ASKER ZEHİRLENMELERİ SABOTAJ MI?

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.06.2017 - 22:47, Güncelleme: 16.06.2017 - 22:47
 

ASKER ZEHİRLENMELERİ SABOTAJ MI?

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu bu akşam meydana gelen asker zehirlenmeleri ilgili zehir zemberek bir açıklama yaptı. Mazlum Nurlu 3.kez meydana gelen asker zehirlenmelerinin sabatoj olabileceği konusuna dikkat çekti.
 CHP Manisa Miletveli Mazlum Nurlu'nun açıklamaı şöyle. "Manisa’da yine çok sayıda askerin zehirlenerek hastanelere kaldırıldığı konusunda bilgiler gelmektedir. İlk etapta 50 askerin hastaneye kaldırıldığı bildirilmektedir.   Fakat izinde olan tüm hastane personelinin göreve çağrılması endişelerimizi daha da artırmıştır. Zehirlenme olayının yaşandığı General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1'inci Piyade Er Eğitim Tugayında 3.000 asker görev yapmaktadır.   Askerlerimiz zehirleniyor, Meclis’te bir araştırma komisyonu kuralım, bu konuyu araştıralım diyerek verdiğimiz önergeyi daha üç gün önce reddeden AKP Milletvekilleri askerlerimizin zehirlenmelerinden ve ölümlerinden sorumlu olacaklardır. Milli Savunma Komisyonu Üyesi Milletvekili olarak salı günü Mecliste yaptığım konuşmada Araştırma Komisyonu kurulmasının neden zorunlu olduğunu anlatmıştım. Çünkü artık bu olay sıradan bir zehirlenme vakası değildir. Manisa’nın en büyük birliklerinde askerler sık sık zehirleniyorsa ve hiçbir tedbir alınmıyorsa ortada çok ciddi bir sorun vardır.  Sabotaj ihtimali de artık değerlendirilmeli ve askerlerin neden zehirlendikleri kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Manisa’da kışlalara yemek ve gıda temin eden tüm şirketlerle sözleşmeler feshedilmeli ve sorumlular mutlaka cezalandırılmalıdır.  20 gün içerisinde kışlalarda yaşanan zehirlenme vakaları, Manisa'da binlerce askerin içinde bulunduğu tehlikeli durumu gözler önüne sermektedir. Eğer zehirlenme vakalarının üzeri yine örtülmeye çalışılırsa, asker zehirlenmelerinin devam edeceğinden endişeliyiz. Çünkü Soma’da facia geliyor dediğimizde, kulak tıkayanlar yüzünden maalesef 301 işçimiz hayatını kaybetti. Aynı acılar yaşansın istemiyoruz. Vatani görevini yapan Mehmetçiklerimiz hepimizin evladıdır. Bu yaşananlar hiç bir vatandaşımızın kabul edeceği bir durum değildir.  Manisa’da zehirlenerek tedavi altına alınan askerlerimize acil şifalar diliyorum.   NOT: 23 Mayıs 2017 Salı günü, Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugayında akşam yemeğinden sonra hastalanan binden fazla asker hastanelerde tedavi altına alınmış ancak, maalesef, er Hüsnü Özel yaşamını yitirmiştir.    27 Mayıs 2017 Cumartesi günü ise, Manisa Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayında akşam yemeğinin ardından çok sayıda askerimiz rahatsızlanmış, 150 askerimiz hastanelerde tedavi altına alınmıştır.   Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugayının 3 bin, Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayının 6 bin asker mevcudu bulunmaktadır."
CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu bu akşam meydana gelen asker zehirlenmeleri ilgili zehir zemberek bir açıklama yaptı. Mazlum Nurlu 3.kez meydana gelen asker zehirlenmelerinin sabatoj olabileceği konusuna dikkat çekti.

 CHP Manisa Miletveli Mazlum Nurlu'nun açıklamaı şöyle.
"Manisa’da yine çok sayıda askerin zehirlenerek hastanelere kaldırıldığı konusunda bilgiler gelmektedir. İlk etapta 50 askerin hastaneye kaldırıldığı bildirilmektedir.  
Fakat izinde olan tüm hastane personelinin göreve çağrılması endişelerimizi daha da artırmıştır.
Zehirlenme olayının yaşandığı General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1'inci Piyade Er Eğitim Tugayında 3.000 asker görev yapmaktadır.  
Askerlerimiz zehirleniyor, Meclis’te bir araştırma komisyonu kuralım, bu konuyu araştıralım diyerek verdiğimiz önergeyi daha üç gün önce reddeden AKP Milletvekilleri askerlerimizin zehirlenmelerinden ve ölümlerinden sorumlu olacaklardır.
Milli Savunma Komisyonu Üyesi Milletvekili olarak salı günü Mecliste yaptığım konuşmada Araştırma Komisyonu kurulmasının neden zorunlu olduğunu anlatmıştım.
Çünkü artık bu olay sıradan bir zehirlenme vakası değildir.
Manisa’nın en büyük birliklerinde askerler sık sık zehirleniyorsa ve hiçbir tedbir alınmıyorsa ortada çok ciddi bir sorun vardır. 
Sabotaj ihtimali de artık değerlendirilmeli ve askerlerin neden zehirlendikleri kamuoyu ile paylaşılmalıdır.
Manisa’da kışlalara yemek ve gıda temin eden tüm şirketlerle sözleşmeler feshedilmeli ve sorumlular mutlaka cezalandırılmalıdır. 
20 gün içerisinde kışlalarda yaşanan zehirlenme vakaları, Manisa'da binlerce askerin içinde bulunduğu tehlikeli durumu gözler önüne sermektedir.
Eğer zehirlenme vakalarının üzeri yine örtülmeye çalışılırsa, asker zehirlenmelerinin devam edeceğinden endişeliyiz.
Çünkü Soma’da facia geliyor dediğimizde, kulak tıkayanlar yüzünden maalesef 301 işçimiz hayatını kaybetti. Aynı acılar yaşansın istemiyoruz.
Vatani görevini yapan Mehmetçiklerimiz hepimizin evladıdır. Bu yaşananlar hiç bir vatandaşımızın kabul edeceği bir durum değildir. 
Manisa’da zehirlenerek tedavi altına alınan askerlerimize acil şifalar diliyorum.  
NOT:
23 Mayıs 2017 Salı günü, Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugayında akşam yemeğinden sonra hastalanan binden fazla asker hastanelerde tedavi altına alınmış ancak, maalesef, er Hüsnü Özel yaşamını yitirmiştir. 
 
27 Mayıs 2017 Cumartesi günü ise, Manisa Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayında akşam yemeğinin ardından çok sayıda askerimiz rahatsızlanmış, 150 askerimiz hastanelerde tedavi altına alınmıştır.
 
Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugayının 3 bin,
Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayının 6 bin asker mevcudu bulunmaktadır."
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.