ZEYTİN SİNEĞİNE KARŞI TUZAKLAMA

SALİHLİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.04.2018 - 10:53, Güncelleme: 06.04.2018 - 10:53
 

ZEYTİN SİNEĞİNE KARŞI TUZAKLAMA

Salihli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekipler, zeytin bahçelerinin ana zararlılarından olan zeytin sineği ile mücadele kapsamında, ilaçlama zamanlarını tespit etmek için sinek tuzakları hizmete soktu.
Manisa'nın Salihli ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından zeytin sineğine karşı mücadele başlatıldı. Zeytin sineği popülasyonunu takip edebilmek için Salihli'nin Yeşilova, İğdecik, Bahçecik, Hacıhıdır, Poyraz, Gökeyüp ve Tekelioğlu Mahallelerinde toplam 7 tuzak astıklarını ifade eden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Demir, zeytin güvesi, yaprak, çiçek ve meyve nesli takibi kapsamında tuzakların takibi ve kontrolü neticesinde Salihli bölgesindeki zeytin sineği popülasyonunun artması durumunda tüm üreticilere ilaçlama için gerekli duyuruların yapılacağını söyledi. Demir, ilaçlama ilanı verildiğinde ise üreticilerin ruhsatlı ilaçlarla ilaçlama yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.   ​
Salihli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekipler, zeytin bahçelerinin ana zararlılarından olan zeytin sineği ile mücadele kapsamında, ilaçlama zamanlarını tespit etmek için sinek tuzakları hizmete soktu.
Manisa'nın Salihli ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından zeytin sineğine karşı mücadele başlatıldı. Zeytin sineği popülasyonunu takip edebilmek için Salihli'nin Yeşilova, İğdecik, Bahçecik, Hacıhıdır, Poyraz, Gökeyüp ve Tekelioğlu Mahallelerinde toplam 7 tuzak astıklarını ifade eden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Demir, zeytin güvesi, yaprak, çiçek ve meyve nesli takibi kapsamında tuzakların takibi ve kontrolü neticesinde Salihli bölgesindeki zeytin sineği popülasyonunun artması durumunda tüm üreticilere ilaçlama için gerekli duyuruların yapılacağını söyledi. Demir, ilaçlama ilanı verildiğinde ise üreticilerin ruhsatlı ilaçlarla ilaçlama yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.