İyi parti millet ittifakından ayrılıyor mu?

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.02.2021 - 17:41, Güncelleme: 12.02.2021 - 17:41
 

İyi parti millet ittifakından ayrılıyor mu?

İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, Manisa İl Teşkilatını ziyaret etti. Akalın, jenerik bir senaryo hazırladıklarını ve seçimlere tek başına girecekleri varsayımı üzerinde bir seçim çalışması başlattıklarını belirtti. Akalın’ın, bu açıklamaları CHP ile birlikte oluşturdukları Millet İttifakı’ndan ayrılacağı şeklinde yorumlandı.
İyi Parti Seçim İşleri Başkanlığı olarak bir senaryo kapsamında, 20 Haziran 2021’de erken genel seçim olacağını varsaydıklarını kaydeden Akalın, “Partimizin seçime tek başına gireceği varsayımı üzerinden bir seçim çalışması başlattık. Tüm illerimizi gezerek, teşkilatlarımızla çalışma toplantısı yapıyoruz. İYİ Parti Seçim İşleri Başkanlığı olarak jenerik senaryo, bir varsayım kapsamında Türkiye'de 20 Haziran 2021 baskın seçim olacağı varsayımı üzerine bir çalışma başlattık. İYİ Parti'de bu varsayım üzerinden, milletimizin sandığa olan inancını en üst seviyeye çıkarmak için bu çalışmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Partimiz tüm ülke sandıklarına tek başına hakim olabileceği bir model oluşturduk. Türkiye'nin 195 bin 784 tane sandığını tamamını parti üyelerinden olan temsilcilerle seçim günü doldurup milletimizin mahalli seçimlerde sağlanan güven ivmesini zirveye taşımak ve tüm sandıkların güvenliğini temsil etmek adına bir hareket başlattık” dedi. Türkiye'de İYİ Parti, Türk siyasi tarihinin en yerli, en dinamik ve en etkili sonuçları oluşturabilen bir siyasi hareket olduğunu vurgulayan Akalın, “İYİ Parti ne sol ne sağ, biz tam ortadayız. Bizi kimse bir yere oturtmaya kalkmasın. Türk milletini birleştiren bir harekettir İyi Parti. Bu hareketin bir diğer adı siyasal Türk milliyetçilerinin örgütlü vatanseverlerin Türkiye'deki iktidar mücadelesinin başlangıcıdır. Bizim yürüyüşümüz her hangi bir yürüyüş değildir. Cumhuriyetin kurucu kadrolarını özümsemiş, içselleşmiş 21. yüzyıldaki yeni kadroların iktidar yürüyüşüdür. İyi Parti bugün bu amaçla sahadadır. İyi Parti'nin kuruluş ilkeleri milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı temel anlayışa sahip olan bir partidir" dedi. Cumhur ittifakı tarafından başlatılan yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak Akalın, referandumun mantığının evet hayır olduğunu iktidarın bunu sevdiği için 2010 yılında hayata geçirdiğini ifade ederek, “Birkaç defa daha referandum yapıldı, ardından seçimler gerçekleşti. Aynı oyunu sergiliyorlar. Bunlar size siz HDP ile yeni anayasa yaptınız diyorlar. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini tartışmayacaklarsa bizimle neyi konuşacaklar. 1 maddelik anayasa değişikliğini oylayalım. Beraber yapalım. Kefenin bir tarafına partili Cumhurbaşkanlığı sistemini, diğer tarafına da iyileştirilmiş, güçlendirilmiş sistem önerimizi içeren değişikliğimizi koyalım. Milletimiz bu ikisine oylasın” diye konuştu.
İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, Manisa İl Teşkilatını ziyaret etti. Akalın, jenerik bir senaryo hazırladıklarını ve seçimlere tek başına girecekleri varsayımı üzerinde bir seçim çalışması başlattıklarını belirtti. Akalın’ın, bu açıklamaları CHP ile birlikte oluşturdukları Millet İttifakı’ndan ayrılacağı şeklinde yorumlandı.

İyi Parti Seçim İşleri Başkanlığı olarak bir senaryo kapsamında, 20 Haziran 2021’de erken genel seçim olacağını varsaydıklarını kaydeden Akalın, “Partimizin seçime tek başına gireceği varsayımı üzerinden bir seçim çalışması başlattık. Tüm illerimizi gezerek, teşkilatlarımızla çalışma toplantısı yapıyoruz. İYİ Parti Seçim İşleri Başkanlığı olarak jenerik senaryo, bir varsayım kapsamında Türkiye'de 20 Haziran 2021 baskın seçim olacağı varsayımı üzerine bir çalışma başlattık. İYİ Parti'de bu varsayım üzerinden, milletimizin sandığa olan inancını en üst seviyeye çıkarmak için bu çalışmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Partimiz tüm ülke sandıklarına tek başına hakim olabileceği bir model oluşturduk. Türkiye'nin 195 bin 784 tane sandığını tamamını parti üyelerinden olan temsilcilerle seçim günü doldurup milletimizin mahalli seçimlerde sağlanan güven ivmesini zirveye taşımak ve tüm sandıkların güvenliğini temsil etmek adına bir hareket başlattık” dedi.

Türkiye'de İYİ Parti, Türk siyasi tarihinin en yerli, en dinamik ve en etkili sonuçları oluşturabilen bir siyasi hareket olduğunu vurgulayan Akalın, “İYİ Parti ne sol ne sağ, biz tam ortadayız. Bizi kimse bir yere oturtmaya kalkmasın. Türk milletini birleştiren bir harekettir İyi Parti. Bu hareketin bir diğer adı siyasal Türk milliyetçilerinin örgütlü vatanseverlerin Türkiye'deki iktidar mücadelesinin başlangıcıdır. Bizim yürüyüşümüz her hangi bir yürüyüş değildir. Cumhuriyetin kurucu kadrolarını özümsemiş, içselleşmiş 21. yüzyıldaki yeni kadroların iktidar yürüyüşüdür. İyi Parti bugün bu amaçla sahadadır. İyi Parti'nin kuruluş ilkeleri milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı temel anlayışa sahip olan bir partidir" dedi.

Cumhur ittifakı tarafından başlatılan yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak Akalın, referandumun mantığının evet hayır olduğunu iktidarın bunu sevdiği için 2010 yılında hayata geçirdiğini ifade ederek, “Birkaç defa daha referandum yapıldı, ardından seçimler gerçekleşti. Aynı oyunu sergiliyorlar. Bunlar size siz HDP ile yeni anayasa yaptınız diyorlar. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini tartışmayacaklarsa bizimle neyi konuşacaklar. 1 maddelik anayasa değişikliğini oylayalım. Beraber yapalım. Kefenin bir tarafına partili Cumhurbaşkanlığı sistemini, diğer tarafına da iyileştirilmiş, güçlendirilmiş sistem önerimizi içeren değişikliğimizi koyalım. Milletimiz bu ikisine oylasın” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.