AK PARTİ VE MHP İTTİFAKINDA YENİ GELİŞME

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2018 - 19:00, Güncelleme: 18.12.2018 - 19:00
 

AK PARTİ VE MHP İTTİFAKINDA YENİ GELİŞME

AK Parti ile MHP, daha önce açıklanan bazı illeri yeniden gözden geçirme kararı aldı. MHP’nin, birkaç ilde daha adayını çekme kararı aldığı öğrenilirken, AK Parti'nin de Iğdır ve Kars adaylarını geri çekeceği, bu iki ilde MHP’yi destekleyeceği öne sürüldü. 
AK Parti ile MHP arasında yerel seçimlere ilişkin sürdürülen ittifak görüşmelerinde, CHP ve İYİ Parti’nin bazı illerde 'ortak adayla çıkma' kararına karşılık bazı iller yeniden masaya yatırıldı. Cumhur İttifakında şu ana kadar MHP, Ankara, İstanbul ve İzmir'de, AK Parti de Adana, Mersin ve Manisa'da aday çıkarmadı.   MHP, IĞDIR VE KARS'I DA İSTEDİ AK Parti’nin, Adana, Mersin, Manisa'nın yanında Osmaniye’de de aday çıkarmayacağı MHP’yi destekleyeceği belirtildi. Ancak, MHP’nin Iğdır ve Kars’ı da istediği ileri sürüldü. MHP, son yerel seçimlerde Kars Belediye Başkanlığını almıştı. AK Parti ise daha önce Iğdır ve Kars belediye başkan adaylarını açıklamıştı. AK Parti ve MHP kurmaylarının, karşılıklı olarak bazı illeri yeniden masaya yatırdığı, AK Parti’nin Iğdır ve Kars belediye başkan adaylarını geri çekeceği, bu iki ilde MHP’nin adaylarının destekleneceği konusunda anlaştıkları iddia edildi.   MHP’nin de 8 ilde daha adayını çekeceği iddia edildi. AK Parti ve MHP'nin, aday göstermedikleri illerde 'ortak aday' yerine 'destekleme' stratejisini uygulayacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesi neticesinde Muğla ve Aydın'da da AK Parti adayının destekleneceği öğrenildi. MHP bu iki ilde adayını çekmişti.    
AK Parti ile MHP, daha önce açıklanan bazı illeri yeniden gözden geçirme kararı aldı. MHP’nin, birkaç ilde daha adayını çekme kararı aldığı öğrenilirken, AK Parti'nin de Iğdır ve Kars adaylarını geri çekeceği, bu iki ilde MHP’yi destekleyeceği öne sürüldü. 
AK Parti ile MHP arasında yerel seçimlere ilişkin sürdürülen ittifak görüşmelerinde, CHP ve İYİ Parti’nin bazı illerde 'ortak adayla çıkma' kararına karşılık bazı iller yeniden masaya yatırıldı. Cumhur İttifakında şu ana kadar MHP, Ankara, İstanbul ve İzmir'de, AK Parti de Adana, Mersin ve Manisa'da aday çıkarmadı.
 
MHP, IĞDIR VE KARS'I DA İSTEDİ
AK Parti’nin, Adana, Mersin, Manisa'nın yanında Osmaniye’de de aday çıkarmayacağı MHP’yi destekleyeceği belirtildi. Ancak, MHP’nin Iğdır ve Kars’ı da istediği ileri sürüldü. MHP, son yerel seçimlerde Kars Belediye Başkanlığını almıştı. AK Parti ise daha önce Iğdır ve Kars belediye başkan adaylarını açıklamıştı. AK Parti ve MHP kurmaylarının, karşılıklı olarak bazı illeri yeniden masaya yatırdığı, AK Parti’nin Iğdır ve Kars belediye başkan adaylarını geri çekeceği, bu iki ilde MHP’nin adaylarının destekleneceği konusunda anlaştıkları iddia edildi.
 
MHP’nin de 8 ilde daha adayını çekeceği iddia edildi.
AK Parti ve MHP'nin, aday göstermedikleri illerde 'ortak aday' yerine 'destekleme' stratejisini uygulayacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesi neticesinde Muğla ve Aydın'da da AK Parti adayının destekleneceği öğrenildi. MHP bu iki ilde adayını çekmişti.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.