'BASİRETSİZ BELEDİYE BAŞKANI' CÜMLESİNE ÖZÜR GELDİ

SALİHLİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.03.2018 - 09:37, Güncelleme: 07.03.2018 - 09:37
 

'BASİRETSİZ BELEDİYE BAŞKANI' CÜMLESİNE ÖZÜR GELDİ

 Salihli Belediye Meclisi Mart ayı toplantısını Belediye Başkanı Zeki Kayda başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda 10 gündem maddesi görüşülüp, karara bağlandı. Toplantıda bir gazetede çıkan 'Basiretsiz belediye başkanı' sözüyle gündeme gelen CHP’li meclis üyesi Mesut Ceylan, sözün kendisine ait olmadığını ifade ederek, Belediye Başkanı Kayda’dan özür diledi. 
Yoklama ve geçmiş meclis kararlarının dağıtılması ile başlayan toplantıda Salihli Belediyesi’nin Mahalli İdareler İşverenleri Sendikasına üye olunması, Kabazlı Mahallesi 544 parselde bulunan Belediyeye ait 525,00 m2 taşınmazın Hasan Bulut tarafından, Kur’an Kursu ve imam evi yaptırılarak İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi talebi, Mersindere Mahallesinde Döne Kılıç’a ait taşınmazın belediyeye ait arsa ile takas edilmesi talebi, Yılmaz Mahallesi 2580 parselin imar planı değişikliği talebi, trafo alanlarına ilişkin plan değişikliği talebi, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Hükümlerine Aykırı Plan notları talebi ile Çarşamba Pazarının yeni yapılan yere taşınması talebi kabul edildi.  “Doğalgaz çalışmaları sürüyor”  Toplantıda kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Kayda, doğalgaz çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Çalışmaların Atatürk Caddesi’nde ilerlediğini, devamında ise Şüheda Caddesi’ne döneceğini belirten Başkan Kayda “Bu yıl yaklaşık 15-20 bin aboneye doğalgaz verilecek. Salihli merkeze eş zamanlı olarak Organize Sanayi Bölgesi’ne de gelecek. OSB 2. Etapta 32 firma başvuru yaptı. Bunların 19 tanesinin satışı yapıldı. Şu an OSB’nin yüzde 65'i tahsis edildi. Yüzde 35’lik kısmı doğalgazın gelmesiyle tahsis edilecek” dedi.  CHP’li Ceylan Başkan Kayda'dan özür diledi  MHP Grup Sözcüsü Nuri Kaya, yerel bir gazetede çıkan 'Basiretsiz belediye başkanı' haberiyle ilgili olarak MHP’li meclis üyeleri adına açıklama yaparak bunu kınadıklarını söyledi. Belediye Başkanı Zeki Kayda da çıkan haberle ilgili sözün CHP’li meclis üyesi Mesut Ceylan’a sormasıyla sözün kendisine ait olmadığını ifade ederek, Belediye Başkanı Kayda’dan özür diledi. 
 Salihli Belediye Meclisi Mart ayı toplantısını Belediye Başkanı Zeki Kayda başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda 10 gündem maddesi görüşülüp, karara bağlandı. Toplantıda bir gazetede çıkan 'Basiretsiz belediye başkanı' sözüyle gündeme gelen CHP’li meclis üyesi Mesut Ceylan, sözün kendisine ait olmadığını ifade ederek, Belediye Başkanı Kayda’dan özür diledi. 

Yoklama ve geçmiş meclis kararlarının dağıtılması ile başlayan toplantıda Salihli Belediyesi’nin Mahalli İdareler İşverenleri Sendikasına üye olunması, Kabazlı Mahallesi 544 parselde bulunan Belediyeye ait 525,00 m2 taşınmazın Hasan Bulut tarafından, Kur’an Kursu ve imam evi yaptırılarak İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi talebi, Mersindere Mahallesinde Döne Kılıç’a ait taşınmazın belediyeye ait arsa ile takas edilmesi talebi, Yılmaz Mahallesi 2580 parselin imar planı değişikliği talebi, trafo alanlarına ilişkin plan değişikliği talebi, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Hükümlerine Aykırı Plan notları talebi ile Çarşamba Pazarının yeni yapılan yere taşınması talebi kabul edildi. 

“Doğalgaz çalışmaları sürüyor” 
Toplantıda kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Kayda, doğalgaz çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Çalışmaların Atatürk Caddesi’nde ilerlediğini, devamında ise Şüheda Caddesi’ne döneceğini belirten Başkan Kayda “Bu yıl yaklaşık 15-20 bin aboneye doğalgaz verilecek. Salihli merkeze eş zamanlı olarak Organize Sanayi Bölgesi’ne de gelecek. OSB 2. Etapta 32 firma başvuru yaptı. Bunların 19 tanesinin satışı yapıldı. Şu an OSB’nin yüzde 65'i tahsis edildi. Yüzde 35’lik kısmı doğalgazın gelmesiyle tahsis edilecek” dedi. 

CHP’li Ceylan Başkan Kayda'dan özür diledi 
MHP Grup Sözcüsü Nuri Kaya, yerel bir gazetede çıkan 'Basiretsiz belediye başkanı' haberiyle ilgili olarak MHP’li meclis üyeleri adına açıklama yaparak bunu kınadıklarını söyledi. Belediye Başkanı Zeki Kayda da çıkan haberle ilgili sözün CHP’li meclis üyesi Mesut Ceylan’a sormasıyla sözün kendisine ait olmadığını ifade ederek, Belediye Başkanı Kayda’dan özür diledi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.