AK Parti'de Adaylık Başvuru Süreci Başladı

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.11.2018 - 21:36, Güncelleme: 05.11.2018 - 21:36
 

AK Parti'de Adaylık Başvuru Süreci Başladı

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için AK Parti’de Büyükşehir ve ilçe belediye başkan aday adaylığı başvurusunun 5 Kasım itibariyle başladığını, 12 Kasım’a kadar devam edeceğini kaydetti. MKYK’nın aldığı kararla üç dönem kuralının uygulanacağını söyleyen Mersinli, istisnai durumların olabileceği bilgisini verdi.
AK Parti Manisa İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasına AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynil Yavaş, İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök de katıldı.  Başkan Mersinli, Manisa’daki AK Partili 11 belediye başkanın belirlenen süre içerisinde başvuru yapmayacağını, genel merkezin uygun görmesi durumunda başvuru yapacaklarını açıkladı. Belediye meclis üyeliği için başvuruların başladığını ve 3 Aralık’a kadar devam edeceğini belirten Mersinli, tüm ilçe belediye başkan aday adaylarının il başkanlığına başvuruda bulunacağını belirtti. Başkan Mersinli, Ataman Taydaş, Dilşat Ulaş ve Bahadır Say’dan oluşacak bir komisyon kurulacağını, bu komisyonun başvuruları raporlayarak 14 Kasım 2018 Çarşamba günü saat 15.00’e kadar genel merkeze ulaştırması gerektiğinin altını çizdi.   BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI İÇİN 10 BİN TL Aday adaylarından alınacak olan ücretler hakkında bilgi veren Mersinli,  “Büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için 10 Bin TL bir aidat bedeli var. Nüfusu 200 Binden fazla olan ilçelerimizde 3 Bin TL, nüfusu 50 Bin ila 200 Bin arasında olan yerlerde 2 Bin 500 TL, Nüfusu 50 Binden az olan ilçelerde de Bin 500 TL yatırılacak. Belediye meclis üyeliği için Bin TL yatırılacak. Kadın adaylarımız için tüm bu belirlenen kriterlerin yarısı alınacak. Engelli adaylarımız ise yüzde 25’ini ödeyecek.” dedi.   TEMAYÜL UYGULAMASI İLK KEZ İNTERENTTEN YAPILACAK Başvuruların ardından merkez yoklamasıyla adayların belirleneceğini söyleyen Mersinli, temayül yoklamasının ilk kez internet üzerinden yapılacağını aktardı. Mersinli, aday adaylarının adaylığa dönüşmesi için mülakat yapılacağını söyleyerek, sivil toplum kuruluşlarından da bilgi alınacağını belirtti. Ayrıca Mersinli, aday belirlemede Manisa'da tebdili kıyafetle halkın arasına girilerek, saha çalışması yapıldığını ifade etti.   CUMHURBAŞKANININ KRİTERLERİNE UYGUN ADAYLAR Mevcut belediye başkanlarıyla ilgili değerlendirmeleri yaptıklarını ifade eden Mersinli, hazırlanan raporların genel merkeze gönderildiğini dile getirdi. Mersinli, “Çok titiz çalışıyoruz. En sağlıklı değerlendirmeyle vatandaşlarımızın karşısına, genel merkezimizin karşısına çıkalım. Vatandaşlarımız AK Partili adaya oy verirken kafasında, aklında bir tereddüt yaşamasın. Malum AK Parti adaylarında liyakat, ehliyet, tevazu, güler yüz, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın saydığı kriterler önemli. Bu kriterlere sahip adayları görmek istiyor” dedi. MKYK’nın aldığı kararla üç dönem kuralının uygulanacağını söyleyen Mersinli, istisnai durumların olabileceğini kaydetti.- Özlem ŞAHİN  
AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için AK Parti’de Büyükşehir ve ilçe belediye başkan aday adaylığı başvurusunun 5 Kasım itibariyle başladığını, 12 Kasım’a kadar devam edeceğini kaydetti. MKYK’nın aldığı kararla üç dönem kuralının uygulanacağını söyleyen Mersinli, istisnai durumların olabileceği bilgisini verdi.
AK Parti Manisa İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasına AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynil Yavaş, İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök de katıldı.  Başkan Mersinli, Manisa’daki AK Partili 11 belediye başkanın belirlenen süre içerisinde başvuru yapmayacağını, genel merkezin uygun görmesi durumunda başvuru yapacaklarını açıkladı. Belediye meclis üyeliği için başvuruların başladığını ve 3 Aralık’a kadar devam edeceğini belirten Mersinli, tüm ilçe belediye başkan aday adaylarının il başkanlığına başvuruda bulunacağını belirtti. Başkan Mersinli, Ataman Taydaş, Dilşat Ulaş ve Bahadır Say’dan oluşacak bir komisyon kurulacağını, bu komisyonun başvuruları raporlayarak 14 Kasım 2018 Çarşamba günü saat 15.00’e kadar genel merkeze ulaştırması gerektiğinin altını çizdi.
 
BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI İÇİN 10 BİN TL
Aday adaylarından alınacak olan ücretler hakkında bilgi veren Mersinli,  “Büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için 10 Bin TL bir aidat bedeli var. Nüfusu 200 Binden fazla olan ilçelerimizde 3 Bin TL, nüfusu 50 Bin ila 200 Bin arasında olan yerlerde 2 Bin 500 TL, Nüfusu 50 Binden az olan ilçelerde de Bin 500 TL yatırılacak. Belediye meclis üyeliği için Bin TL yatırılacak. Kadın adaylarımız için tüm bu belirlenen kriterlerin yarısı alınacak. Engelli adaylarımız ise yüzde 25’ini ödeyecek.” dedi.
 
TEMAYÜL UYGULAMASI İLK KEZ İNTERENTTEN YAPILACAK
Başvuruların ardından merkez yoklamasıyla adayların belirleneceğini söyleyen Mersinli, temayül yoklamasının ilk kez internet üzerinden yapılacağını aktardı. Mersinli, aday adaylarının adaylığa dönüşmesi için mülakat yapılacağını söyleyerek, sivil toplum kuruluşlarından da bilgi alınacağını belirtti. Ayrıca Mersinli, aday belirlemede Manisa'da tebdili kıyafetle halkın arasına girilerek, saha çalışması yapıldığını ifade etti.
 
CUMHURBAŞKANININ KRİTERLERİNE UYGUN ADAYLAR
Mevcut belediye başkanlarıyla ilgili değerlendirmeleri yaptıklarını ifade eden Mersinli, hazırlanan raporların genel merkeze gönderildiğini dile getirdi. Mersinli, “Çok titiz çalışıyoruz. En sağlıklı değerlendirmeyle vatandaşlarımızın karşısına, genel merkezimizin karşısına çıkalım. Vatandaşlarımız AK Partili adaya oy verirken kafasında, aklında bir tereddüt yaşamasın. Malum AK Parti adaylarında liyakat, ehliyet, tevazu, güler yüz, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın saydığı kriterler önemli. Bu kriterlere sahip adayları görmek istiyor” dedi. MKYK’nın aldığı kararla üç dönem kuralının uygulanacağını söyleyen Mersinli, istisnai durumların olabileceğini kaydetti.- Özlem ŞAHİN
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.