"Önce Tazminat, Ardından Ceza" Diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, CHP’li Özel Yanıt Verdi

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.12.2018 - 14:44, Güncelleme: 25.12.2018 - 14:44
 

"Önce Tazminat, Ardından Ceza" Diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, CHP’li Özel Yanıt Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü grup toplantısında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i hedef aldı. Erdoğan, Özel için "Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, ardından ceza" ifadesini kullandı. Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, gazetemiz Denge’ye konuştu. Özel "Erdoğan’ın gücü yetiyorsa, sözüyle yensin. Sözüyle yenemeyip, yargıdaki gücüyle yenmeye çalışmak onların acziyetini gösteriyor. Korkmayacağız, sinmeyeceğiz ve bir adım dahi geri durmayacağız."dedi.
Haber; Caner KILIÇ AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in bütçe görüşmelerinde Hulusi Akar'a ilişkin söylediği sözler hakkında "Milli Savunma Bakanımıza yapılan hakaretler yenilir yutulur hakaretler değildir" ifadelerinde bulunarak "Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, ardından ceza" dedi.   Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde: "EDEPTEN AHLAKTAN YOKSUN ANA MUHALEFET OLMAZ" -"Milli Savunma Bakanımıza yapılan hakaretler yenilir yutulur hakaretler değildir. Ana muhalefetin orada genel başkan yardımcısı veya sıfatı nedir onu da doğru dürüst bilmiyorum. Bilmeme de gerek yok zaten. Bu adamlarla ana muhalefet siyaset yapıyor. Edepten ahlaktan yoksun ana muhalefet olmaz.  Kullandıkları ifadeler yenilir yutulur değil." "ÖNCE TAZMİNAT SONRA CEZA" -"Milli Savunma Bakanımıza bu şekilde saldırabilme edepsizliğini yapmışlardır. Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Vereceğiz de. Bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, ardından ceza." -"Bu ülkede 40 yıl silahlı kuvvetlerimizde görev yapmış, şu anda da kabinede görev yapan arkadaşımıza bu şekilde saldırma hakkına sahip değil." ÖZGÜR ÖZEL YANIT VERDİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, gazetemiz Denge’ye konuştu. Özel "Erdoğan’ın gücü yetiyorsa, sözüyle yensin. Sözüyle yenemeyip, yargıdaki gücüyle yenmeye çalışmak onların acziyetini gösteriyor."dedi. İşte CHP’li Özgür Özel’in o açıklamaları; "GÜCÜ YETİYORSA SÖZÜYLE YENSİN" "Erdoğan’ın bakanları, yardımcıları baş edemeyince, şimdi beni emrindeki hakimlere, savcılara havale ediyor. Zaten bütün temel eleştirilerimizde, bizi haklı çıkarıyor. Biz yargının bağımsız olmadığını, Erdoğan’ın yargıçlar ve hakimler üzerine baskı kurduğunu, onlara talimat verdiğini söylüyorduk. Bu yine söylediklerimizin en açık örneği oldu. Şimdi de, bana önce tazminat cezası, sonra hapis cezası vereceğini söylüyor. Bu söylemler aslında Erdoğan’ın acizliğini gösteriyor. Biz siyaset yapıyoruz, hakaret etmemişiz, iftira atmamışız, sadece eleştirilerde bulunmuşuz. Erdoğan’ın gücü yetiyorsa, sözüyle yensin. Sözüyle yenemeyip, yargıdaki gücüyle yenmeye çalışmak onların acziyetini gösteriyor. Korkmayacağız, sinmeyeceğiz ve bir adım dahi geri durmayacağız."  
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü grup toplantısında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i hedef aldı. Erdoğan, Özel için "Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, ardından ceza" ifadesini kullandı. Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, gazetemiz Denge’ye konuştu. Özel "Erdoğan’ın gücü yetiyorsa, sözüyle yensin. Sözüyle yenemeyip, yargıdaki gücüyle yenmeye çalışmak onların acziyetini gösteriyor. Korkmayacağız, sinmeyeceğiz ve bir adım dahi geri durmayacağız."dedi.
Haber; Caner KILIÇ
AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in bütçe görüşmelerinde Hulusi Akar'a ilişkin söylediği sözler hakkında "Milli Savunma Bakanımıza yapılan hakaretler yenilir yutulur hakaretler değildir" ifadelerinde bulunarak "Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, ardından ceza" dedi.
 
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

"EDEPTEN AHLAKTAN YOKSUN ANA MUHALEFET OLMAZ"
-"Milli Savunma Bakanımıza yapılan hakaretler yenilir yutulur hakaretler değildir. Ana muhalefetin orada genel başkan yardımcısı veya sıfatı nedir onu da doğru dürüst bilmiyorum. Bilmeme de gerek yok zaten. Bu adamlarla ana muhalefet siyaset yapıyor. Edepten ahlaktan yoksun ana muhalefet olmaz.  Kullandıkları ifadeler yenilir yutulur değil."

"ÖNCE TAZMİNAT SONRA CEZA"
-"Milli Savunma Bakanımıza bu şekilde saldırabilme edepsizliğini yapmışlardır. Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Vereceğiz de. Bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, ardından ceza."
-"Bu ülkede 40 yıl silahlı kuvvetlerimizde görev yapmış, şu anda da kabinede görev yapan arkadaşımıza bu şekilde saldırma hakkına sahip değil."

ÖZGÜR ÖZEL YANIT VERDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, gazetemiz Denge’ye konuştu. Özel "Erdoğan’ın gücü yetiyorsa, sözüyle yensin. Sözüyle yenemeyip, yargıdaki gücüyle yenmeye çalışmak onların acziyetini gösteriyor."dedi.
İşte CHP’li Özgür Özel’in o açıklamaları;

"GÜCÜ YETİYORSA SÖZÜYLE YENSİN"
"Erdoğan’ın bakanları, yardımcıları baş edemeyince, şimdi beni emrindeki hakimlere, savcılara havale ediyor. Zaten bütün temel eleştirilerimizde, bizi haklı çıkarıyor. Biz yargının bağımsız olmadığını, Erdoğan’ın yargıçlar ve hakimler üzerine baskı kurduğunu, onlara talimat verdiğini söylüyorduk. Bu yine söylediklerimizin en açık örneği oldu. Şimdi de, bana önce tazminat cezası, sonra hapis cezası vereceğini söylüyor. Bu söylemler aslında Erdoğan’ın acizliğini gösteriyor. Biz siyaset yapıyoruz, hakaret etmemişiz, iftira atmamışız, sadece eleştirilerde bulunmuşuz. Erdoğan’ın gücü yetiyorsa, sözüyle yensin. Sözüyle yenemeyip, yargıdaki gücüyle yenmeye çalışmak onların acziyetini gösteriyor. Korkmayacağız, sinmeyeceğiz ve bir adım dahi geri durmayacağız."
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.