YAŞLILARIN VİRÜSE EYVALLAHI YOK!

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.03.2020 - 17:17, Güncelleme: 20.03.2020 - 17:17
 

YAŞLILARIN VİRÜSE EYVALLAHI YOK!

Türkiye’de korona virüs salgını sonrası halkın endişesi her geçen gün artarken, özellikle 60 yaş üstü vatandaşlar büyük tehlike altında. Ancak bu riske rağmen Manisa’da, sokaklarda görülen vatandaşların genellikle yaşlılardan oluşması tehlikenin boyutunu daha fazla gözler önüne seriyor.
Yaşlılar, korona virüsü salgının görüldüğü ve ölümlü vakaların tümünün 60 yaş üzeri olduğu ülkemizde uyarıları dikkat almıyor. Sokağa çıkıyorlar, bankalara gidiyorlar, Diyanet'in uyarısına rağmen namaz kılmak için camiye koşuyorlar, banklarda oturup saatlerce sohbet ediyorlar! Bu durum vatandaşları daha fazla tedirgin ederken, Manisa’da çekilen bazı fotoğraf kareleri, virüs tehlikesine karşı vurdumduymazlığı gözler önüne serdi. Özellikle bir lokma hayrında oluşan kuyruktaki vatandaşların neredeyse tamamının yaşlı kişiler olması, bir kez daha “Evde kal Türkiye” dedirtti. HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ HAYATLARINA DEVAM EDİYORLAR Birçok Manisalı da, Türkiye’de yapılan virüs uyarılarını dikkate almayan vatandaşlara şu sözlerle tepki gösterdi; “Koronavirüsü en çok yaşlı kesimi etkilediği biliniyor. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşların evde kalmaları isteniyor. Ama halen olayın ciddiyetinin farkında olmayan yaşlı kesim nedeniyle bu virüs ülkemizde çoğalacak gibi görünüyor. Lütfen gençler büyüklerini uyarsın.  Evden çıkarmasınlar. Görüyorsunuz yaşlı kesimler hiç bir şey olmamış gibi hayatlarına devam ediyor, çarşıda geziyor, alışveriş yapıyorlar. Bence yaşlıların dışarı çıkmaması için para cezası getirilmeli. Para cezası uygulanırsa hiçbir yaşlı dışarı çıkmaz.”
Türkiye’de korona virüs salgını sonrası halkın endişesi her geçen gün artarken, özellikle 60 yaş üstü vatandaşlar büyük tehlike altında. Ancak bu riske rağmen Manisa’da, sokaklarda görülen vatandaşların genellikle yaşlılardan oluşması tehlikenin boyutunu daha fazla gözler önüne seriyor.
Yaşlılar, korona virüsü salgının görüldüğü ve ölümlü vakaların tümünün 60 yaş üzeri olduğu ülkemizde uyarıları dikkat almıyor. Sokağa çıkıyorlar, bankalara gidiyorlar, Diyanet'in uyarısına rağmen namaz kılmak için camiye koşuyorlar, banklarda oturup saatlerce sohbet ediyorlar! Bu durum vatandaşları daha fazla tedirgin ederken, Manisa’da çekilen bazı fotoğraf kareleri, virüs tehlikesine karşı vurdumduymazlığı gözler önüne serdi. Özellikle bir lokma hayrında oluşan kuyruktaki vatandaşların neredeyse tamamının yaşlı kişiler olması, bir kez daha “Evde kal Türkiye” dedirtti.

HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ HAYATLARINA DEVAM EDİYORLAR

Birçok Manisalı da, Türkiye’de yapılan virüs uyarılarını dikkate almayan vatandaşlara şu sözlerle tepki gösterdi; “Koronavirüsü en çok yaşlı kesimi etkilediği biliniyor. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşların evde kalmaları isteniyor. Ama halen olayın ciddiyetinin farkında olmayan yaşlı kesim nedeniyle bu virüs ülkemizde çoğalacak gibi görünüyor. Lütfen gençler büyüklerini uyarsın.  Evden çıkarmasınlar. Görüyorsunuz yaşlı kesimler hiç bir şey olmamış gibi hayatlarına devam ediyor, çarşıda geziyor, alışveriş yapıyorlar. Bence yaşlıların dışarı çıkmaması için para cezası getirilmeli. Para cezası uygulanırsa hiçbir yaşlı dışarı çıkmaz.”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.