AK Parti Referandum için 25 Şubat’ta start veriyor

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.02.2017 - 16:36, Güncelleme: 10.02.2017 - 16:36
 

AK Parti Referandum için 25 Şubat’ta start veriyor

25 Şubat’ta Ankara’da AK Parti’nin ‘Evet’ kampanyasıyla ilgili büyük bir tanıtım yapacağını ardından da ülke genelinde sahalara inilerek 18 Maddenin sıkılmadık el, gidilmedik ev kalmayıncaya kadar en iyi şekilde anlatılacağını ifade eden AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi, Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, hiçbir kavgaya, kargaşaya gidilmeden Referandum sürecinin geçmesini hedeflediklerini ve sandıkla, millet iradesine saygı duyulup, inanılması gerektiğini belirtti.
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ 18 Maddelik Anayasa Değişikliğiyle ilgili Kanunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Referandum öncesi sağduyu çağrısında bulunan Özdağ, “Öncelikle 18 Maddelik Anayasa değişikliğinin ve Referandumun Türkiye’ye hayırlar getirmesini diliyorum. Süreci doğru yöneteceğiz. 18 Maddeyi akılcı ve akıcı bir üslupla mantıklıca ilmi ve sosyolojik verilerle halkımıza takdim edeceğiz. Referandum sonucunda da ‘Evet’ diyenlerin sandıkta daha fazla çıkacağına inanıyor ve tahminimce yüzde 54-58 bandında ‘Evet’ oylarının kullanılacağını düşünüyorum. Referandum sürecinin kamplaşmaya, kutuplaşmaya, provokasyona meydan vermeden geçmesii gerekiyor. Halkoylamasının galibi 80 Milyon Türkiye’dir ve başka galibi olmayacaktır” dedi. ASLA PROVOKASYONLARA GELİNMEMELİ, AJİTASYONLARA KAPILMAMALI Referandum sürecinin ve ‘Evet’, ‘Hayır’ kampanyasının kamplaşmaya, kutuplaşmaya vesile olmaması gerektiğini kaydeden Özdağ, “Meclisteki oylamaların öncesinde 339 oyla kanunun parlamentodan geçeceğini ifade etmiştim. Geçtikten sonra da Referandumun 16 Nisan’da gerçekleşeceğini söylemiştim tahminlerimde yanılmadığım görüldü. Herkes düşüncelerini söylesin. Ama asla provokasyona gelinmesin ve ajitasyona kimse kapılmasın. Kimse dezenformasyon yapmasın. Egemen güçlerin ekmeğine yağ sürmeyelim. Hepimiz aynı toprağın çocuklarıyız ve Allah’ın kullarıyız. O nedenle biz bu topraklarda 79 Milyon Türkiye olarak hangi inanca, siyasi görüşe, partiye, hangi etnisiteye sahip olursak olalım hep birlikte yaşıyoruz. Birbirimizden kız alıyor, kız veriyoruz. Alışveriş yapıyoruz. Birlikte siyaset yapıyoruz. Düğünlerde halay çekiyor, zeybek oynuyor, horon tepiyoruz. O nedenle hiç kimse bu referandumu bir savaş haline getirmemesi gerekmektedir. Yapılmak istenen bir sistem değişikliğidir. Türkiye’nin daha iyi icralarla tanışması için yapılan bir çalışmadır” diye konuştu. TÜRKİYE’Yİ ZENGİN VE ÖZGÜR KILACAĞIZ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye gösterdiği duruştan dolayı teşekkür eden Özdağ, “Ben bu vesileyle bir ülkücü olarak ülkücü kardeşlerime sesleniyorum; 12 Eylül öncesi ülkü ocaklarında görev yapmış, 12 Eylül’de de idamla yargılanmış, 7 yıl cezaevlerinde kalmış, cezaevinden çıktıktan sonra da aynı ülkünün peşinde koşmuş, Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte parti kurmuş, 17 yıl kendisiyle aynı idealler uğrunda birlikte koşmuş birisi olarak ve şimdi de AK Parti Manisa Milletvekili olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la, Sayın Binali Yıldırım’la, Sayın Ahmet Davutoğlu ve Sayın Devlet Bahçeli ile birlikte bir sistem değişikliğine gidiyoruz. Türkiye’yi milli ve manevi değerler noktasında güçlü kılacağız. Zenginliği herkese adil ve eşit dağıtmanın yollarını araştıracağız ve Türkiye’yi daha özgür, güçlü kılacağız. 18 Maddelik Anayasa değişikliği bunlara vesile olacak, kamplaşmaya, kutuplaşmaya ise asla vesile olmayacak. Bu işin galibi, mağlubu yoktur. Bu işin tek galibi 80 Milyon Türkiye’dir.
25 Şubat’ta Ankara’da AK Parti’nin ‘Evet’ kampanyasıyla ilgili büyük bir tanıtım yapacağını ardından da ülke genelinde sahalara inilerek 18 Maddenin sıkılmadık el, gidilmedik ev kalmayıncaya kadar en iyi şekilde anlatılacağını ifade eden AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi, Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, hiçbir kavgaya, kargaşaya gidilmeden Referandum sürecinin geçmesini hedeflediklerini ve sandıkla, millet iradesine saygı duyulup, inanılması gerektiğini belirtti.
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ 18 Maddelik Anayasa Değişikliğiyle ilgili Kanunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Referandum öncesi sağduyu çağrısında bulunan Özdağ, “Öncelikle 18 Maddelik Anayasa değişikliğinin ve Referandumun Türkiye’ye hayırlar getirmesini diliyorum. Süreci doğru yöneteceğiz. 18 Maddeyi akılcı ve akıcı bir üslupla mantıklıca ilmi ve sosyolojik verilerle halkımıza takdim edeceğiz. Referandum sonucunda da ‘Evet’ diyenlerin sandıkta daha fazla çıkacağına inanıyor ve tahminimce yüzde 54-58 bandında ‘Evet’ oylarının kullanılacağını düşünüyorum. Referandum sürecinin kamplaşmaya, kutuplaşmaya, provokasyona meydan vermeden geçmesii gerekiyor. Halkoylamasının galibi 80 Milyon Türkiye’dir ve başka galibi olmayacaktır” dedi.

ASLA PROVOKASYONLARA GELİNMEMELİ, AJİTASYONLARA KAPILMAMALI

Referandum sürecinin ve ‘Evet’, ‘Hayır’ kampanyasının kamplaşmaya, kutuplaşmaya vesile olmaması gerektiğini kaydeden Özdağ, “Meclisteki oylamaların öncesinde 339 oyla kanunun parlamentodan geçeceğini ifade etmiştim. Geçtikten sonra da Referandumun 16 Nisan’da gerçekleşeceğini söylemiştim tahminlerimde yanılmadığım görüldü. Herkes düşüncelerini söylesin. Ama asla provokasyona gelinmesin ve ajitasyona kimse kapılmasın. Kimse dezenformasyon yapmasın. Egemen güçlerin ekmeğine yağ sürmeyelim. Hepimiz aynı toprağın çocuklarıyız ve Allah’ın kullarıyız. O nedenle biz bu topraklarda 79 Milyon Türkiye olarak hangi inanca, siyasi görüşe, partiye, hangi etnisiteye sahip olursak olalım hep birlikte yaşıyoruz. Birbirimizden kız alıyor, kız veriyoruz. Alışveriş yapıyoruz. Birlikte siyaset yapıyoruz. Düğünlerde halay çekiyor, zeybek oynuyor, horon tepiyoruz. O nedenle hiç kimse bu referandumu bir savaş haline getirmemesi gerekmektedir. Yapılmak istenen bir sistem değişikliğidir. Türkiye’nin daha iyi icralarla tanışması için yapılan bir çalışmadır” diye konuştu.

TÜRKİYE’Yİ ZENGİN VE ÖZGÜR KILACAĞIZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye gösterdiği duruştan dolayı teşekkür eden Özdağ, “Ben bu vesileyle bir ülkücü olarak ülkücü kardeşlerime sesleniyorum; 12 Eylül öncesi ülkü ocaklarında görev yapmış, 12 Eylül’de de idamla yargılanmış, 7 yıl cezaevlerinde kalmış, cezaevinden çıktıktan sonra da aynı ülkünün peşinde koşmuş, Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte parti kurmuş, 17 yıl kendisiyle aynı idealler uğrunda birlikte koşmuş birisi olarak ve şimdi de AK Parti Manisa Milletvekili olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la, Sayın Binali Yıldırım’la, Sayın Ahmet Davutoğlu ve Sayın Devlet Bahçeli ile birlikte bir sistem değişikliğine gidiyoruz. Türkiye’yi milli ve manevi değerler noktasında güçlü kılacağız. Zenginliği herkese adil ve eşit dağıtmanın yollarını araştıracağız ve Türkiye’yi daha özgür, güçlü kılacağız. 18 Maddelik Anayasa değişikliği bunlara vesile olacak, kamplaşmaya, kutuplaşmaya ise asla vesile olmayacak. Bu işin galibi, mağlubu yoktur. Bu işin tek galibi 80 Milyon Türkiye’dir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.