CHP’li Kadınlar, “Caydırıcı Cezalar Bir An Önce Uygulanmalı’’

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.06.2020 - 15:16, Güncelleme: 11.06.2020 - 15:16
 

CHP’li Kadınlar, “Caydırıcı Cezalar Bir An Önce Uygulanmalı’’

Son 3 ay içerisinde kadına yönelik şiddet ve cinayet olaylarının artmasının ardından CHP Manisa İl Kadın Kolları parti binasında basın toplantısı düzenleyerek tepki gösterdi.  CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal’ın düzenlediği basın toplantısına CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, ilçe kadın kolları başkanları da katılarak destek verdi.  “TAHLİYELER ŞİDDETİN ARTMASINDA EN ÖNEMLİ ETKEN’’ CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal yaptığı açıklamada, son 3 ay içerisinde artan şiddet olaylarında en önemli etkenlerin kadına yönelik şiddette caydırıcı cezaların tam uygulanmaması ve son infaz yasasındaki tahliyeler olduğunu ifade etti.  CHP’li Uysal yaptığı açıklamada, “Tüm dünyada ve Türkiye’de korona virüs ile birlikte olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Biliyoruz ki corona salgını süresince en çok etkilenen kesim işçiler, emekçiler, işsizler, yoksullar ve tabii ki kadınlardı. Bu süreçte ne yazık ki kadına yönelik şiddet çeşitli başvuru ve yargı mekanizmalarının işletilmemesinden kaynaklı olarak daha da vahim bir noktaya geldiğini gördük.  Yeni infaz yasasının yarattığı tahliyeler ise şiddeti artıran önemli bir unsura dönüştü. Açıklanan verilere göre Mayıs ayında 21 Kadın kardeşimiz, Nisan ayında ise 20 kadın kardeşimiz erkekler tarafından katledildi. Daha birkaç gün önce Konya’da Nargül Yıldız, Muğla'da Zeynep Şenpınar, Manisa'da Gülnur kocabaş, Rize’de Rukiye Çerman ve Diyarbakır’da Nurcan Polat ve niceleri erkekler tarafından katledildi. Caydırıcı yasalar uygulanmadıkça, erkek akıl, erkek yargı, erkek devlet anlayışı değişmedikçe, kadınları güçlendirici önlemler alınmadıkça  şiddet önlenemeyecek.’’ diye konuştu.  “DEĞİŞİKLİKLERE İZİN VERMEYECEĞİZ’’ CHP’li Uysal açıklamasında, kadına yönelik şiddeti normalleştirmek adına iktidarın bazı yasalarda düzenleme yapmak istediğini, ancak CHP’li kadınlar olarak bu değişikliklere izin vermeyeceklerini söyledi.  CHP’li Uysal yaptığı açıklamada, “Katillere hak ettikleri cezaları vermeden, toplum içine bırakanlar da bu suça ortaktır. Biz şiddeti öven tüm yaklaşımları teşhir edeceğiz. Katillerin hak ettiği cezayı alması için bütün davaların sonuna kadar takipçisi olacağız. Nafakayı kaldırmak için yasa hazırlıkları yapanlar, 6284 sayılı Yasayı kaldırmak isteyenler, İstanbul Sözleşmesi’nden devletin imzasını çekmesi için uğraşanlar, katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudur. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yaşam hakkımızı savunmaya devam edeceğiz. Nafaka ile ilgili değişiklik yapmanıza izin vermeyeceğiz, 6284 sayılı yasaya dokunamayacaksınız, İstanbul Sözleşmesi'ni tartışmaya açmanıza izin vermeyeceğiz. Aile içinde çizdiğiniz o sınırda yaşamayı kabul etmeyeceğiz. Kadınların 'Ölmek istemiyorum', 'Ölmeden koruyun beni', 'Beni öldürdükten sonra mı tutuklayacaksınız' çığlıklarının yükselmediği bir hayatı kuracağız. Yan yana gelerek, dayanışarak, yılmayarak, mücadele ederek kazanacağız.’’ dedi.

Son 3 ay içerisinde kadına yönelik şiddet ve cinayet olaylarının artmasının ardından CHP Manisa İl Kadın Kolları parti binasında basın toplantısı düzenleyerek tepki gösterdi. 

CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal’ın düzenlediği basın toplantısına CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, ilçe kadın kolları başkanları da katılarak destek verdi. 


“TAHLİYELER ŞİDDETİN ARTMASINDA EN ÖNEMLİ ETKEN’’


CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal yaptığı açıklamada, son 3 ay içerisinde artan şiddet olaylarında en önemli etkenlerin kadına yönelik şiddette caydırıcı cezaların tam uygulanmaması ve son infaz yasasındaki tahliyeler olduğunu ifade etti. 
CHP’li Uysal yaptığı açıklamada, “Tüm dünyada ve Türkiye’de korona virüs ile birlikte olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Biliyoruz ki corona salgını süresince en çok etkilenen kesim işçiler, emekçiler, işsizler, yoksullar ve tabii ki kadınlardı. Bu süreçte ne yazık ki kadına yönelik şiddet çeşitli başvuru ve yargı mekanizmalarının işletilmemesinden kaynaklı olarak daha da vahim bir noktaya geldiğini gördük.  Yeni infaz yasasının yarattığı tahliyeler ise şiddeti artıran önemli bir unsura dönüştü. Açıklanan verilere göre Mayıs ayında 21 Kadın kardeşimiz, Nisan ayında ise 20 kadın kardeşimiz erkekler tarafından katledildi. Daha birkaç gün önce Konya’da Nargül Yıldız, Muğla'da Zeynep Şenpınar, Manisa'da Gülnur kocabaş, Rize’de Rukiye Çerman ve Diyarbakır’da Nurcan Polat ve niceleri erkekler tarafından katledildi. Caydırıcı yasalar uygulanmadıkça, erkek akıl, erkek yargı, erkek devlet anlayışı değişmedikçe, kadınları güçlendirici önlemler alınmadıkça  şiddet önlenemeyecek.’’ diye konuştu. 


“DEĞİŞİKLİKLERE İZİN VERMEYECEĞİZ’’


CHP’li Uysal açıklamasında, kadına yönelik şiddeti normalleştirmek adına iktidarın bazı yasalarda düzenleme yapmak istediğini, ancak CHP’li kadınlar olarak bu değişikliklere izin vermeyeceklerini söyledi. 


CHP’li Uysal yaptığı açıklamada, “Katillere hak ettikleri cezaları vermeden, toplum içine bırakanlar da bu suça ortaktır. Biz şiddeti öven tüm yaklaşımları teşhir edeceğiz. Katillerin hak ettiği cezayı alması için bütün davaların sonuna kadar takipçisi olacağız. Nafakayı kaldırmak için yasa hazırlıkları yapanlar, 6284 sayılı Yasayı kaldırmak isteyenler, İstanbul Sözleşmesi’nden devletin imzasını çekmesi için uğraşanlar, katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudur. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yaşam hakkımızı savunmaya devam edeceğiz. Nafaka ile ilgili değişiklik yapmanıza izin vermeyeceğiz, 6284 sayılı yasaya dokunamayacaksınız, İstanbul Sözleşmesi'ni tartışmaya açmanıza izin vermeyeceğiz. Aile içinde çizdiğiniz o sınırda yaşamayı kabul etmeyeceğiz. Kadınların 'Ölmek istemiyorum', 'Ölmeden koruyun beni', 'Beni öldürdükten sonra mı tutuklayacaksınız' çığlıklarının yükselmediği bir hayatı kuracağız. Yan yana gelerek, dayanışarak, yılmayarak, mücadele ederek kazanacağız.’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.