'CİNSEL İSTİSMAR' YASA TEKLİFİNE KARŞI

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.11.2016 - 19:48, Güncelleme: 20.11.2016 - 19:48
 

'CİNSEL İSTİSMAR' YASA TEKLİFİNE KARŞI

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Gençlik Kolları, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin meclise sunduğu, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin önergeye karşı çıkmak için imza kampanyası başlattı.
Caner KILIÇ- Manolya meydanında stant açarak başlatılan imza kampanyasında, AKP’nin önergesini vatandaşlara tek tek anlatan CHP’li gençler, halktan büyük destek gördü. Önerge ile ilgili konuşan CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay “Bu iğrenç ve aşağılık önerge, AKP’nin hayli kabarık olan utanç hanesine eklenmiştir. Sapıkları yeniden topluma sokmayı amaçlayan bu tasarıya karşı gerekirse kapı kapı dolaşıp insanları bilgilendireceğiz.” dedi.   ‘AKP HEP BU UTANÇ İLE ANILMAYA MAHKÛM OLACAK’ Toplanan imzaları meclise göndereceklerini söyleyen Gülşah Durbay, “ Biz her zaman oy kaygısı gütmeden yalnızca ve yalnızca ezilenin, haksızlığa uğrayanın, hukukun ve mantığın yanında yer aldık. Bu önerge ne akla ne mantığa ne de hukuka uyuyor. Bu önerge ile istismar edilen, tecavüze uğrayan kız çocukları zorla tecavüzcüsü ile evlendirilmek suretiyle devletten unutamayacağı bir darbe yiyor. Bu öyle iğrenç bir önerge ki, Erdoğan bile toplumdaki infialden korkup ağzını bile açamıyor. Bu önergenin altında imzası bulunan ve destekleyen tüm milletvekillerini kınıyoruz. Gençlik Kolları Genel Merkez ile birlikte Türkiye’deki tüm CHP Gençlik Örgütleri olarak başlattığımız bu imza kampanyasıyla, toplanan imzaları Meclise göndereceğiz. Tüm bu olan biteni dehşet içinde seyreden halkımız unutmasın ki, onların huzuru ve refahı gibi çalışan on binlerce kişilik CHP örgütü ve CHP milletvekilleri bu önergeyi verme cüretinde bulunanları pişman edecektir. Sapıkları cezaevinden kurtarmayı ve tecavüzü meşrulaştırmayı amaçlayan bu önerge halkın vicdanında reddedildiği gibi, mecliste de reddedilecek ve AKP hep bu utanç ile anılmaya mahkum olacaktır.” dedi.   SYK’LAR DA DESTEK VERDİ “Pedofili suçtur, çocuk istismarı suçtur, evlilik yoluyla meşrulaştırılamaz”, “AKP çocuklardan elini çek”, “Türkiye Cumhuriyeti, Ensar Cumhuriyeti olmayacak!”, “Tecavüzcüler AKlanmasın!”, “Çocukların tecavüzcüleri ile evlendirilmesine hayır!” yazılı pankartları Manolya meydanının etrafına asan CHP Manisa Gençlik Kolları üyeleri, bu gün de Manolya meydanında imza kampanyasına devam edeceklerini belirtti. Öte yandan birçok Sivil Toplum Kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda partilinin katıldığı imza kampanyası etkinliği vatandaşlardan yoğun ilgi ve takdir topladı.    
Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Gençlik Kolları, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin meclise sunduğu, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin önergeye karşı çıkmak için imza kampanyası başlattı.
Caner KILIÇ-
Manolya meydanında stant açarak başlatılan imza kampanyasında, AKP’nin önergesini vatandaşlara tek tek anlatan CHP’li gençler, halktan büyük destek gördü. Önerge ile ilgili konuşan CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay “Bu iğrenç ve aşağılık önerge, AKP’nin hayli kabarık olan utanç hanesine eklenmiştir. Sapıkları yeniden topluma sokmayı amaçlayan bu tasarıya karşı gerekirse kapı kapı dolaşıp insanları bilgilendireceğiz.” dedi.
 
‘AKP HEP BU UTANÇ İLE ANILMAYA MAHKÛM OLACAK’
Toplanan imzaları meclise göndereceklerini söyleyen Gülşah Durbay, “ Biz her zaman oy kaygısı gütmeden yalnızca ve yalnızca ezilenin, haksızlığa uğrayanın, hukukun ve mantığın yanında yer aldık. Bu önerge ne akla ne mantığa ne de hukuka uyuyor. Bu önerge ile istismar edilen, tecavüze uğrayan kız çocukları zorla tecavüzcüsü ile evlendirilmek suretiyle devletten unutamayacağı bir darbe yiyor. Bu öyle iğrenç bir önerge ki, Erdoğan bile toplumdaki infialden korkup ağzını bile açamıyor. Bu önergenin altında imzası bulunan ve destekleyen tüm milletvekillerini kınıyoruz. Gençlik Kolları Genel Merkez ile birlikte Türkiye’deki tüm CHP Gençlik Örgütleri olarak başlattığımız bu imza kampanyasıyla, toplanan imzaları Meclise göndereceğiz. Tüm bu olan biteni dehşet içinde seyreden halkımız unutmasın ki, onların huzuru ve refahı gibi çalışan on binlerce kişilik CHP örgütü ve CHP milletvekilleri bu önergeyi verme cüretinde bulunanları pişman edecektir. Sapıkları cezaevinden kurtarmayı ve tecavüzü meşrulaştırmayı amaçlayan bu önerge halkın vicdanında reddedildiği gibi, mecliste de reddedilecek ve AKP hep bu utanç ile anılmaya mahkum olacaktır.” dedi.
 
SYK’LAR DA DESTEK VERDİ
“Pedofili suçtur, çocuk istismarı suçtur, evlilik yoluyla meşrulaştırılamaz”, “AKP çocuklardan elini çek”, “Türkiye Cumhuriyeti, Ensar Cumhuriyeti olmayacak!”, “Tecavüzcüler AKlanmasın!”, “Çocukların tecavüzcüleri ile evlendirilmesine hayır!” yazılı pankartları Manolya meydanının etrafına asan CHP Manisa Gençlik Kolları üyeleri, bu gün de Manolya meydanında imza kampanyasına devam edeceklerini belirtti. Öte yandan birçok Sivil Toplum Kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda partilinin katıldığı imza kampanyası etkinliği vatandaşlardan yoğun ilgi ve takdir topladı.    
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.