AK PARTİ’DE YAVAŞ DÖNEMİ

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.12.2017 - 09:51, Güncelleme: 27.12.2017 - 09:51
 

AK PARTİ’DE YAVAŞ DÖNEMİ

AK Parti Manisa İl Kadın Kolları’nda yeni dönem resmen başladı. AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez tarafından AK Parti Manisa İl Başkanlığına atanan Aynil Yavaş, görevi eski başkan Rukiye Yaver’den teslim aldı.
Yeni dönemde başkanlığa devam etmeyeceğini açıklayan AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver’in yerine geçtiğimiz hafta Ak Parti Genel Merkezi tarafından atanan Aynil Yavaş için tanıtım töreni düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Berk Mersinli, “Geçen hafta yaptığımız değerlendirmeler sonucu Genel Merkez Kadın Kollarımız tarafından Aynil Yavaş atandı. Sayın Rukiye Yaver 2 yıla yakın bir süredir bu görevi yürütüyordu. İnşallah bundan sonra da bizlerle beraber siyaset yapmaya devam edecek. Kendisinin rızasıyla bıraktığı bu göreve talip olan arkadaşlarımız oldu. Göreve talip olan arkadaşlarımızı Genel Merkezimizle buluşturduk. Son olarak da Aynil Hanımla burada ve Ankara’da bir görüşme oldu. Yapılan değerlendirmeler sonucu 5 vekilimizin kanaati alındıktan sonra kendisi atandı” ifadelerini kullandı.   HİÇ KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ AK Parti’nin bir Türkiye partisi olduğunu kaydeden yeni başkan Aynil Yavaş ise, böyle bir partide görev yapmaktan dolayı onur duyduğunu söyledi. Yavaş, “AK Parti kadın hareketinin en üst düzeyde olduğu bir partidir. Ana kademeyi bir uçak olarak düşünürsek sağ ve sol kanatları kadın kolları ve gençlik kollarıdır. Bu bir ekip işidir. Durmak yok hep beraber kepi halinde çalışacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden hep birlikte çalışacağız” diye konuştu.    BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN KADINLARA İHTİYAÇ VAR AK Parti il binasında düzenlenen devir teslim törenine katılan isimlerden KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, 2019’da yapılacak olan başkanlık sistemi seçiminde başarılı olmak için kadın kollarına büyük ihtiyaç duyduğunu belirtti. Aydemir, yeni kadın kolları başkanı Aynil Yavaş’a yeni görevinde başarılar diledi.   ŞUBAT 2018’DE OLABİLİR Mersinli, AK Parti İl Kongresi ile AK Parti Yunusemre ilçe başkanlığına yapılacak olan atamayla ilgili açıklamada bulundu. Mersinli, “Büyükşehir olmayan 51 ilden 20’sinde il kongresini yaptık. Yaklaşık 205 ilçemiz var kongresi tamamlanmayan Türkiye genelinde. Bazı illerde hiç ilçe kongreleri başlamadı İzmir gibi, Ankara gibi, İstanbul gibi. Aydın’da yeni başlayacak. Bazı vilayetlerimizde yeni başlayacağız. Sanırım 25-26 Ocak'taki il başkanları toplantısında kongre tarihi alırız diye düşünüyorum. Bizimki de Şubat ayı içerisinde olur Allah nasip ederse.” diye konuştu.    İKİNCİ’NİN YERİNE YILBAŞINDAN SONRA ATAMA YAPILACAK Geçtiğimiz günlerde istifa eden AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci’nin yerine yılbaşından sonra atamanın yapılacağını kaydeden Mersinli, “Şuanda arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda 25 kişilik yönetim kurulu üyeleri Zafer Beyle beraber istifa etti. Nasip olursa yılbaşından sonra yeni bir temayül yapacağız. Yılbaşından hemen sonra bir ilçe başkanı ve ilçe yönetimi oluşacak”dedi.
AK Parti Manisa İl Kadın Kolları’nda yeni dönem resmen başladı. AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez tarafından AK Parti Manisa İl Başkanlığına atanan Aynil Yavaş, görevi eski başkan Rukiye Yaver’den teslim aldı.
Yeni dönemde başkanlığa devam etmeyeceğini açıklayan AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver’in yerine geçtiğimiz hafta Ak Parti Genel Merkezi tarafından atanan Aynil Yavaş için tanıtım töreni düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Berk Mersinli, “Geçen hafta yaptığımız değerlendirmeler sonucu Genel Merkez Kadın Kollarımız tarafından Aynil Yavaş atandı. Sayın Rukiye Yaver 2 yıla yakın bir süredir bu görevi yürütüyordu. İnşallah bundan sonra da bizlerle beraber siyaset yapmaya devam edecek. Kendisinin rızasıyla bıraktığı bu göreve talip olan arkadaşlarımız oldu. Göreve talip olan arkadaşlarımızı Genel Merkezimizle buluşturduk. Son olarak da Aynil Hanımla burada ve Ankara’da bir görüşme oldu. Yapılan değerlendirmeler sonucu 5 vekilimizin kanaati alındıktan sonra kendisi atandı” ifadelerini kullandı.
 
HİÇ KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ
AK Parti’nin bir Türkiye partisi olduğunu kaydeden yeni başkan Aynil Yavaş ise, böyle bir partide görev yapmaktan dolayı onur duyduğunu söyledi. Yavaş, “AK Parti kadın hareketinin en üst düzeyde olduğu bir partidir. Ana kademeyi bir uçak olarak düşünürsek sağ ve sol kanatları kadın kolları ve gençlik kollarıdır. Bu bir ekip işidir. Durmak yok hep beraber kepi halinde çalışacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden hep birlikte çalışacağız” diye konuştu. 
 
BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN KADINLARA İHTİYAÇ VAR
AK Parti il binasında düzenlenen devir teslim törenine katılan isimlerden KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, 2019’da yapılacak olan başkanlık sistemi seçiminde başarılı olmak için kadın kollarına büyük ihtiyaç duyduğunu belirtti. Aydemir, yeni kadın kolları başkanı Aynil Yavaş’a yeni görevinde başarılar diledi.
 
ŞUBAT 2018’DE OLABİLİR
Mersinli, AK Parti İl Kongresi ile AK Parti Yunusemre ilçe başkanlığına yapılacak olan atamayla ilgili açıklamada bulundu. Mersinli, “Büyükşehir olmayan 51 ilden 20’sinde il kongresini yaptık. Yaklaşık 205 ilçemiz var kongresi tamamlanmayan Türkiye genelinde. Bazı illerde hiç ilçe kongreleri başlamadı İzmir gibi, Ankara gibi, İstanbul gibi. Aydın’da yeni başlayacak. Bazı vilayetlerimizde yeni başlayacağız. Sanırım 25-26 Ocak'taki il başkanları toplantısında kongre tarihi alırız diye düşünüyorum. Bizimki de Şubat ayı içerisinde olur Allah nasip ederse.” diye konuştu. 
 
İKİNCİ’NİN YERİNE YILBAŞINDAN SONRA ATAMA YAPILACAK

Geçtiğimiz günlerde istifa eden AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci’nin yerine yılbaşından sonra atamanın yapılacağını kaydeden Mersinli, “Şuanda arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda 25 kişilik yönetim kurulu üyeleri Zafer Beyle beraber istifa etti. Nasip olursa yılbaşından sonra yeni bir temayül yapacağız. Yılbaşından hemen sonra bir ilçe başkanı ve ilçe yönetimi oluşacak”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.