CHP’DE SULAR DURULMUYOR

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.07.2018 - 11:28, Güncelleme: 26.07.2018 - 11:28
 

CHP’DE SULAR DURULMUYOR

Bugün, aralarında İstanbul ve İzmir il başkanlarının da bulunduğu bazı CHP İl Başkanlarının Ankara’da buluşarak yaptığı açıklamalar, 'olağanüstü kurultay' tartışmalarının fitilini daha fazla ateşledi.
Haber- Caner KILIÇ Ankara’da buluşan CHP’li il başkanları, olağanüstü kurultay çağrısını doğru bulmadıklarını söylediler. Ancak bu açıklamayı yapan il başkanlarının kendi şehirlerinde bile, birçok kurultay delegesinin CHP’nin ‘değişime’ gitmesi için imza verdikleri görülüyor. Bu açıklamalar, değişim isteyen partililerce tepki ile karşılandı. Bazı CHP’liler, il başkanlarının yaptığı bu açıklamaları ‘örgüt üzerinde alenen baskı kurma çabası’ olarak nitelendirirken; değişim için imza atan 670 kurultay delegesinin özgür iradesine saygısızlık yapıldığını söylediler. CHP il başkanlarının bu açıklamalarına bir tepki de Manisa’dan geldi. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka, “hadlerini bilmeliler” sözleriyle tepkisini sert bir şekilde ifade etti. "BEN SUSMAYI BİLİYORSAM, O İL BAŞKANLARI DA HADDİNİ BİLMELİDİR" CHP’li Genç Başkan Bozyaka, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi; "Hiçbir il başkanının açıklaması, benim de dahil olduğum 670 kurultay delegesinin imzasından önemli değildir. Parti içi tartışmaları kamuoyunda sürdürmemek için uzun zamandır susuyorum. Lakin ben susmayı biliyorsam, açıklama yapan il başkanları da haddini bilmelidir.” “İL BAŞKANLARININ BASINA YANSITTIKLARI TARTIŞMAYI DOĞRU BULMUYORUM” Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımın ardından gazetemiz Denge’nin sorularına yanıt veren Bozyaka; "Bugüne kadar hiçbir parti içi tartışmayı sosyal medyada veya gazetelerde sürdürmedim. Ancak ben 30 yaşında bir ilçe başkanı olarak bu kadar hassas davranırken, il başkanlarının bu sorumsuz tavırlarını doğru bulmuyorum. İsteyen imza verir partide değişimi savunur, isteyen aynı yönetim anlayışıyla devam edilmesini savunur. Ancak bu medya önünde bir kavgaya dönüşmemeli. Cumhuriyet Halk Partisi eksik veya fazla Türkiye’nin en demokratik siyasi partisidir. Bu demokrasi anlayışı ne genel başkanların bir lütfudur ne de parti yönetimlerinin. Partimizin üyeleri, bu partinin başka bir şekilde yönetilmesine müsaade etmeyecekleri için CHP Türkiye’nin en demokratik şekilde yönetilen partisidir. Hiçbir odak, hiçbir il başkanı ya da medya kuruluşu Cumhuriyet Halk Partisinin şerefli kurultay delegelerine baskı yapmaya veya yönlendirmeye çalışmasın. Bu çalışmanın, amacına ulaşması bir yana dursun, açık bir şekilde ters tepecektir. Biz de şahsi menfaatlerimiz ve siyasi beklentilerimiz için hareket ediyor olsaydık, zaten böyle bir imza vermezdik. Bizler partimizin ve ülkemizin geleceğini düşünerek imzalarımızı verdik. Bu sebeple il başkanlarının basına yansıttıkları tartışmayı doğru bulmuyor ve maksatlarını aştıklarını düşünüyorum."diye konuştu.  
Bugün, aralarında İstanbul ve İzmir il başkanlarının da bulunduğu bazı CHP İl Başkanlarının Ankara’da buluşarak yaptığı açıklamalar, 'olağanüstü kurultay' tartışmalarının fitilini daha fazla ateşledi.
Haber- Caner KILIÇ
Ankara’da buluşan CHP’li il başkanları, olağanüstü kurultay çağrısını doğru bulmadıklarını söylediler. Ancak bu açıklamayı yapan il başkanlarının kendi şehirlerinde bile, birçok kurultay delegesinin CHP’nin ‘değişime’ gitmesi için imza verdikleri görülüyor. Bu açıklamalar, değişim isteyen partililerce tepki ile karşılandı. Bazı CHP’liler, il başkanlarının yaptığı bu açıklamaları ‘örgüt üzerinde alenen baskı kurma çabası’ olarak nitelendirirken; değişim için imza atan 670 kurultay delegesinin özgür iradesine saygısızlık yapıldığını söylediler. CHP il başkanlarının bu açıklamalarına bir tepki de Manisa’dan geldi. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka, “hadlerini bilmeliler” sözleriyle tepkisini sert bir şekilde ifade etti.

"BEN SUSMAYI BİLİYORSAM, O İL BAŞKANLARI DA HADDİNİ BİLMELİDİR"
CHP’li Genç Başkan Bozyaka, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi; "Hiçbir il başkanının açıklaması, benim de dahil olduğum 670 kurultay delegesinin imzasından önemli değildir. Parti içi tartışmaları kamuoyunda sürdürmemek için uzun zamandır susuyorum. Lakin ben susmayı biliyorsam, açıklama yapan il başkanları da haddini bilmelidir.”
“İL BAŞKANLARININ BASINA YANSITTIKLARI TARTIŞMAYI DOĞRU BULMUYORUM”
Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımın ardından gazetemiz Denge’nin sorularına yanıt veren Bozyaka; "Bugüne kadar hiçbir parti içi tartışmayı sosyal medyada veya gazetelerde sürdürmedim. Ancak ben 30 yaşında bir ilçe başkanı olarak bu kadar hassas davranırken, il başkanlarının bu sorumsuz tavırlarını doğru bulmuyorum. İsteyen imza verir partide değişimi savunur, isteyen aynı yönetim anlayışıyla devam edilmesini savunur. Ancak bu medya önünde bir kavgaya dönüşmemeli. Cumhuriyet Halk Partisi eksik veya fazla Türkiye’nin en demokratik siyasi partisidir. Bu demokrasi anlayışı ne genel başkanların bir lütfudur ne de parti yönetimlerinin. Partimizin üyeleri, bu partinin başka bir şekilde yönetilmesine müsaade etmeyecekleri için CHP Türkiye’nin en demokratik şekilde yönetilen partisidir. Hiçbir odak, hiçbir il başkanı ya da medya kuruluşu Cumhuriyet Halk Partisinin şerefli kurultay delegelerine baskı yapmaya veya yönlendirmeye çalışmasın. Bu çalışmanın, amacına ulaşması bir yana dursun, açık bir şekilde ters tepecektir. Biz de şahsi menfaatlerimiz ve siyasi beklentilerimiz için hareket ediyor olsaydık, zaten böyle bir imza vermezdik. Bizler partimizin ve ülkemizin geleceğini düşünerek imzalarımızı verdik. Bu sebeple il başkanlarının basına yansıttıkları tartışmayı doğru bulmuyor ve maksatlarını aştıklarını düşünüyorum."diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.