"GENÇLER YOKSULLUĞA MARUZ BIRAKILIYOR"

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.04.2022 - 16:52, Güncelleme: 12.04.2022 - 16:52
 

"GENÇLER YOKSULLUĞA MARUZ BIRAKILIYOR"

TÜİK tarafından yapılan Gelir ve Yasam Koşulları Araştırmasının gençlerin karşılaştığı yoksulluğun boyutlarını çok dramatik bir şekilde ortaya koyduğunu ifade eden İyi Parti Manisa Grup Başkanvekili Gökhan Köse; bugün Türkiye’de 15-24 yaş grubundaki 11,7 milyon gencin derin bir yoksulluğa maruz bırakıldığını söyledi.
Yapılan araştırma sonuçlarından bahseden Gökhan Köse; 11,7 milyon gencimizin 2.13 milyonunun evinde bilgisayarının olmadığını, 853 bin 217’sinin evinde internet bağlantısının olmadığını, 1.29 milyonunun yeni kıyafet alamadığını, 1.13 milyonunun ikinci bir ayakkabı alamadığını, 1.78 milyonunun spor, sinema, konser gibi ücretli faaliyetlere katılamadığını ve 1.44 milyonunun küçük miktar bir parayı kendini iyi hissetmek için harcayamadığını üzülerek ve utanarak gördüğünü belirtti. ‘İYİ YAŞAM GELİR MODELİ’ Ülkede uygulanan sosyal güvenlik sisteminin bu derin yoksulluğa karşı yetersiz kaldığını belirten Köse, “İyi Yaşam Gelir Modeli” ile bu olumsuz tablonun düzeltilebileceğini ifade ederek, “İYİ Parti İYİ Yasam Geliri Modeli’nin temel amacı, yoksulluğu ve gelir dağılımındaki eşitsizliği, yoksulluğu en derinden hisseden gençlerden ve kadınlardan başlayarak azaltmaktır. Bu amaçla 18-26 yaş arasındaki tüm gençlere ve medyan gelirin yarısının altında kalan 4 milyon hanenin kadın bireyine 1000 TL Evrensel Temel Gelir desteği sağlanacaktır. IYI Yasam Geliri Modeli hayata geçtiğinde; Ülkemizdeki sosyal yardımların doğru kişilere doğru miktarda ulaşmasına yardımcı olacak, yoksulluğu azaltacak ve Gelir adaletsizliğini düşürecektir” dedi.
TÜİK tarafından yapılan Gelir ve Yasam Koşulları Araştırmasının gençlerin karşılaştığı yoksulluğun boyutlarını çok dramatik bir şekilde ortaya koyduğunu ifade eden İyi Parti Manisa Grup Başkanvekili Gökhan Köse; bugün Türkiye’de 15-24 yaş grubundaki 11,7 milyon gencin derin bir yoksulluğa maruz bırakıldığını söyledi.

Yapılan araştırma sonuçlarından bahseden Gökhan Köse; 11,7 milyon gencimizin 2.13 milyonunun evinde bilgisayarının olmadığını, 853 bin 217’sinin evinde internet bağlantısının olmadığını, 1.29 milyonunun yeni kıyafet alamadığını, 1.13 milyonunun ikinci bir ayakkabı alamadığını, 1.78 milyonunun spor, sinema, konser gibi ücretli faaliyetlere katılamadığını ve 1.44 milyonunun küçük miktar bir parayı kendini iyi hissetmek için harcayamadığını üzülerek ve utanarak gördüğünü belirtti.

‘İYİ YAŞAM GELİR MODELİ’

Ülkede uygulanan sosyal güvenlik sisteminin bu derin yoksulluğa karşı yetersiz kaldığını belirten Köse, “İyi Yaşam Gelir Modeli” ile bu olumsuz tablonun düzeltilebileceğini ifade ederek, “İYİ Parti İYİ Yasam Geliri Modeli’nin temel amacı, yoksulluğu ve gelir dağılımındaki eşitsizliği, yoksulluğu en derinden hisseden gençlerden ve kadınlardan başlayarak azaltmaktır. Bu amaçla 18-26 yaş arasındaki tüm gençlere ve medyan gelirin yarısının altında kalan 4 milyon hanenin kadın bireyine 1000 TL Evrensel Temel Gelir desteği sağlanacaktır. IYI Yasam Geliri Modeli hayata geçtiğinde; Ülkemizdeki sosyal yardımların doğru kişilere doğru miktarda ulaşmasına yardımcı olacak, yoksulluğu azaltacak ve Gelir adaletsizliğini düşürecektir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.