CHP’Lİ ÖZGÜR ÖZEL’E ÖDÜL  

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.12.2019 - 17:31, Güncelleme: 10.12.2019 - 17:31
 

CHP’Lİ ÖZGÜR ÖZEL’E ÖDÜL  

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından '2019 Madenciliğe Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.  
TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Madenciler Günü etkinliği Ankara’da bir otelde düzenlendi. 2019 Madenciliğe Hizmet Ödülü’ne layık gösterilen CHP’li Özel, ödülünü TMMOB Başkanı Ayhan Yüksel’in elinden aldı. Özel, törende maden mühendisliğinde 60 yılını olduran 5 üyeye de plaket verdi. Özel, aldığı ödüle ilişkin olarak, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu ve maden mühendislerine teşekkür etti. 13 MAYIS 2014’TEN BU YANA BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ Özel, 13 Mayıs 2014 günü Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden kazasının Türkiye tarihinin en büyük işçi katliamı olduğunu belirterek, “Maden mühendisleriyle, TMMOB Maden Mühendisleri Odası ile yolumuz ne yazık ki o feci katliamda kesişti. Sohbet Hattı Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın. O tarihten sonra Soma’da, TBMM’de ve Soma faciasına ilişkin yargılamanın yapıldığı Akhisar mahkemelerinde birlikte çalıştık. Soma katliamının gerçek sorumluları yargı önünde hesap verene kadar bu yöndeki mücadelemizi sürdüreceğiz. Maden ocaklarının daha güvenilir olması, iş sağlığı ve iş güvenliği mevzuatının madenciler ve maden mühendisleri adına iyileştirilmesi noktasında birlikte mücadele ettik” ifadesini kullandı. Özel, Soma faciasını araştırmakla görevli TBMM Araştırma Komisyonu’nca tespit edilen önerilerin önemli bir bölümünün Maden Mühendisleri Odası’nca hazırlanan Soma raporuyla da örtüştüğüne dikkati çekerek, “O rapor ve öneriler idare tarafından dikkate alınmadı. Bugün Türkiye’de madenler 13 Mayıs 2014’te Soma Eynez ocağı ne kadar güvenliyse o kadar güvenli. Bu konuda adım atılması noktasında partimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız” diye konuştu. DAHA GÜVENLİ ÇALIŞMA KOŞULLARI YARATILMALI Özel, Soma faciasının ardından işsiz kalan madencilere 2020’nin ilk çeyreğine kadar haklarının ödeneceği sözünün verildiğini, bu sözün takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade ederken, “Atabacası ve Işıklar ocakları ile Uyar Madencilik’te çalışan madencilerin alacaklarına yönelik bir kanuni düzenleme sözü verildi ancak bu söz şimdiye kadar tutulmadı. Bu sözün bir an önce tutulması ve yıllardır haklarına kavuşamayan tüm madencilerin haklarına ulaşmaları, madencilerin ve maden mühendislerinin daha güvenli koşularda çalışmaları için çaba sarf etmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.  –Caner KILIÇ  
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından '2019 Madenciliğe Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.  
TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Madenciler Günü etkinliği Ankara’da bir otelde düzenlendi. 2019 Madenciliğe Hizmet Ödülü’ne layık gösterilen CHP’li Özel, ödülünü TMMOB Başkanı Ayhan Yüksel’in elinden aldı. Özel, törende maden mühendisliğinde 60 yılını olduran 5 üyeye de plaket verdi. Özel, aldığı ödüle ilişkin olarak, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu ve maden mühendislerine teşekkür etti.

13 MAYIS 2014’TEN BU YANA BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Özel, 13 Mayıs 2014 günü Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden kazasının Türkiye tarihinin en büyük işçi katliamı olduğunu belirterek, “Maden mühendisleriyle, TMMOB Maden Mühendisleri Odası ile yolumuz ne yazık ki o feci katliamda kesişti. Sohbet Hattı Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın. O tarihten sonra Soma’da, TBMM’de ve Soma faciasına ilişkin yargılamanın yapıldığı Akhisar mahkemelerinde birlikte çalıştık. Soma katliamının gerçek sorumluları yargı önünde hesap verene kadar bu yöndeki mücadelemizi sürdüreceğiz. Maden ocaklarının daha güvenilir olması, iş sağlığı ve iş güvenliği mevzuatının madenciler ve maden mühendisleri adına iyileştirilmesi noktasında birlikte mücadele ettik” ifadesini kullandı. Özel, Soma faciasını araştırmakla görevli TBMM Araştırma Komisyonu’nca tespit edilen önerilerin önemli bir bölümünün Maden Mühendisleri Odası’nca hazırlanan Soma raporuyla da örtüştüğüne dikkati çekerek, “O rapor ve öneriler idare tarafından dikkate alınmadı. Bugün Türkiye’de madenler 13 Mayıs 2014’te Soma Eynez ocağı ne kadar güvenliyse o kadar güvenli. Bu konuda adım atılması noktasında partimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.

DAHA GÜVENLİ ÇALIŞMA KOŞULLARI YARATILMALI

Özel, Soma faciasının ardından işsiz kalan madencilere 2020’nin ilk çeyreğine kadar haklarının ödeneceği sözünün verildiğini, bu sözün takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade ederken, “Atabacası ve Işıklar ocakları ile Uyar Madencilik’te çalışan madencilerin alacaklarına yönelik bir kanuni düzenleme sözü verildi ancak bu söz şimdiye kadar tutulmadı. Bu sözün bir an önce tutulması ve yıllardır haklarına kavuşamayan tüm madencilerin haklarına ulaşmaları, madencilerin ve maden mühendislerinin daha güvenli koşularda çalışmaları için çaba sarf etmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.  –Caner KILIÇ
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.