MECLİSTE GÖRÜŞÜLMEMESİ İÇİN TBMM’YE TATİL

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.08.2016 - 09:18, Güncelleme: 23.08.2016 - 09:18
 

MECLİSTE GÖRÜŞÜLMEMESİ İÇİN TBMM’YE TATİL

CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, OHAL ve KHK’ların mecliste görüşülmesi için partisinin yoğun bir çaba içerisine girdiğini ancak AK Parti hükümetinin bu konuların meclise taşınmaması için, meclisi tatile sokma çabası içerisine girdiklerini söyledi.
Caner KILIÇ- Olağanüstü Hal (OHAL) ve Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülüp görüşülmeyeceği tartışmaları sürerken Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı Halil Tokul, AK Parti hükümetinin bu konuların meclise taşınmaması için, meclisi tatile sokma çabası içerisine girdiklerini söyledi. 15 Temmuz süreciyle ilgili bir İzleme Komitesi oluşturduklarının da altını çizen Tokul, mağdurların, mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde Genel Merkezleriyle koordineli bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.   “MAĞDURLARIN DA DAVA AÇMA HAKLARI ELLERİNDEN ALINMIŞ OLACAK” Başkan Tokul açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Olağanüstü Hal’in ve Kanun Hükmünde Kararnamelerin mecliste görüşülmesi ile ilgili partimizin yoğun bir çabası vardı. Hükümet o ana kadar bunları meclise getirmedi. Tam tersini yaparak mecliste görüşülmemesi için, meclisi tatile sokmaya çalıştı. Meclis gurubumuz da, TBMM’nin tatile girmemesi için olağanüstü bir çaba harcadı. Bu tatil Ekim ayına kadar sürecek. Dolayısıyla OHAL ev KHK’lar meclis denetiminin dışına çıkmış olacak. Mağdurların da dava açma hakları ellerinden alınmış olacak. Bu konularda milletimizin daha uyanık olması ve toplumsal muhalefeti sürdürmeleri gerekiyor. 15 Temmuz sürecinden bu yana, yeni mağdurların yaratılmaması yönünde hep söyleye geldiğimiz bir konu var. Bu konuda da CHP çalışmalarını mümkün olduğunca sürdürüyor. Bilindiği gibi 15 Temmuz süreciyle ilgili bir İzleme Komitesi oluşturduk. Mağdurların, mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde Genel Merkezimizle koordineli bir şekilde çalışıyoruz.”   
CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, OHAL ve KHK’ların mecliste görüşülmesi için partisinin yoğun bir çaba içerisine girdiğini ancak AK Parti hükümetinin bu konuların meclise taşınmaması için, meclisi tatile sokma çabası içerisine girdiklerini söyledi.
Caner KILIÇ- Olağanüstü Hal (OHAL) ve Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülüp görüşülmeyeceği tartışmaları sürerken Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı Halil Tokul, AK Parti hükümetinin bu konuların meclise taşınmaması için, meclisi tatile sokma çabası içerisine girdiklerini söyledi. 15 Temmuz süreciyle ilgili bir İzleme Komitesi oluşturduklarının da altını çizen Tokul, mağdurların, mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde Genel Merkezleriyle koordineli bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.
 
“MAĞDURLARIN DA DAVA AÇMA HAKLARI ELLERİNDEN ALINMIŞ OLACAK”
Başkan Tokul açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Olağanüstü Hal’in ve Kanun Hükmünde Kararnamelerin mecliste görüşülmesi ile ilgili partimizin yoğun bir çabası vardı. Hükümet o ana kadar bunları meclise getirmedi. Tam tersini yaparak mecliste görüşülmemesi için, meclisi tatile sokmaya çalıştı. Meclis gurubumuz da, TBMM’nin tatile girmemesi için olağanüstü bir çaba harcadı. Bu tatil Ekim ayına kadar sürecek. Dolayısıyla OHAL ev KHK’lar meclis denetiminin dışına çıkmış olacak. Mağdurların da dava açma hakları ellerinden alınmış olacak. Bu konularda milletimizin daha uyanık olması ve toplumsal muhalefeti sürdürmeleri gerekiyor. 15 Temmuz sürecinden bu yana, yeni mağdurların yaratılmaması yönünde hep söyleye geldiğimiz bir konu var. Bu konuda da CHP çalışmalarını mümkün olduğunca sürdürüyor. Bilindiği gibi 15 Temmuz süreciyle ilgili bir İzleme Komitesi oluşturduk. Mağdurların, mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde Genel Merkezimizle koordineli bir şekilde çalışıyoruz.” 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.