“15 TEMMUZ’DAN MEDED UMAN BİR PARTİYE BİZDEN KİMSE GEÇMEZ”

ŞEHZADELER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.04.2018 - 10:40, Güncelleme: 19.04.2018 - 10:40
 

“15 TEMMUZ’DAN MEDED UMAN BİR PARTİYE BİZDEN KİMSE GEÇMEZ”

AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, İpek Arpağ’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel programının konuğu oldu. Seçim atmosferinden, yapılan hizmetlere kadar birbirinden önemli konuların konuşulduğu programda Tonguç, ‘AK Parti Teşkilatından İYİ Parti’ye geçişler var mı?’ ve ‘Geride kalan yerel seçimlerde Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni neden kaybettiniz?’ sorularına samimiyetle yanıt verdi.
HABER ASUDE ONAR İYİ Parti Manisa İl Teşkilatı kurulduktan sonra İYİ Parti’nin sorduğu sorulara ve söylediklerine cevap vermediğini ama ETV ekranlarından ilk defa yanıt verdiğini belirten AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç; “Biz AK Parti teşkilatı olarak ve AK Parti’ye gönül vermiş insanlar olarak 15 Temmuz gecesi, yaşananları iliklerimize kadar his ettik. Biz 15 Temmuz gecesi sadece gövdemizi değil kellemizi bu yola koyduk. Biz böyle bir teşkilat böyle bir üyeyiz. İYİ Parti’ye AK Parti teşkilatından geçişler olduğu söyleniyor. Bana göre 15 Temmuz’dan sonra bizim teşkilatımızdan, ‘Ben Başbakan olacağım, yurtta sulh cihanda sulh’ diyen bir başkanın partisine oy atacağını sanmıyorum.” dedi. “KİMSE BANA BU TALEPLE GELMEDİ” Bana kimse ben istifa ediyorum ve başka bir partiye geçeceğim diye gelmedi diyerek sözlerine devam eden Tonguç; “Bizim teşkilatımızdan, AK Parti’ye gönül vermiş arkadaşlarımızın hele ki 15 Temmuz’dan sonra kan ve gözyaşı döken bir milletin üzerinden hedefleri olan bir siyasi partiye asla gideceğini ve oy kullanacağını düşünmüyorum. Yeni siyasetçi değiller ama bazılarına kanıyor olabilirler, bu açıklamalarda bundan dolayı yapılmış olabilir diye düşünüyorum.” “BÜYÜKŞEHİRİ KAYBETMEMİZ TANRIVERDİ’YE MAL EDİLEMEZ” AK Parti’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Hüseyin Tanrıverdi için “Yanlış bir aday mıydı?” sorusuna ise Tonguç şöyle yanıt verdi; “Kişiler üzerinden siyaset yapmak çok doğru değil ama belediye seçimleri tabii ki adaylar üzerinden gider. Tanrıverdi, bizim 3 dönem milletvekilliğimizi yapmış hakkında hiçbir zaman şaibe duyulmamış bir insan. Cumhurbaşkanımız Başbakan iken de 5 buçuk yıl boyunca yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı yapmıştı. Yani belediyeciliği başından sonuna kadar bilen bir abimiz. Manisa’nın gelişmesi, büyümesi için çok güzel ve ideal bir adaydı. Bu süreç içinde yapılan algı operasyonları, bizim belki de teşkilat olarak yapmış olduğumuz hatalar; hazırladığımız projelerin halk tarafından kabul görmemesi, vatandaşımızı ikna edemeyişimiz bizi kaybetmeye sürükledi. Bunu sadece Tanrıverdi’ye bağlamak doğru değil. Biz Büyükşehiri teşkilat olarak kaybettik. Ben Ahmet Tonguç olarak  kendimi de suçu olarak görüyorum. Yönetim kurulunda  hangi arkadaşımız varsa Şehzadeler ilçesi olarak söylüyorum bunu hepimizin suçu olduğunu düşünüyorum. Çok daha iyi çalışmalıydık. Çok daha iyi anlatmalıydık. Belediye başkanı herkese ulaşmaz biz ulaşacağız, biz anlatacağız. Bu iş tamamen ekip işidir ve bu hatalarımızdan ders çıkararak önümüzdeki seçimlerde adayımızı Büyükşehir Belediye başkanı yapacağız.” dedi.  
AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, İpek Arpağ’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel programının konuğu oldu. Seçim atmosferinden, yapılan hizmetlere kadar birbirinden önemli konuların konuşulduğu programda Tonguç, ‘AK Parti Teşkilatından İYİ Parti’ye geçişler var mı?’ ve ‘Geride kalan yerel seçimlerde Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni neden kaybettiniz?’ sorularına samimiyetle yanıt verdi.
HABER
ASUDE ONAR


İYİ Parti Manisa İl Teşkilatı kurulduktan sonra İYİ Parti’nin sorduğu sorulara ve söylediklerine cevap vermediğini ama ETV ekranlarından ilk defa yanıt verdiğini belirten AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç; “Biz AK Parti teşkilatı olarak ve AK Parti’ye gönül vermiş insanlar olarak 15 Temmuz gecesi, yaşananları iliklerimize kadar his ettik. Biz 15 Temmuz gecesi sadece gövdemizi değil kellemizi bu yola koyduk. Biz böyle bir teşkilat böyle bir üyeyiz. İYİ Parti’ye AK Parti teşkilatından geçişler olduğu söyleniyor. Bana göre 15 Temmuz’dan sonra bizim teşkilatımızdan, ‘Ben Başbakan olacağım, yurtta sulh cihanda sulh’ diyen bir başkanın partisine oy atacağını sanmıyorum.” dedi.

“KİMSE BANA BU TALEPLE GELMEDİ”
Bana kimse ben istifa ediyorum ve başka bir partiye geçeceğim diye gelmedi diyerek sözlerine devam eden Tonguç; “Bizim teşkilatımızdan, AK Parti’ye gönül vermiş arkadaşlarımızın hele ki 15 Temmuz’dan sonra kan ve gözyaşı döken bir milletin üzerinden hedefleri olan bir siyasi partiye asla gideceğini ve oy kullanacağını düşünmüyorum. Yeni siyasetçi değiller ama bazılarına kanıyor olabilirler, bu açıklamalarda bundan dolayı yapılmış olabilir diye düşünüyorum.”

“BÜYÜKŞEHİRİ KAYBETMEMİZ TANRIVERDİ’YE MAL EDİLEMEZ”
AK Parti’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Hüseyin Tanrıverdi için “Yanlış bir aday mıydı?” sorusuna ise Tonguç şöyle yanıt verdi; “Kişiler üzerinden siyaset yapmak çok doğru değil ama belediye seçimleri tabii ki adaylar üzerinden gider. Tanrıverdi, bizim 3 dönem milletvekilliğimizi yapmış hakkında hiçbir zaman şaibe duyulmamış bir insan. Cumhurbaşkanımız Başbakan iken de 5 buçuk yıl boyunca yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı yapmıştı. Yani belediyeciliği başından sonuna kadar bilen bir abimiz. Manisa’nın gelişmesi, büyümesi için çok güzel ve ideal bir adaydı. Bu süreç içinde yapılan algı operasyonları, bizim belki de teşkilat olarak yapmış olduğumuz hatalar; hazırladığımız projelerin halk tarafından kabul görmemesi, vatandaşımızı ikna edemeyişimiz bizi kaybetmeye sürükledi. Bunu sadece Tanrıverdi’ye bağlamak doğru değil. Biz Büyükşehiri teşkilat olarak kaybettik. Ben Ahmet Tonguç olarak  kendimi de suçu olarak görüyorum. Yönetim kurulunda  hangi arkadaşımız varsa Şehzadeler ilçesi olarak söylüyorum bunu hepimizin suçu olduğunu düşünüyorum. Çok daha iyi çalışmalıydık. Çok daha iyi anlatmalıydık. Belediye başkanı herkese ulaşmaz biz ulaşacağız, biz anlatacağız. Bu iş tamamen ekip işidir ve bu hatalarımızdan ders çıkararak önümüzdeki seçimlerde adayımızı Büyükşehir Belediye başkanı yapacağız.” dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.