CEYLAN'DAN NOBEL BEKLİYORLAR

SARUHANLI- SELENDİ- SOMA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.04.2018 - 11:26, Güncelleme: 18.04.2018 - 11:26
 

CEYLAN'DAN NOBEL BEKLİYORLAR

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup, dünyanın en saygın üniversitesi olarak kabul edilen ve Nobel ödüllü pek çok bilim insanını yetiştiren Massachusetts Institute of Technology (MIT)'de yüzde 100 bursla okuyacak olan İzmir Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi Ceylan Ceylan'ı misafir etti. Kaymakam Altıntaş, Ceylan'dan bundan sonraki beklentilerinin Nobel olduğunu dile getirdi.
Manisa'nın Soma ilçesinde Naciye Evren Ortaokulu'ndan mezun olarak İzmir Fen Lisesi'ni kazanan Ceylan Ceylan, dünyanın en saygın teknoloji üniversiteleri arasında yer alan Massachusetts Institute of Technology (MIT)'e yüzde 100 burslu girme başarısı gösterdi. Somaİlçe Tarım Müdürlüğü memurlarından Fikret Ceylan'ın kızı olan Ceylan Ceylan'ın bu başarısını Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş ile Soma Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup çeyrek altın ile ödüllendirdi. GENEL KÜLTÜR SEVİYELERİMİZİ DE ARTIRMALIYIZ Kaymakamlık ziyaretinde başarısının sırlarını paylaşan Ceylan Ceylan, "İlk ve ortaokulu Soma Naciye Evren'de okudum. TUBİTAK'ın düzenlediği Ulusal Bilim Olimpiyatları'ndan ve Uluslararası Kimya Olimpiyatları'ndan 6 madalya aldım. Daha sonra bu başarılarımdan ötürü MTI'den kabul aldım. Öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem kendinize yeterli olacak olan çalışmayı belirleyin. Hedeflerinizi iyi belirleyin ve o hedefe ulaşmak için gerekli çalışmayı gösterin. Burada kitaplarda bir materyal aslında sadece ders çalışma şeklinde değilde genel kültür seviyelerimizi de artırmak için kitaplar okumalıyız. Hepsinin bir araya gelmesiyle başarı da beraberinde gelecektir" dedi. NOBEL ÖDÜLÜ İLE BAŞARI ÇITASINI TAÇLANDIRACAKTIR Kaymakam Ahmet Altıntaş ise "Ceylan, başarıları ile bizim milli gururumuz. Kendisiyle Soma'dan çıkan birisi olduğu için ayrıca gurur duyuyoruz. Okumayı çok seven ve okuyan birisi olduğunu öğrendim. Öğrenci arkadaşlarına tavsiyeleri olacaktır. Sürekli başarı çıtasını artıran Ceylan Ceylan, inşallah ileride Nobel ödülü ile bu başarı çıtasını taçlandıracaktır" dedi.
Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup, dünyanın en saygın üniversitesi olarak kabul edilen ve Nobel ödüllü pek çok bilim insanını yetiştiren Massachusetts Institute of Technology (MIT)'de yüzde 100 bursla okuyacak olan İzmir Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi Ceylan Ceylan'ı misafir etti. Kaymakam Altıntaş, Ceylan'dan bundan sonraki beklentilerinin Nobel olduğunu dile getirdi.
Manisa'nın Soma ilçesinde Naciye Evren Ortaokulu'ndan mezun olarak İzmir Fen Lisesi'ni kazanan Ceylan Ceylan, dünyanın en saygın teknoloji üniversiteleri arasında yer alan Massachusetts Institute of Technology (MIT)'e yüzde 100 burslu girme başarısı gösterdi. Somaİlçe Tarım Müdürlüğü memurlarından Fikret Ceylan'ın kızı olan Ceylan Ceylan'ın bu başarısını Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş ile Soma Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup çeyrek altın ile ödüllendirdi.

GENEL KÜLTÜR SEVİYELERİMİZİ DE ARTIRMALIYIZ
Kaymakamlık ziyaretinde başarısının sırlarını paylaşan Ceylan Ceylan, "İlk ve ortaokulu Soma Naciye Evren'de okudum. TUBİTAK'ın düzenlediği Ulusal Bilim Olimpiyatları'ndan ve Uluslararası Kimya Olimpiyatları'ndan 6 madalya aldım. Daha sonra bu başarılarımdan ötürü MTI'den kabul aldım. Öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem kendinize yeterli olacak olan çalışmayı belirleyin. Hedeflerinizi iyi belirleyin ve o hedefe ulaşmak için gerekli çalışmayı gösterin. Burada kitaplarda bir materyal aslında sadece ders çalışma şeklinde değilde genel kültür seviyelerimizi de artırmak için kitaplar okumalıyız. Hepsinin bir araya gelmesiyle başarı da beraberinde gelecektir" dedi.
NOBEL ÖDÜLÜ İLE BAŞARI ÇITASINI TAÇLANDIRACAKTIR
Kaymakam Ahmet Altıntaş ise "Ceylan, başarıları ile bizim milli gururumuz. Kendisiyle Soma'dan çıkan birisi olduğu için ayrıca gurur duyuyoruz. Okumayı çok seven ve okuyan birisi olduğunu öğrendim. Öğrenci arkadaşlarına tavsiyeleri olacaktır. Sürekli başarı çıtasını artıran Ceylan Ceylan, inşallah ileride Nobel ödülü ile bu başarı çıtasını taçlandıracaktır" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.