü hastane bahçelerinde 15 dakikalık oturma eylemlerimiz olacaktır” 
Manisa Tabip Odası (MTO)üyeleri geçtiğimiz ay hasta yakınının saldırısı sonucu yaşamını yitiren Dr. Ersin Arslan için CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi önünde oturma eylemi yaparak, meslektaşlarını unutturmayacaklarını söyledi.
 Manisa Tabip Odası (MTO) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semin Ayhan, oda üyeleri ve çok sayıda doktor Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi merdivenlerinde geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan için oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı. Dr. Ersin Arslan’nın ölümünün ardından saldırıların azalacağı yerde giderek arttığını ifade eden Prof. Dr. Ayhan, “Ya kaybettiğimiz meslektaşımızın acısını taşıyarak bir başka cinayete kadar süreci küllendireceğiz ya da hiç istenmeyen bu olayın benzerlerinin yaşanmaması için gerekenleri hep birlikte yapacağız. Bu sözleri meslektaşımız Dr. Ersin Arslan’ın kaybının ardından söylemiştik. Cinayetten bu yana geçen üç hafta boyunca ne yazık ki hekimlere, sağlık çalışanlarına yönelik şiddette bırakın Oslobet azalmayı neredeyse artma oldu. Daha geçtiğimiz cumartesi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, dün İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hekimlere yönelik yeni saldırılar oldu. Tek  sevindirici olan yeni bir ölümle karşılaşmamış olmamız. Dr Ersin Arslan cinayeti sonrasında sağlıkta şiddetin önlenmesi için atılan ne adım varsa bunun itici kuvveti ve sağlayıcısı hekimler ve sağlık çalışanlarının ortak tepkileri olmuştur. Bundan sonra da hekime, sağlıkçıya yönelik şiddet konusunda, hükümetin kendi sorumluluklarını yerine getirme sürecinin takipçisi olacağız” dedi.

MTO Başkanı, her Salı sağlıkta şiddeti önlemek için gerekli adımlar atılana kadar oturma eylemi yapacaklarını anlattı. Sağlık alanında bekledikleri talepleri de sıralayan Prof. Dr. Ayhan, şunları söyledi: “Sağlık alanında birbirinden ayrılmaz taleplerimizi, bugün ve gelecek güvencesi, iş güvencesi, gelir güvencesi, mesleki bağımsızlık, can güvencesi olarak yıllardır seslendiriyoruz. Bu taleplerin hepsi bir bütün ve hepsi eşit öneme sahip. Gereğini hep birlikte yapacağız. Bugünden itibaren bütün Türkiye’de olduğu gibi taleplerimize somut yanıtlar buluncaya kadar her Salı günü hastane bahçelerinde 15 dakikalık oturma eylemlerimiz olacaktır” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.