5.4’LÜK DEPREMİN ARDINDAN 6 AYDIR EVSİZLER!

SARUHANLI- SELENDİ- SOMA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.10.2017 - 14:52, Güncelleme: 03.10.2017 - 14:52
 

5.4’LÜK DEPREMİN ARDINDAN 6 AYDIR EVSİZLER!

Geçtiğimiz Nisan ayında Selendi Çamköy Hacı Ahmetler’de meydana gelen 5.4 şiddetindeki depremin ardından, evlerini kaybeden 6 kişilik Göktaş Ailesi 6 aydır kendilerine bir yardım elinin uzanmasını bekliyor.
Depremin ardından zor günler yaşayan 6 kişilik ailede 2, 5 ve 13 yaşında 3 çocuk; 83 yaşında bir de babaanne bulunuyor. Depremden sonra AFAT ekipleri büyük zarara uğrayan evleri tespit etmiş ve ailelere devlet tarafından yardım sağlanmıştı, Göktaş Ailesi de kendisine gelen yardım parası ile evlerini onarabilmek için gerekli inşaat malzemesini almış ama imkanların yetersizliğinden dolayı evlerini onaramamış. Kış aylarının yaklaşması ile hayatlarından endişe etmeye başlayan Göktaş Ailesi bir an öne yetkililerden yardım istiyor.   OKULUN KÖŞESİNİ PERDE İLE KAPATIP… Göktaş Ailesi tam 6 aydır, mahallede bulunan tek odalı banyosu ve tuvaleti olmayan rutubetli bir alanda yaşam mücadelesi veriyor. Kaldıkları yerde banyo dahi olmayan aile, mahallelerinde bulunan okulun bahçesinde kendileri için yaptıkları alanda banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını gideriyorlar ama havaların soğumasıyla bu da artık imkansız. FATMA GÖKTAŞ; “KIŞ GELİYOR, BİZ NE YAPARIZ?” Depremde evlerini kaybeden Göktaş Ailesi’nin en büyük ferdi 83 yaşındaki Fatma Göktaş ise; “Kaldığımız oda rutubetli, kış için soba kursak 6 kişi nasıl sığıp yaşayacağız. Bu şartlarda kışın ben dahil hepimiz hasta olacağız, yetkililerden bize bir an önce yardımcı olmalarını istiyoruz. Ne olur evimiz yapılsın.” Dedi. İBRAHİM GÖKTAŞ; “ÇOCUKLARIM OKULA GİDEMEYECEK” 6 aydır perişan halde olduklarını ve yaklaşan kış ayları ile daha da zor günler yaşayacaklarını belirten baba İbrahim Göktaş; “Böyle devam ederse çocuklarımı okula bile gönderemeyeceğim. Çünkü ailemizde hastalıklar kapıda. Sağlık durumumuz iyi değil, ölüm kalım savaşı veriyoruz. Yetkililere sesleniyoruz, lütfen bir an önce evimiz yapılsın, evimizi onaracak inşaat ustası bulunsun. Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’tan ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den sesimizi duymasını istiyoruz.” Dedi.    
Geçtiğimiz Nisan ayında Selendi Çamköy Hacı Ahmetler’de meydana gelen 5.4 şiddetindeki depremin ardından, evlerini kaybeden 6 kişilik Göktaş Ailesi 6 aydır kendilerine bir yardım elinin uzanmasını bekliyor.
Depremin ardından zor günler yaşayan 6 kişilik ailede 2, 5 ve 13 yaşında 3 çocuk; 83 yaşında bir de babaanne bulunuyor. Depremden sonra AFAT ekipleri büyük zarara uğrayan evleri tespit etmiş ve ailelere devlet tarafından yardım sağlanmıştı, Göktaş Ailesi de kendisine gelen yardım parası ile evlerini onarabilmek için gerekli inşaat malzemesini almış ama imkanların yetersizliğinden dolayı evlerini onaramamış. Kış aylarının yaklaşması ile hayatlarından endişe etmeye başlayan Göktaş Ailesi bir an öne yetkililerden yardım istiyor.
 


OKULUN KÖŞESİNİ PERDE İLE KAPATIP…
Göktaş Ailesi tam 6 aydır, mahallede bulunan tek odalı banyosu ve tuvaleti olmayan rutubetli bir alanda yaşam mücadelesi veriyor. Kaldıkları yerde banyo dahi olmayan aile, mahallelerinde bulunan okulun bahçesinde kendileri için yaptıkları alanda banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını gideriyorlar ama havaların soğumasıyla bu da artık imkansız.



FATMA GÖKTAŞ; “KIŞ GELİYOR, BİZ NE YAPARIZ?”
Depremde evlerini kaybeden Göktaş Ailesi’nin en büyük ferdi 83 yaşındaki Fatma Göktaş ise; “Kaldığımız oda rutubetli, kış için soba kursak 6 kişi nasıl sığıp yaşayacağız. Bu şartlarda kışın ben dahil hepimiz hasta olacağız, yetkililerden bize bir an önce yardımcı olmalarını istiyoruz. Ne olur evimiz yapılsın.” Dedi.



İBRAHİM GÖKTAŞ; “ÇOCUKLARIM OKULA GİDEMEYECEK”
6 aydır perişan halde olduklarını ve yaklaşan kış ayları ile daha da zor günler yaşayacaklarını belirten baba İbrahim Göktaş; “Böyle devam ederse çocuklarımı okula bile gönderemeyeceğim. Çünkü ailemizde hastalıklar kapıda. Sağlık durumumuz iyi değil, ölüm kalım savaşı veriyoruz. Yetkililere sesleniyoruz, lütfen bir an önce evimiz yapılsın, evimizi onaracak inşaat ustası bulunsun. Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’tan ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den sesimizi duymasını istiyoruz.” Dedi.
 


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.