Manisa CHP'den zamlara tepki  

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.08.2018 - 15:18, Güncelleme: 03.08.2018 - 15:18
 

Manisa CHP'den zamlara tepki  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanı Semih Balaban, ülkede ekonominin kötüye gittiğini ileri sürerek, son günlerde gelen elektrik, doğalgaz zamlarına tepki gösterdi.  
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, partisinin il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında ekonomiyi eleştirdi. Partililerin de destek verdiği basın açıklamasında, ekonominin çöküş sinyalleri verdiğini öne süren İl Başkanı Balaban, şunları söyledi: "Bir ülkede ekonominin kötü olmasına hiçbir zaman sevinmeyiz.  Ama gerçekleri de söylemekten de kaçınmayız. Ülkemizde ekonomik göstergeler kötüye gidiyor. Ekmeğe, benzine, elektriğe, doğalgaza zam. Özellikle sanayi elektriğine yüzde 14 zam geldi. Ocak 2018'den günümüze kadar çimentoya yüzde 15, betona yüzde 15, demire yüzde 40 zam geldi. Tüm ürünlere her gün zam geliyor. İnsanlarımız bu zamlar altında eziliyor. Biz ekonominin bu şekilde düzeleceğine inanmıyoruz. Dolar 5 lirayı geçti. 24 Haziran'da AKP kazanırsa istikrar olacak, dolar düşecekti. Ama tam tersi oldu. Ülkemiz ve halkımız zam yağmuru altında eziliyor. Tek kişiye dayalı sistemlerde ekonomi gelişmez, uluslararası sermaye ülkeye güvenmez. Biz CHP olarak buradan uyarıyoruz. Ekonomi kötüye gidiyor, önlemler alınmazsa, hukukun üstünlüğü sağlanmazsa ülkede ekonomi daha da kötüye gidecek. Bunun bedelini işçiler, emekçiler ödeyecek. Halkımız ekonomik anlamda tepkisini yansıtsın."  
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanı Semih Balaban, ülkede ekonominin kötüye gittiğini ileri sürerek, son günlerde gelen elektrik, doğalgaz zamlarına tepki gösterdi.  
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, partisinin il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında ekonomiyi eleştirdi. Partililerin de destek verdiği basın açıklamasında, ekonominin çöküş sinyalleri verdiğini öne süren İl Başkanı Balaban, şunları söyledi:
"Bir ülkede ekonominin kötü olmasına hiçbir zaman sevinmeyiz.  Ama gerçekleri de söylemekten de kaçınmayız. Ülkemizde ekonomik göstergeler kötüye gidiyor. Ekmeğe, benzine, elektriğe, doğalgaza zam. Özellikle sanayi elektriğine yüzde 14 zam geldi. Ocak 2018'den günümüze kadar çimentoya yüzde 15, betona yüzde 15, demire yüzde 40 zam geldi. Tüm ürünlere her gün zam geliyor. İnsanlarımız bu zamlar altında eziliyor. Biz ekonominin bu şekilde düzeleceğine inanmıyoruz. Dolar 5 lirayı geçti. 24 Haziran'da AKP kazanırsa istikrar olacak, dolar düşecekti. Ama tam tersi oldu. Ülkemiz ve halkımız zam yağmuru altında eziliyor. Tek kişiye dayalı sistemlerde ekonomi gelişmez, uluslararası sermaye ülkeye güvenmez. Biz CHP olarak buradan uyarıyoruz. Ekonomi kötüye gidiyor, önlemler alınmazsa, hukukun üstünlüğü sağlanmazsa ülkede ekonomi daha da kötüye gidecek. Bunun bedelini işçiler, emekçiler ödeyecek. Halkımız ekonomik anlamda tepkisini yansıtsın."
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.