İYİ Partili Dervişoğlu Manisa’da Gündemi Değerlendirdi

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.09.2021 - 17:08, Güncelleme: 16.09.2021 - 17:08
 

İYİ Partili Dervişoğlu Manisa’da Gündemi Değerlendirdi

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Manisa’da gündemi değerlendirdi.
İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Partisinin İl Başkanlığı ev sahipliğinde dün Manisa’ya geldi. Birtakım esnaf ziyaretlerinde bulunan Dervişoğlu, il başkanlığı binasında sabah saatlerinde basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik’in ve partililerin katıldığı toplantıda Dervişoğlu, Manisa ve Türkiye gündemine ilişkin önemli konuları değerlendirdi. “AÇIKLANAN FİYAT ÜZÜM ÜRETİCİSİNE HAKARETTİR” Açıklanan üzüm fiyatlarını değerlendirerek toplantıya başlayan Dervişoğlu, “Girdi maliyetleri iki üç kat artarken üzüme yapılmış 50 kuruşluk artış, Manisa halkına, üzüm üreticisine doğrudan doğruya hakaret. Manisalı orman bakanının adı ‘bakan’dır ama Manisa’nın sorunlarına bakmayan bakan olarak anılacaktır. Bu aşamadan sonra milletimize ve Manisa’ya hizmet etmek istiyorsa yapacağı en doğru şey istifa etmektir. Girdi maliyetlerinin yanı sıra tarım ekipmanlarının fiyatlarında da çok ciddi artışlar var. Çitçi alın terinin karşılığını alamıyorsa orta yerde bir dolandırıcılık vardır. Manisalı çiftçilerin dolandırılmasına vesile olan ne kadar yetkili varsa kınıyorum” dedi. “ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT VE KİRALIK EV BULAMIYOR” Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir eğitime ara veren üniversitelerin yeniden açılması ile beraber öğrencilerin konut ve yurt bulma sorunuyla karşı karşıya kaldığını söyleyen Dervişoğlu, “Manisa sanayi ve tarım kenti ama bir diğer özelliği ile bir eğitim kenti. 50 bine yakın öğrencinin bulunduğu bir kent. Son derece yurt problemi olduğunu duyuyoruz. Üniversitelerin olduğu kentlerde çok ciddi kira artışları var. Manisa’da bunda başı çekiyor. Öğrenci kardeşlerimiz ve aileleri öyle ağır şartlarda ki hükümetin b konuda el atması lazım” diye konuştu. 4 KİŞİLİK BİR AİLE ÜÇ ÖĞÜN ÇAY VE SİMİT YESE MAAŞININ YARISINDAN FAZLASI GİDİYOR” Pandemi sürecinde vatandaşa ve esnafa doğrudan doğruya bir nakit desteği verilmesi gerektiğini söyleyen Dervişoğlu, tam tersine bu süreçte vatandaş ve esnafın borçlandırıldığını belirterek şöyle konuştu; “Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, özellikle dile getirdi; doğrudan destek verilmesi için. Ama bu hükümet kredilendirme yolunu tercih etti. Bugün itibariyle almış olduğu tüketici kredilerinin ödemesini yapmayanların sayısı yüzde 122 artarak 475 bine ulaşmıştır. Kredi kartını ödemeyenlerin sayısı 222 bine ulaşmıştır. Hane halkının borçlanması artmıştır. Asgari ücretle çalışanlar 2 bin 825 lira maaş alıyor. Hükümetin en iyi bildiği hesap, çay ve simit hesabıdır. 4 kişilik bir aile sadece simit ve çay yese öğün başı, 3 öğünde almış olduğu maaşın yarısından fazlası gidiyor. Bu yoksulluk sınırının ve açlık sınırının altında bir durumdur. Türkiye’de bu hükümet vatandaşımızı açlığa ve sefalete mahkum etmiş durumda. Elektrik, su, doğalgaz, yurt, iskan, çiftçilik bu memlekette problem oldu. 500 bini aşkın kişi çiftçilikten vazgeçti” dedi.
İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Manisa’da gündemi değerlendirdi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Partisinin İl Başkanlığı ev sahipliğinde dün Manisa’ya geldi. Birtakım esnaf ziyaretlerinde bulunan Dervişoğlu, il başkanlığı binasında sabah saatlerinde basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik’in ve partililerin katıldığı toplantıda Dervişoğlu, Manisa ve Türkiye gündemine ilişkin önemli konuları değerlendirdi.

AÇIKLANAN FİYAT ÜZÜM ÜRETİCİSİNE HAKARETTİR”

Açıklanan üzüm fiyatlarını değerlendirerek toplantıya başlayan Dervişoğlu, Girdi maliyetleri iki üç kat artarken üzüme yapılmış 50 kuruşluk artış, Manisa halkına, üzüm üreticisine doğrudan doğruya hakaret. Manisalı orman bakanının adı ‘bakan’dır ama Manisa’nın sorunlarına bakmayan bakan olarak anılacaktır. Bu aşamadan sonra milletimize ve Manisa’ya hizmet etmek istiyorsa yapacağı en doğru şey istifa etmektir. Girdi maliyetlerinin yanı sıra tarım ekipmanlarının fiyatlarında da çok ciddi artışlar var. Çitçi alın terinin karşılığını alamıyorsa orta yerde bir dolandırıcılık vardır. Manisalı çiftçilerin dolandırılmasına vesile olan ne kadar yetkili varsa kınıyorum” dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT VE KİRALIK EV BULAMIYOR”

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir eğitime ara veren üniversitelerin yeniden açılması ile beraber öğrencilerin konut ve yurt bulma sorunuyla karşı karşıya kaldığını söyleyen Dervişoğlu, “Manisa sanayi ve tarım kenti ama bir diğer özelliği ile bir eğitim kenti. 50 bine yakın öğrencinin bulunduğu bir kent. Son derece yurt problemi olduğunu duyuyoruz. Üniversitelerin olduğu kentlerde çok ciddi kira artışları var. Manisa’da bunda başı çekiyor. Öğrenci kardeşlerimiz ve aileleri öyle ağır şartlarda ki hükümetin b konuda el atması lazım” diye konuştu.

4 KİŞİLİK BİR AİLE ÜÇ ÖĞÜN ÇAY VE SİMİT YESE MAAŞININ YARISINDAN FAZLASI GİDİYOR”

Pandemi sürecinde vatandaşa ve esnafa doğrudan doğruya bir nakit desteği verilmesi gerektiğini söyleyen Dervişoğlu, tam tersine bu süreçte vatandaş ve esnafın borçlandırıldığını belirterek şöyle konuştu; “Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, özellikle dile getirdi; doğrudan destek verilmesi için. Ama bu hükümet kredilendirme yolunu tercih etti. Bugün itibariyle almış olduğu tüketici kredilerinin ödemesini yapmayanların sayısı yüzde 122 artarak 475 bine ulaşmıştır. Kredi kartını ödemeyenlerin sayısı 222 bine ulaşmıştır. Hane halkının borçlanması artmıştır. Asgari ücretle çalışanlar 2 bin 825 lira maaş alıyor. Hükümetin en iyi bildiği hesap, çay ve simit hesabıdır. 4 kişilik bir aile sadece simit ve çay yese öğün başı, 3 öğünde almış olduğu maaşın yarısından fazlası gidiyor. Bu yoksulluk sınırının ve açlık sınırının altında bir durumdur. Türkiye’de bu hükümet vatandaşımızı açlığa ve sefalete mahkum etmiş durumda. Elektrik, su, doğalgaz, yurt, iskan, çiftçilik bu memlekette problem oldu. 500 bini aşkın kişi çiftçilikten vazgeçti” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.