Murat Baybatur önemli görevine devam ediyor

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.04.2021 - 13:16, Güncelleme: 06.04.2021 - 13:16
 

Murat Baybatur önemli görevine devam ediyor

AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti'nin teşkilat yapılanmasında yer aldığı önemli görevine devam ediyor.
AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcılığına devam ediyor. MURAT BAYBATUR KİMDİR? 21 Nisan 1978'de Almanya'da doğdu. İlkokulu Manisa Fatih İlköğretim Okulu’nda okudu. Ortaokul ve liseyi Manisa İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. BAYBATUR’UN SİYASİ HAYATI Siyasi hayatına Refah Partisi’nde başlayan Baybatur, Refah Partisi’nin kapatılmasının ardından kurulan Fazilet Partisi Gençlik Kolları’nda ve Milli Gençlik Vakfında çeşitli kademelerde görev aldı. 2001 yılında Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Manisa Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Daha sonra bu görevinden istifa ederek, AK Parti Manisa Kurucu İl Gençlik Kolları Başkanı olarak görevlendirildi. Yaklaşık 3 yıl devam eden bu görevinde gençlik siyasetinde önemli çalışmalar yaptı. Daha sonra AK Parti Manisa İl Yönetiminde sırasıyla Tanıtım ve Medya Başkanlığı, Teşkilat Başkanlığı, Siyasi Hukuki İşler Başkanlığı görevlerinde bulundu. Askerlik görevini tamamlamasının ardından 20 Şubat 2011 tarihinde AK Parti Manisa İl Başkanı olarak atandı. 20 Mayıs 2012 tarihinde yapılan AK Parti 4. Olağan Kongre’de Manisa’da ilk defa tek liste ile gidilen seçimlerde, gerek Manisa’da gerekse bütün ilçelerde konsensüsü sağlayan Baybatur, il başkanı olarak göreve geldi. MİLLETVEKİLLİĞİ SÜRECİ 31 Ocak 2015 tarihinde il başkanlığı görevini Zülfikar Gürcan'a devrederek AK Parti Manisa milletvekili aday adaylığını açıkladı. 7 Nisan 2015 tarihinde AK Parti Manisa 4. sıra milletvekili adaylığı açıklandı ve gerçekleştirilen seçimlerin ardından siyasi hayatını milletvekilli olarak sürdürdü. 25. ve 26. Dönem Manisa Milletvekilliği süresince TBMM'de Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİTPA) üyesi olarak görev yaptı. 27. dönemde 1. Sıra milletvekili adayı olan ve yeniden Manisa Milletvekili seçilen Baybatur; Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Sözcüsü ve Türkiye - Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı oldu. 22 Mayıs 2016 ve 23 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan AK Parti 2. ve 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi seçilen Baybatur, 18 Ağustos 2018 tarihinde yapılan 6. Olağan Büyük Kongresi'nde de MKYK Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın güvenini kazanmaya devam eden Baybatur, AK Parti 7. Büyük Olağan Kongresi’nde de tekrar MKYK listesinde yer buldu. 6 Nisan 2021 tarihinde Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak atanan Baybatur, görevine devam etmektedir. Manisa’da ticaretle uğraşan ve iyi derecede Almanca bilen Baybatur, evli ve 1 kız, 1 erkek çocuk babasıdır.
AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti'nin teşkilat yapılanmasında yer aldığı önemli görevine devam ediyor.

AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcılığına devam ediyor.

MURAT BAYBATUR KİMDİR?

21 Nisan 1978'de Almanya'da doğdu. İlkokulu Manisa Fatih İlköğretim Okulu’nda okudu. Ortaokul ve liseyi Manisa İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi.

BAYBATUR’UN SİYASİ HAYATI

Siyasi hayatına Refah Partisi’nde başlayan Baybatur, Refah Partisi’nin kapatılmasının ardından kurulan Fazilet Partisi Gençlik Kolları’nda ve Milli Gençlik Vakfında çeşitli kademelerde görev aldı.

2001 yılında Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Manisa Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Daha sonra bu görevinden istifa ederek, AK Parti Manisa Kurucu İl Gençlik Kolları Başkanı olarak görevlendirildi. Yaklaşık 3 yıl devam eden bu görevinde gençlik siyasetinde önemli çalışmalar yaptı.

Daha sonra AK Parti Manisa İl Yönetiminde sırasıyla Tanıtım ve Medya Başkanlığı, Teşkilat Başkanlığı, Siyasi Hukuki İşler Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Askerlik görevini tamamlamasının ardından 20 Şubat 2011 tarihinde AK Parti Manisa İl Başkanı olarak atandı.

20 Mayıs 2012 tarihinde yapılan AK Parti 4. Olağan Kongre’de Manisa’da ilk defa tek liste ile gidilen seçimlerde, gerek Manisa’da gerekse bütün ilçelerde konsensüsü sağlayan Baybatur, il başkanı olarak göreve geldi.

MİLLETVEKİLLİĞİ SÜRECİ

31 Ocak 2015 tarihinde il başkanlığı görevini Zülfikar Gürcan'a devrederek AK Parti Manisa milletvekili aday adaylığını açıkladı.

7 Nisan 2015 tarihinde AK Parti Manisa 4. sıra milletvekili adaylığı açıklandı ve gerçekleştirilen seçimlerin ardından siyasi hayatını milletvekilli olarak sürdürdü.

25. ve 26. Dönem Manisa Milletvekilliği süresince TBMM'de Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİTPA) üyesi olarak görev yaptı. 27. dönemde 1. Sıra milletvekili adayı olan ve yeniden Manisa Milletvekili seçilen Baybatur; Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Sözcüsü ve Türkiye - Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı oldu.

22 Mayıs 2016 ve 23 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan AK Parti 2. ve 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi seçilen Baybatur, 18 Ağustos 2018 tarihinde yapılan 6. Olağan Büyük Kongresi'nde de MKYK Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın güvenini kazanmaya devam eden Baybatur, AK Parti 7. Büyük Olağan Kongresi’nde de tekrar MKYK listesinde yer buldu. 6 Nisan 2021 tarihinde Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak atanan Baybatur, görevine devam etmektedir.

Manisa’da ticaretle uğraşan ve iyi derecede Almanca bilen Baybatur, evli ve 1 kız, 1 erkek çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.