AHMETLİ BELEDİYE BAŞKANI ALHAN'DAN SEÇİM ÖNCESİ SAMİMİ AÇIKLAMALAR  

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.11.2018 - 09:59, Güncelleme: 07.11.2018 - 09:59
 

AHMETLİ BELEDİYE BAŞKANI ALHAN'DAN SEÇİM ÖNCESİ SAMİMİ AÇIKLAMALAR  

Etv ve Manisa'da Denge Gazetesi ekibi Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında özel demeç veren Alhan, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, samimi açıklamalarda bulundu.
Ahmetli'de belediye başkanı olduktan sonra ilçenin geliştiğini söyleyen Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan “Bir yerde işler kötü gittiği zaman oraya yatırımcı, öğrenci gelmez. İnanıyoruz ki dönemimizde yeşil alanda ciddi bir artış oldu. Üniversitede 800 olan öğrenci sayısı bugün 2500'lere geldi. Yani 4 misli arttı. Geldiğimizde 8 kişinin çalışacağı sigortalı bir iş yeri yokken bugün toplamda 2 bin kişinin çalışacağı şekilde bir sektörler oluştu. 5 civarı fabrikamız oldu. Resmi olarak çalışan 14 müteahhidimiz var. Biz belediyeye gelmeden önce tek müteahhit vardı, o da bendim. Yanlış şeyler anlaşılmasın diye kendi büromu kapatarak bu işi bıraktım.” dedi.   “VAAT VERMEYEN TEK BAŞKANIM” Önümüzdeki dönemde çok farklı projelerinin olduğunu aktaran Alhan, Büyükşehir yasası çıktıktan sonra hiçbir yazılı seçim beyannamesinin olmadığını belirterek bunun nedenini ise şu sözlerle açıkladı; “Belki Ahmetli ve Manisa'da  seçim beyannamesinde hiçbir vaat vermeyen tek başkanım. Bunun nedeni ise Büyükşehir Yasası'nın ne getirip ne götüreceğini bilmediğim için. Yani pazardaki ete güvenip soğan doğramadım. İyi ki de söz vermemişiz diyoruz, çünkü bu yasadan dolayı ciddi bir takım sıkıntılar yaşadık. Yasanın kendisi güzel ama bazı eksiklikler bizim bütçelerimizi kısıtladı ve hizmet yapmamızı engelledi.”   “İÇİMDE UKDE KALIR” Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, inşaat mühendisi olmasına rağmen Ahmetli'de kendi projelerini uygulamaya fırsatı olmadığını belirterek tekrar başkan olması durumunda ilk yapacağı işin 'kentsel dönüşüm' projeleri olduğunu söyledi. Alhan, “3. dönemde inşallah olursa partililerimiz ve Ahmetli halkı bu konuda bize teveccüh gösterirse gerçek anlamda kentsel dönüşümü jübile olarak yapmak isterim. Bu görev bana verilmezse içimde sadece bir ukde olarak kalır. Kentsel dönüşümü uygulayamadık zemin müsait değildi. Ahmetli'de müteahhitler yoktu. Şu anda kentsel dönüşüm için müsait bir ortam var.” dedi.   “KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURAN BELEDİYE OLMAK İÇİN ÇABALIYORUZ” Kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışan bir belediye olmak için uğraştıklarının altını çizen Alhan , “Bunun için AHBEL şirketi ve ALO EVLAT kurduk.  Ankara'dan ekonomik anlamda yardım almayacak şekilde belediyeyi omurgalandırmaya çalışıyoruz. Bu anlamda profesyonel anlamda inşaata başladık.” dedi.   “DAHA FAZLA ADAY ÇIKSIN İSTİYORUM” Yerel seçimlerde partisindeki adayların bol olmasını istediğini dile getiren Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan “Başkasının önünü açma adına aday değilim diyorum ama bu masada ben de varım. Bana bu görev verilirse bu görevi de bırakmam. Arkamda bize güvenenleri yolda bırakmam. Halkım ve partim başka birini tercih ederse biz o kişinin yanında oluruz. Parti olarak düşünürsek Ahmetli Belediyesi’ni kaybetmeyi düşünmeyiz.  Diğer adayların önünü kapatmamak adına daha fazla aday çıksın istiyorum. Bazı siyasiler bunu istemez ama beni bilen bilir, bu benim hep isteğimdi.” sözlerine yer verdi. - Özlem ŞAHİN  
Etv ve Manisa'da Denge Gazetesi ekibi Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında özel demeç veren Alhan, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, samimi açıklamalarda bulundu.
Ahmetli'de belediye başkanı olduktan sonra ilçenin geliştiğini söyleyen Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan “Bir yerde işler kötü gittiği zaman oraya yatırımcı, öğrenci gelmez. İnanıyoruz ki dönemimizde yeşil alanda ciddi bir artış oldu. Üniversitede 800 olan öğrenci sayısı bugün 2500'lere geldi. Yani 4 misli arttı. Geldiğimizde 8 kişinin çalışacağı sigortalı bir iş yeri yokken bugün toplamda 2 bin kişinin çalışacağı şekilde bir sektörler oluştu. 5 civarı fabrikamız oldu. Resmi olarak çalışan 14 müteahhidimiz var. Biz belediyeye gelmeden önce tek müteahhit vardı, o da bendim. Yanlış şeyler anlaşılmasın diye kendi büromu kapatarak bu işi bıraktım.” dedi.
 
“VAAT VERMEYEN TEK BAŞKANIM”
Önümüzdeki dönemde çok farklı projelerinin olduğunu aktaran Alhan, Büyükşehir yasası çıktıktan sonra hiçbir yazılı seçim beyannamesinin olmadığını belirterek bunun nedenini ise şu sözlerle açıkladı; “Belki Ahmetli ve Manisa'da  seçim beyannamesinde hiçbir vaat vermeyen tek başkanım. Bunun nedeni ise Büyükşehir Yasası'nın ne getirip ne götüreceğini bilmediğim için. Yani pazardaki ete güvenip soğan doğramadım. İyi ki de söz vermemişiz diyoruz, çünkü bu yasadan dolayı ciddi bir takım sıkıntılar yaşadık. Yasanın kendisi güzel ama bazı eksiklikler bizim bütçelerimizi kısıtladı ve hizmet yapmamızı engelledi.”
 
“İÇİMDE UKDE KALIR”
Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, inşaat mühendisi olmasına rağmen Ahmetli'de kendi projelerini uygulamaya fırsatı olmadığını belirterek tekrar başkan olması durumunda ilk yapacağı işin 'kentsel dönüşüm' projeleri olduğunu söyledi. Alhan, “3. dönemde inşallah olursa partililerimiz ve Ahmetli halkı bu konuda bize teveccüh gösterirse gerçek anlamda kentsel dönüşümü jübile olarak yapmak isterim. Bu görev bana verilmezse içimde sadece bir ukde olarak kalır. Kentsel dönüşümü uygulayamadık zemin müsait değildi. Ahmetli'de müteahhitler yoktu. Şu anda kentsel dönüşüm için müsait bir ortam var.” dedi.
 
“KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURAN BELEDİYE OLMAK İÇİN ÇABALIYORUZ”
Kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışan bir belediye olmak için uğraştıklarının altını çizen Alhan , “Bunun için AHBEL şirketi ve ALO EVLAT kurduk.  Ankara'dan ekonomik anlamda yardım almayacak şekilde belediyeyi omurgalandırmaya çalışıyoruz. Bu anlamda profesyonel anlamda inşaata başladık.” dedi.
 
“DAHA FAZLA ADAY ÇIKSIN İSTİYORUM”
Yerel seçimlerde partisindeki adayların bol olmasını istediğini dile getiren Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan “Başkasının önünü açma adına aday değilim diyorum ama bu masada ben de varım. Bana bu görev verilirse bu görevi de bırakmam. Arkamda bize güvenenleri yolda bırakmam. Halkım ve partim başka birini tercih ederse biz o kişinin yanında oluruz. Parti olarak düşünürsek Ahmetli Belediyesi’ni kaybetmeyi düşünmeyiz.  Diğer adayların önünü kapatmamak adına daha fazla aday çıksın istiyorum. Bazı siyasiler bunu istemez ama beni bilen bilir, bu benim hep isteğimdi.” sözlerine yer verdi. - Özlem ŞAHİN
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.