FAY HATTI'NIN GEÇTİĞİ ALANLARA YENİ DÜZENLEME

SARIGÖL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.09.2016 - 10:33, Güncelleme: 29.09.2016 - 10:33
 

FAY HATTI'NIN GEÇTİĞİ ALANLARA YENİ DÜZENLEME

Mansia'nın Sarıgöl ilçesinde fay hattı üzerinde bulunan ev ve işyerleri olası büyük bir depremde yaşanabilecek can ve mal kaybını en aza indirebilmek için yıkılacak.
Sarıgöl’de 1968 yılında meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından oluşan fay hattının üzerinde bulunan 95 ev ve iş yerinde önemli hasarlar oluşturması nedeniyle fay hattı üzerindeki ev ve iş yerleri Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından afet bölgesi kapsamına alınmıştı. Sarıgöl Belediyesi, afet bölgesi kapsamındaki ev ve iş yerlerinin yıkımına başladı. 60 günde yıkımı tamamlanacak olan 3,5 kilometre uzunluğundaki afet bölgesine 2017 yılında yeşil alan yapılacağını belirten Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, "Afet bölgesi kapsamındaki ev ve iş yerlerinin yıkılması Sarıgöl Belediyesi tarafından gerçekleştirilmekte. Bu alnın 2017 yılında Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil alan olarak halkımızın hizmetine sunulacak. Yeşil alanın projesi hazır" dedi.  Sarıgöl’de afetzede vatandaşlar için TOKİ tarafından 82 konut yapılarak, hak sahiplerine kura ile dağıtılarak konut sahibi yapıldı.
Mansia'nın Sarıgöl ilçesinde fay hattı üzerinde bulunan ev ve işyerleri olası büyük bir depremde yaşanabilecek can ve mal kaybını en aza indirebilmek için yıkılacak.
Sarıgöl’de 1968 yılında meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından oluşan fay hattının üzerinde bulunan 95 ev ve iş yerinde önemli hasarlar oluşturması nedeniyle fay hattı üzerindeki ev ve iş yerleri Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından afet bölgesi kapsamına alınmıştı. Sarıgöl Belediyesi, afet bölgesi kapsamındaki ev ve iş yerlerinin yıkımına başladı. 60 günde yıkımı tamamlanacak olan 3,5 kilometre uzunluğundaki afet bölgesine 2017 yılında yeşil alan yapılacağını belirten Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, "Afet bölgesi kapsamındaki ev ve iş yerlerinin yıkılması Sarıgöl Belediyesi tarafından gerçekleştirilmekte. Bu alnın 2017 yılında Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil alan olarak halkımızın hizmetine sunulacak. Yeşil alanın projesi hazır" dedi. 
Sarıgöl’de afetzede vatandaşlar için TOKİ tarafından 82 konut yapılarak, hak sahiplerine kura ile dağıtılarak konut sahibi yapıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.