GENÇ MİLLETVEKİLİ BAYBATUR SEÇİLME YAŞINI DEĞERLENDİRDİ

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.12.2016 - 14:36, Güncelleme: 14.12.2016 - 14:36
 

GENÇ MİLLETVEKİLİ BAYBATUR SEÇİLME YAŞINI DEĞERLENDİRDİ

Gençlerin parlamentoda siyaset yapabilmesinin önünü açan düzenlemeyi de içeren anayasa değişiklik teklifi bütçe görüşmelerinin ardından meclis genel kurulunda görüşülmeye başlanacak.
Seçilme yaşının 18'e indirilmesini önemli bir demokratik adım olarak yorumlayan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, düzenlemeyle gençlerin Meclis'te kendi akranları tarafından temsilinin sağlanmış olacağını belirtti.  Anayasa değişiklik teklifi ile 18 yaşını doldurmuş gençlere askerlik hizmetini yapmadan da aday olabilme imkanı getiriliyor. Gençlik siyaseti içerisinde uzun yıllar bulunmuş bir isim olarak düzenlemeden duyduğu memnuniyeti ifade eden Baybatur, ülke siyasetinde gençlere de söz sahibi olma hakkı tanıyan düzenlemeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Seçilme yaşının 18'e indirilmesi AK Parti'nin gençliğe verdiği önemin bir göstergesidir" dedi.  Genç nüfusun ülkenin geleceğine yön verebilecek mevki ve makamlara seçilmesinin, temsil ettiği düşüncenin parlamentoda yer almasının demokratik siyaset anlayışının da bir gereği olduğunu belirten Baybatur, "AK Parti siyasetinde Manisa'da kurucu gençlik kolları başkanlığı yapmış bir isim olarak gençlerimizin seçilme hakkının 25'ten 18'e indirilmesinden dolayı son derece mutluyum. Gençliğin parlamentoda daha fazla olması gerektiğine inanıyorum. Gençlerimizin seçme hakkı 18 ise seçilme hakkı da 18 olmalıydı. Bu bir duruştur, yani 18 yaşında 20 yaşında kendini yetiştirmiş genç arkadaşlarımızın donanımlarıyla parlamentoda görev yapmalarının çok faydalı olacağı kanaatindeyim" şeklinde konuştu.
Gençlerin parlamentoda siyaset yapabilmesinin önünü açan düzenlemeyi de içeren anayasa değişiklik teklifi bütçe görüşmelerinin ardından meclis genel kurulunda görüşülmeye başlanacak.
Seçilme yaşının 18'e indirilmesini önemli bir demokratik adım olarak yorumlayan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, düzenlemeyle gençlerin Meclis'te kendi akranları tarafından temsilinin sağlanmış olacağını belirtti. 

Anayasa değişiklik teklifi ile 18 yaşını doldurmuş gençlere askerlik hizmetini yapmadan da aday olabilme imkanı getiriliyor. Gençlik siyaseti içerisinde uzun yıllar bulunmuş bir isim olarak düzenlemeden duyduğu memnuniyeti ifade eden Baybatur, ülke siyasetinde gençlere de söz sahibi olma hakkı tanıyan düzenlemeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Seçilme yaşının 18'e indirilmesi AK Parti'nin gençliğe verdiği önemin bir göstergesidir" dedi. 
Genç nüfusun ülkenin geleceğine yön verebilecek mevki ve makamlara seçilmesinin, temsil ettiği düşüncenin parlamentoda yer almasının demokratik siyaset anlayışının da bir gereği olduğunu belirten Baybatur, "AK Parti siyasetinde Manisa'da kurucu gençlik kolları başkanlığı yapmış bir isim olarak gençlerimizin seçilme hakkının 25'ten 18'e indirilmesinden dolayı son derece mutluyum. Gençliğin parlamentoda daha fazla olması gerektiğine inanıyorum. Gençlerimizin seçme hakkı 18 ise seçilme hakkı da 18 olmalıydı. Bu bir duruştur, yani 18 yaşında 20 yaşında kendini yetiştirmiş genç arkadaşlarımızın donanımlarıyla parlamentoda görev yapmalarının çok faydalı olacağı kanaatindeyim" şeklinde konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.