SALİHLİ ÇÖP SORUNUNA NEŞTER VURACAK!

SALİHLİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.06.2018 - 13:20, Güncelleme: 06.06.2018 - 13:20
 

SALİHLİ ÇÖP SORUNUNA NEŞTER VURACAK!

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye yapılacak olan Katı Atık Transfer İstasyonu ile Salihli’nin çöp sorununa neşter vurulacağını söyledi. 
Başkan Kayda, Salihli’ye yapılacak olan transfer istasyonuna gelen çöplerin biriktirilmeden hemen tırlar ile Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Uzunburun’da hayata geçirdiği Katı Atık Çöp Bertaraf Tesisine nakledileceğini belirtti. Caferbey Mahallesi’nde yapılacağı iddia edilen Katı Atık Transfer İstasyonu olumsuz baktıklarını ifade eden Başkan Kayda “Salihli’de bizim çöp depolama alanı olarak kullandığımız bir alan var. O bölgeden de rahatsız olmayan bir kişi yoktur. İlçedeki çöplerin toplanması bize, bertaraf edilmesi Büyükşehir’e aittir. Hiçbir zaman da çöp sorunu Büyükşehir’e ait diyerek de kenara çekilmedim” dedi.  “Salihli’de bir yerde kurulacak”  Başkan Kayda açıklamasına şöyle devam etti “2016 yılında bir çalışma yapmışlar ve Salihli’de bu yıl çöp naklini bitiriyorlar. Biz çöpü yine toplayacağız, Büyükşehir’de depolanması için yer gösterecek. Haziran 2016 yılında Caferbey Mahallemizin üst kısmında hazineye ait yer bulunmuş. 25 tane kurumdan görüş alınmış, Tarım Bakanlığı onayı vermemiş. Burada bizim görüşümüz de net bir şekilde olumsuzdu. Ama şu ana kadar bana gelen resmi bir şey yok. Sonuçta transfer istasyonu Salihli’de bir yerde kurulacak. Transfer tesisi bizim de içinde bulunduğumuz Büyükşehir Meclisi’nden geçecek. Yer seçimi konusunda Valiliğin yerini vermede ben yetkili değilim. Burada yanlış bir bilgilendirmeyi düzelteyim. Bu alana bizde olumsuz bakıyoruz. Salihli’yi bu çöpten kurtarabilmemiz için biran önce Büyükşehir’e bu nakil istasyonunu yaptırmamız gerekiyor. Önümüzdeki yılın sonunda çöp atacağımız bir yer bulamayacağız” 
Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye yapılacak olan Katı Atık Transfer İstasyonu ile Salihli’nin çöp sorununa neşter vurulacağını söyledi. 
Başkan Kayda, Salihli’ye yapılacak olan transfer istasyonuna gelen çöplerin biriktirilmeden hemen tırlar ile Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Uzunburun’da hayata geçirdiği Katı Atık Çöp Bertaraf Tesisine nakledileceğini belirtti. Caferbey Mahallesi’nde yapılacağı iddia edilen Katı Atık Transfer İstasyonu olumsuz baktıklarını ifade eden Başkan Kayda “Salihli’de bizim çöp depolama alanı olarak kullandığımız bir alan var. O bölgeden de rahatsız olmayan bir kişi yoktur. İlçedeki çöplerin toplanması bize, bertaraf edilmesi Büyükşehir’e aittir. Hiçbir zaman da çöp sorunu Büyükşehir’e ait diyerek de kenara çekilmedim” dedi. 

“Salihli’de bir yerde kurulacak” 
Başkan Kayda açıklamasına şöyle devam etti “2016 yılında bir çalışma yapmışlar ve Salihli’de bu yıl çöp naklini bitiriyorlar. Biz çöpü yine toplayacağız, Büyükşehir’de depolanması için yer gösterecek. Haziran 2016 yılında Caferbey Mahallemizin üst kısmında hazineye ait yer bulunmuş. 25 tane kurumdan görüş alınmış, Tarım Bakanlığı onayı vermemiş. Burada bizim görüşümüz de net bir şekilde olumsuzdu. Ama şu ana kadar bana gelen resmi bir şey yok. Sonuçta transfer istasyonu Salihli’de bir yerde kurulacak. Transfer tesisi bizim de içinde bulunduğumuz Büyükşehir Meclisi’nden geçecek. Yer seçimi konusunda Valiliğin yerini vermede ben yetkili değilim. Burada yanlış bir bilgilendirmeyi düzelteyim. Bu alana bizde olumsuz bakıyoruz. Salihli’yi bu çöpten kurtarabilmemiz için biran önce Büyükşehir’e bu nakil istasyonunu yaptırmamız gerekiyor. Önümüzdeki yılın sonunda çöp atacağımız bir yer bulamayacağız” 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.