ÇATIR ÇATIR MUHALEFETE DEVAM

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.07.2018 - 10:27, Güncelleme: 09.07.2018 - 10:27
 

ÇATIR ÇATIR MUHALEFETE DEVAM

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dördüncü kez CHP’li milletvekillerinin oylarıyla grup başkanvekili seçildi.
CHP TBMM grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı olarak toplandı. Toplantıda, grup başkanvekilliği, TBMM Başkanvekilliği, katip üye, idare amiri, grup yönetim kurulu, grup disiplin kurulu ve grup denetçisi seçimleri yapıldı. İlk olarak 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra grup başkanvekilliği görevine seçilen Özel, milletvekillerinin oylarıyla yeni meclis grubunda da güven tazeledi. Yapılan seçimde 131 oy alan Özgür Özel, böylece dördüncü kez grup başkanvekili seçilmiş oldu. "BU MECLİS HÜKÜMET DÜŞÜREMEYECEK" CHP’li Özel, yeniden grup başkanvekili olarak görev yapacağı yeni yasama dönemine ilişkin olarak, "Bu Meclis, cumhuriyetten önce kurulmuş, milli mücadeleyi yürütmüş bir meclis. Bu Meclis, ilk günden itibaren ülkeyi yönetecek kadroları içerisinden çıkartıyor, denetliyor ve onlara dur diyebiliyor. Bugünkü Meclis’in en önemli farkı bakanları ve başbakanları kendi içinden çıkarmaması, onlara güvenoyu vermemesi, hükümeti düşürememesi, bakan düşürememesidir. Bir yetkinin varlığı bir dengeyi ve denetlemeyi gerektirir. Bu, iktidarın kişiselleşmesi, meclisin işlevsizleşmesi anlamına geliyor. Geri çağırma mekanizması yok. Bir bakan görevini kötüye kullandıysa, o bakana dur deme görevi artık halkın temsilcilerinin değil, sadece o bakanı atayan kişiye ait” değerlendirmesinde bulundu. "MECLİSİN İTİBARINI SAĞLAMAK BİZİM GÖREVİMİZ" Özel, şunları kaydetti: “Yetkileri elinden alınmış, ilan edilen OHAL ile yasama yetkisi Cumhurbaşkanlığı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu tarafından kullanılan çok zor durumda bir meclis ile karşı karşıyayız. Meclisin itibarını sağlamak, meclisi güçlendirmek, mecliste güçlü muhalefet yapmak özellikle ana muhalefet partisinin görevi. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yöneticilerinin, milletvekillerinin Meclis'ten bir umutları, Meclis'le ilgili bir tasarrufları yok. Meclisin itibarsızlaşması, işlevsizleşmesi ve bunun görünür olması onları rahatsız etmiyor. Ama bu meclisin kuruluşundan bulunan ve bu Meclis'in yeniden demokratik, güçlü bir parlamenter sisteme döneceğine inanan ana muhalefet partisi olarak meclise sahip çıktık ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. Mecliste kaç milletvekilini yemin ettirdiğiniz önemli değil, salonda kaç milletvekili bulundurduğunuz önemli. Biz bu Mecliste çatır çatır muhalefet etmeye, tüm konularda vatandaşın taleplerini dile getirmeye devam edeceğiz. Kimse meclisten umudunu kesmesin. Bu meclisi ne Recep Tayyip Erdoğan kurdu, ne de Recep Tayip Erdoğan kapatabilir. Mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.” –Caner KILIÇ
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dördüncü kez CHP’li milletvekillerinin oylarıyla grup başkanvekili seçildi.

CHP TBMM grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı olarak toplandı. Toplantıda, grup başkanvekilliği, TBMM Başkanvekilliği, katip üye, idare amiri, grup yönetim kurulu, grup disiplin kurulu ve grup denetçisi seçimleri yapıldı. İlk olarak 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra grup başkanvekilliği görevine seçilen Özel, milletvekillerinin oylarıyla yeni meclis grubunda da güven tazeledi. Yapılan seçimde 131 oy alan Özgür Özel, böylece dördüncü kez grup başkanvekili seçilmiş oldu.
"BU MECLİS HÜKÜMET DÜŞÜREMEYECEK"
CHP’li Özel, yeniden grup başkanvekili olarak görev yapacağı yeni yasama dönemine ilişkin olarak, "Bu Meclis, cumhuriyetten önce kurulmuş, milli mücadeleyi yürütmüş bir meclis. Bu Meclis, ilk günden itibaren ülkeyi yönetecek kadroları içerisinden çıkartıyor, denetliyor ve onlara dur diyebiliyor. Bugünkü Meclis’in en önemli farkı bakanları ve başbakanları kendi içinden çıkarmaması, onlara güvenoyu vermemesi, hükümeti düşürememesi, bakan düşürememesidir. Bir yetkinin varlığı bir dengeyi ve denetlemeyi gerektirir. Bu, iktidarın kişiselleşmesi, meclisin işlevsizleşmesi anlamına geliyor. Geri çağırma mekanizması yok. Bir bakan görevini kötüye kullandıysa, o bakana dur deme görevi artık halkın temsilcilerinin değil, sadece o bakanı atayan kişiye ait” değerlendirmesinde bulundu.
"MECLİSİN İTİBARINI SAĞLAMAK BİZİM GÖREVİMİZ"
Özel, şunları kaydetti: “Yetkileri elinden alınmış, ilan edilen OHAL ile yasama yetkisi Cumhurbaşkanlığı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu tarafından kullanılan çok zor durumda bir meclis ile karşı karşıyayız. Meclisin itibarını sağlamak, meclisi güçlendirmek, mecliste güçlü muhalefet yapmak özellikle ana muhalefet partisinin görevi. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yöneticilerinin, milletvekillerinin Meclis'ten bir umutları, Meclis'le ilgili bir tasarrufları yok. Meclisin itibarsızlaşması, işlevsizleşmesi ve bunun görünür olması onları rahatsız etmiyor. Ama bu meclisin kuruluşundan bulunan ve bu Meclis'in yeniden demokratik, güçlü bir parlamenter sisteme döneceğine inanan ana muhalefet partisi olarak meclise sahip çıktık ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. Mecliste kaç milletvekilini yemin ettirdiğiniz önemli değil, salonda kaç milletvekili bulundurduğunuz önemli. Biz bu Mecliste çatır çatır muhalefet etmeye, tüm konularda vatandaşın taleplerini dile getirmeye devam edeceğiz. Kimse meclisten umudunu kesmesin. Bu meclisi ne Recep Tayyip Erdoğan kurdu, ne de Recep Tayip Erdoğan kapatabilir. Mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.” –Caner KILIÇ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.