SARIGÖLLÜ PEKMEZ YAPIYOR

SARIGÖL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.09.2016 - 17:07, Güncelleme: 23.09.2016 - 17:07
 

SARIGÖLLÜ PEKMEZ YAPIYOR

Sarıgöl’ün dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümlerinden pekmez yapımına başlandı. Beyaz ve siyah üzümlerden doğal olarak yapılan pekmezlerin litre fiyatı 25-50 TL arasında değişiyor.
Pekmez yapımı için toplanan üzümlerin önce bol suyla iyice yıkandıktan sonra, çuvallara konulduğunu ve ezilerek elde edilen üzüm suyunun(Şıra), kazanlara konularak koyu kırmızı renk alana kadar saatlerce kaynatıldığını ifade eden Naime Hasırcı, "Bu aylarda evlerde pekmez yapmaya başlarız. 15 gün kadar devam eder. Pekmez yapmak çok zor olur. Komşularla toplanarak kışlık pekmezimizi yapıyoruz. Kazanlar kaynamaya başladığı zaman altındaki közlerin üzerine mısır, patlıcan, biber, patates, soğan atarak közleme yaparak yemeğimizi de yaparız." dedi. BEYAZ VE SİYAH ÜZÜMLE PEKMEZ Sarıgöl’de ev hanımları tarafından evlerde kırmızı ve beyaz üzümlerden pekmezlerin yapıldığı öğrenildi. Ev yapımı doğal pekmezlerin beyaz üzümden yapılanının litresi 25 TL’den çekirdekli siyah üzümden yapılanın litresinin ise 50 TL’den satıldığı belirtildi. "PEKMEZ ŞİFA KAYNAĞI" Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen üzümün şifa kaynağı olduğunu belirterek, "Pekmez kış aylarında sabah kahvaltılarında yenildiğinde enerji verir. Soğuk algınlığına, öksürüğe iyi gelmektedir." dedi.  
Sarıgöl’ün dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümlerinden pekmez yapımına başlandı. Beyaz ve siyah üzümlerden doğal olarak yapılan pekmezlerin litre fiyatı 25-50 TL arasında değişiyor.
Pekmez yapımı için toplanan üzümlerin önce bol suyla iyice yıkandıktan sonra, çuvallara konulduğunu ve ezilerek elde edilen üzüm suyunun(Şıra), kazanlara konularak koyu kırmızı renk alana kadar saatlerce kaynatıldığını ifade eden Naime Hasırcı, "Bu aylarda evlerde pekmez yapmaya başlarız. 15 gün kadar devam eder. Pekmez yapmak çok zor olur. Komşularla toplanarak kışlık pekmezimizi yapıyoruz. Kazanlar kaynamaya başladığı zaman altındaki közlerin üzerine mısır, patlıcan, biber, patates, soğan atarak közleme yaparak yemeğimizi de yaparız." dedi.

BEYAZ VE SİYAH ÜZÜMLE PEKMEZ
Sarıgöl’de ev hanımları tarafından evlerde kırmızı ve beyaz üzümlerden pekmezlerin yapıldığı öğrenildi. Ev yapımı doğal pekmezlerin beyaz üzümden yapılanının litresi 25 TL’den çekirdekli siyah üzümden yapılanın litresinin ise 50 TL’den satıldığı belirtildi.

"PEKMEZ ŞİFA KAYNAĞI"
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen üzümün şifa kaynağı olduğunu belirterek, "Pekmez kış aylarında sabah kahvaltılarında yenildiğinde enerji verir. Soğuk algınlığına, öksürüğe iyi gelmektedir." dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.