CHP'Lİ GÜRTUNCA'DAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN FESHEDİLMESİNE TEPKİ

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.03.2021 - 15:28, Güncelleme: 20.03.2021 - 15:28
 

CHP'Lİ GÜRTUNCA'DAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN FESHEDİLMESİNE TEPKİ

STK'lar başta olmak üzere kadın hakları savunucularının büyük tepki koyduğu İstanbul Sözleşmesinin fesih edilmesine CHP Manisa Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca’dan da tepki geldi. CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Değerli Halkımıza ; Hergün kadınlarımıza yönelik şiddet haberlerinin olduğu bir ülkede bir gece yarısı #İstanbul Sözleşmesinden çıkıldığının duyurulması çok acıdır ! Her görüşten kadınımızın yıllardır verdiği mücadeleyi hiçe saymaktır. İstanbul Sözleşmesi Anayasanın 90. Maddesi uyarınca yasayla onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Böyle bir sözleşmeden Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle çıkılamaz. Dolayısıyla TBMM yeni yasa yapmadıkça #İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir. Kadın hareketi somut siyasi sonuç üretme kapasitesine sahip olduğu halde bunu küçümseyen, hoyratça yok sayan her siyasi hamle kaynağına ağır bir siyasi darbe de indirecektir. Herşeye rağmen " eril akıl" değil kazanan kadınlarımız olacaktır."

STK'lar başta olmak üzere kadın hakları savunucularının büyük tepki koyduğu İstanbul Sözleşmesinin fesih edilmesine CHP Manisa Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca’dan da tepki geldi.

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Değerli Halkımıza ;
Hergün kadınlarımıza yönelik şiddet haberlerinin olduğu bir ülkede bir gece yarısı #İstanbul Sözleşmesinden çıkıldığının duyurulması çok acıdır ! Her görüşten kadınımızın yıllardır verdiği mücadeleyi hiçe saymaktır.
İstanbul Sözleşmesi Anayasanın 90. Maddesi uyarınca yasayla onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Böyle bir sözleşmeden Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle çıkılamaz. Dolayısıyla TBMM yeni yasa yapmadıkça #İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir.
Kadın hareketi somut siyasi sonuç üretme kapasitesine sahip olduğu halde bunu küçümseyen, hoyratça yok sayan her siyasi hamle kaynağına ağır bir siyasi darbe de indirecektir.
Herşeye rağmen " eril akıl" değil kazanan kadınlarımız olacaktır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.