CHP’DE KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.11.2019 - 15:53, Güncelleme: 06.11.2019 - 15:53
 

CHP’DE KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

CHP Manisa İl Başkanlığı için kongre süreci, 8 Kasım'da delege seçimiyle başlayacak. İl başkanlığına fiilen yeniden aday olan Semih Balaban,  parti içi demokrasinin hayat bulacağı süreç için heyecanlı olduklarını kaydetti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Teşkilatında kongre süreci başlıyor. 8 Kasım’da delege seçimleriyle başlayacak olan kongre sürecinde 24 bin üyenin oy kullanması bekleniyor. 14 Aralık- 27 Ocak tarihleri arasında ilçe kongreleri gerçekleşecek. Mart ayında ise il kongresi yapılacak. CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP okyanusunda bir damla olduğunu belirterek, örgütün kararını her şeyden önemli olduğunu söyledi.  Balaban, il kongresinde 600’ü delege, 36’sı il yönetim kurulu üyesi, 1’i il başkanı, 9’u disiplin kurulu üyesi, 3’ü milletvekili olmak üzere 649 delegenin oy kullanacağını kaydetti. Resmi olarak adaylığını açıklamamasının yanı sıra tekrar aday olacağını söyleyen Balaban, şimdilik fiilen aday olduğunu belirtti. AK PARTİ’YE ‘DEMOKRASİ’ GÖNDERMESİ Parti içi seçim süreci nedeniyle CHP’nin diğer partilerden farklı bir parti olduğunu söyleyen Başkan Balaban, iktidar partisinin de demokrasiyi savunması ve uygulaması için böyle bir metot içerisinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Balaban, “CHP’nin en temel farklarından biri parti içi demokrasiyi uygulamasıdır. Mutlaka eksiklerimiz vardır ama iyi niyetle parti içi demokrasiyi uygulayan bir partidir. Bunun en somut örneği de 8 Kasım’da delege seçimlerimiz tüm ilçelerde başlıyor. İlçe örgütlerimiz bu konuda tam yetkilidir. İlçe örgütlerimiz her ilçede kendi koşullarına göre seçim takvimini belirleyip asmışlardır. Buna göre seçimler yapılacaktır. CHP’de delege seçimlerinde dahil parti içi demokratik bir yarış olur. İnsanlar delege olmak için yarışırlar ve delege olduktan sonrada inandıkları, güvendikleri ilçe başkan adaylarına oylarını verirler.” dedi. 649 DELEGE İL BAŞKANINI SEÇECEK CHP’nin en son güncellemeyle Manisa’da 24 bin üyesi olduğunu belirten CHP’li Balaban, “Bu üyelerin büyük bir çoğunluğu sandığa gidecek. Delegelerini seçecek. Seçilen delegeler de 14 Aralık- 27 Ocak tarihleri arasında belirlenecek ilçe kongrelerde ilçe başkanlığını seçecek.  İlçe kongrelerinde il delegeleri seçilecek. İl delegeleri de Mart ayı içinde yapılacak il kongresinde il başkanını seçecek. İl kongresinde, siyasi partiler yasası gereği 600 seçilmiş delege oy kullanacak. 36 İl yönetim kurulu üyesi, 9 disiplin kurulu üyesi, il başkanı ve milletvekili doğal delegedir. Yani 49 doğal delege ve 600 delege ile birlikte 649 delege il başkanını belirlemek için sandığa gidecektir.” şeklinde konuştu.  DELEGE SAYISINI OY ORANI BELİRLEYECEK Her ilçeye farklı sayıda delege seçileceğini kaydeden CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, “ Bu ilçelerin aldığı oy oranıyla ilgilidir. Her mahallede ki delege sayısı da farklıdır. Bu mahallelerdeki CHP’nin aldığı oy oranıyla ilgilidir. Örnek vereyim Manisa’da en çok oyu Yarasanlar Mahallesi’nde aldığımız için Yarasanlar Şehzadeler ilçesinde 22 delege ile temsil edilecektir. İshak Çelebi Mahallesi ise 1 delege ile temsil edilmektedir. Bu oy oranıyla ilgili bir olay.” dedi. -Özlem ŞAHİN    
CHP Manisa İl Başkanlığı için kongre süreci, 8 Kasım'da delege seçimiyle başlayacak. İl başkanlığına fiilen yeniden aday olan Semih Balaban,  parti içi demokrasinin hayat bulacağı süreç için heyecanlı olduklarını kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Teşkilatında kongre süreci başlıyor. 8 Kasım’da delege seçimleriyle başlayacak olan kongre sürecinde 24 bin üyenin oy kullanması bekleniyor. 14 Aralık- 27 Ocak tarihleri arasında ilçe kongreleri gerçekleşecek. Mart ayında ise il kongresi yapılacak. CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP okyanusunda bir damla olduğunu belirterek, örgütün kararını her şeyden önemli olduğunu söyledi.  Balaban, il kongresinde 600’ü delege, 36’sı il yönetim kurulu üyesi, 1’i il başkanı, 9’u disiplin kurulu üyesi, 3’ü milletvekili olmak üzere 649 delegenin oy kullanacağını kaydetti. Resmi olarak adaylığını açıklamamasının yanı sıra tekrar aday olacağını söyleyen Balaban, şimdilik fiilen aday olduğunu belirtti.
AK PARTİ’YE ‘DEMOKRASİ’ GÖNDERMESİ
Parti içi seçim süreci nedeniyle CHP’nin diğer partilerden farklı bir parti olduğunu söyleyen Başkan Balaban, iktidar partisinin de demokrasiyi savunması ve uygulaması için böyle bir metot içerisinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Balaban, “CHP’nin en temel farklarından biri parti içi demokrasiyi uygulamasıdır. Mutlaka eksiklerimiz vardır ama iyi niyetle parti içi demokrasiyi uygulayan bir partidir. Bunun en somut örneği de 8 Kasım’da delege seçimlerimiz tüm ilçelerde başlıyor. İlçe örgütlerimiz bu konuda tam yetkilidir. İlçe örgütlerimiz her ilçede kendi koşullarına göre seçim takvimini belirleyip asmışlardır. Buna göre seçimler yapılacaktır. CHP’de delege seçimlerinde dahil parti içi demokratik bir yarış olur. İnsanlar delege olmak için yarışırlar ve delege olduktan sonrada inandıkları, güvendikleri ilçe başkan adaylarına oylarını verirler.” dedi.
649 DELEGE İL BAŞKANINI SEÇECEK
CHP’nin en son güncellemeyle Manisa’da 24 bin üyesi olduğunu belirten CHP’li Balaban, “Bu üyelerin büyük bir çoğunluğu sandığa gidecek. Delegelerini seçecek. Seçilen delegeler de 14 Aralık- 27 Ocak tarihleri arasında belirlenecek ilçe kongrelerde ilçe başkanlığını seçecek.  İlçe kongrelerinde il delegeleri seçilecek. İl delegeleri de Mart ayı içinde yapılacak il kongresinde il başkanını seçecek. İl kongresinde, siyasi partiler yasası gereği 600 seçilmiş delege oy kullanacak. 36 İl yönetim kurulu üyesi, 9 disiplin kurulu üyesi, il başkanı ve milletvekili doğal delegedir. Yani 49 doğal delege ve 600 delege ile birlikte 649 delege il başkanını belirlemek için sandığa gidecektir.” şeklinde konuştu. 
DELEGE SAYISINI OY ORANI BELİRLEYECEK
Her ilçeye farklı sayıda delege seçileceğini kaydeden CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, “ Bu ilçelerin aldığı oy oranıyla ilgilidir. Her mahallede ki delege sayısı da farklıdır. Bu mahallelerdeki CHP’nin aldığı oy oranıyla ilgilidir. Örnek vereyim Manisa’da en çok oyu Yarasanlar Mahallesi’nde aldığımız için Yarasanlar Şehzadeler ilçesinde 22 delege ile temsil edilecektir. İshak Çelebi Mahallesi ise 1 delege ile temsil edilmektedir. Bu oy oranıyla ilgili bir olay.” dedi. -Özlem ŞAHİN
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.