Özgür Özel; "Arkadan Kalleşçe Bir Saldırıya Uğradım"

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.06.2020 - 09:49, Güncelleme: 10.06.2020 - 09:49
 

Özgür Özel; "Arkadan Kalleşçe Bir Saldırıya Uğradım"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un yumruklu saldırısına uğradı.
TBMM Genel Kurulu, dün akşam karıştı. Sayıştay Başkanlığı’nda boş bulunan 5 üyelik için yapılan oylamada CHP, Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine tepki olarak kabinlerde yavaşlatma eylemi yaptı. Normalde 45 dakika sürecek oylama yaklaşık 3,5 saat sürdü. Oylamanın ardından yeni bekçi yasa teklifinin görüşmeleri sırasında ise yumruklu kavga çıktı. AK Parti’nin, CHP’nin önergeler üzerinde konuşmalarını engelleme girişimine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tepki gösterdi. MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül de Özel’e sert tepki verdi. Ara verilmesine rağmen MHP’liler ile Özel arasında söz düellosuyla başlayan tartışma diğer milletvekillerinin de katıldığı kavgaya dönüştü. MHP milletvekili Olcay Kılavuz, Özel’e ve CHP milletvekili Ulaş Karasu’ya yumruk attı. Milletvekilleri arasında karşılıklı itişip kakışmalar, yumruklaşmalar devam etti. Uzun süren kavga güçlükle yatıştırıldı. ÖZEL’DEN AÇIKLAMA Saldırının ardından Halk Tv'de canlı yayımlanan "Şimdiki Zaman Siyaset" programına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şunları söyledi: "Arkadan kalleşce bir saldırıya uğradım. Herhangi bir yaralanmam yok. MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz arkamdan gelerek kalleşce saldırdı. Gözlüğümü yere düşürecek bir sarsıntı oldu. Yüzüme yumruk atmaya çalıştı. Hafif bir darbe aldım. Fakat benim saldırıya uğramamın ardından CHP'li milletvekilleri Kılavuz'u püskürttü. Kaba kuvvete başvuran bir anlayış ile karşılaşmak istemezdik. Biz Enis Berberoğlu için pasif bir yavaşlatma eylemi yapıyorduk. Kaba kuvvetli saldırının ardından oturuma ara verildi." Özel, bu saldırının ardından yaşanan gerginlikte Kılavuz'un da darbe aldığını belirtti.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un yumruklu saldırısına uğradı.

TBMM Genel Kurulu, dün akşam karıştı. Sayıştay Başkanlığı’nda boş bulunan 5 üyelik için yapılan oylamada CHP, Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine tepki olarak kabinlerde yavaşlatma eylemi yaptı.

Normalde 45 dakika sürecek oylama yaklaşık 3,5 saat sürdü. Oylamanın ardından yeni bekçi yasa teklifinin görüşmeleri sırasında ise yumruklu kavga çıktı. AK Parti’nin, CHP’nin önergeler üzerinde konuşmalarını engelleme girişimine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tepki gösterdi. MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül de Özel’e sert tepki verdi. Ara verilmesine rağmen MHP’liler ile Özel arasında söz düellosuyla başlayan tartışma diğer milletvekillerinin de katıldığı kavgaya dönüştü. MHP milletvekili Olcay Kılavuz, Özel’e ve CHP milletvekili Ulaş Karasu’ya yumruk attı. Milletvekilleri arasında karşılıklı itişip kakışmalar, yumruklaşmalar devam etti. Uzun süren kavga güçlükle yatıştırıldı.

ÖZEL’DEN AÇIKLAMA

Saldırının ardından Halk Tv'de canlı yayımlanan "Şimdiki Zaman Siyaset" programına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şunları söyledi:

"Arkadan kalleşce bir saldırıya uğradım. Herhangi bir yaralanmam yok. MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz arkamdan gelerek kalleşce saldırdı. Gözlüğümü yere düşürecek bir sarsıntı oldu. Yüzüme yumruk atmaya çalıştı. Hafif bir darbe aldım. Fakat benim saldırıya uğramamın ardından CHP'li milletvekilleri Kılavuz'u püskürttü. Kaba kuvvete başvuran bir anlayış ile karşılaşmak istemezdik. Biz Enis Berberoğlu için pasif bir yavaşlatma eylemi yapıyorduk. Kaba kuvvetli saldırının ardından oturuma ara verildi."

Özel, bu saldırının ardından yaşanan gerginlikte Kılavuz'un da darbe aldığını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.