ROMANLAR MECLİSE GİRMEK İSTİYOR    

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.02.2019 - 09:26, Güncelleme: 11.02.2019 - 09:26
 

ROMANLAR MECLİSE GİRMEK İSTİYOR    

Şehzadeler Belediye Meclis Üyeliği için AK Parti’den adaylık başvurusunu yapan Manisa Romanlar Derneği Başkanı Murat Sinemli’nin tanıtım toplantısı renkli görüntülere sahne oldu. Büyük ilgi gören aday tanıtım toplantısı sonrası davul zurna eşliğinde oynayan Romanlar ‘Omuz omuza meclise’ mesajı verdi.  
Manisa Romanlar Derneği Başkanı Murat Sinemli, Romanların artık siyasette var olması gerektiğini belirterek, Şehzadeler ilçesi belediye meclis üyeliği için AK Parti’ye adaylık başvurusu yaptı. Sinemli’nin adaylık tanıtım toplantısı Romanlara yakışır şekilde  renkli görüntülere sahne oldu.   Adaylık tanıtımına İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İZROMDER) Başkanı Abdullah Cıstır ve çok sayıda Roman vatandaş da katıldı. Manisa Romanlar Derneği'nde yapılan tanıtım toplantısında konuşan İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İZROMDER) Başkanı Abdullah Cıstır, Roman çocuklarının eğitimine önem verilmesi gerektiğine vurgu yaptığı konuşmasını şöyle devam ettirdi; “Ülkenin birçok tarafında AK Parti’den de CHP’den de Romanların artık siyasete talebi var. Artık farkındayız. Bu farkındalığımıza basın aracılığıyla siyasetçilerin de varmasını istiyoruz. Karar alma süreçlerinde biz de yer almak istiyoruz. Bu sosyal statü Romanlar için çok önemli. O yüzden bizi görmezlikten, duymazlıktan gelmeyin diye siyasi erklere, karar vericilere ve karar alma süreçlerine destek olanlara mutlaka farkındalık konusunda Roman mahallelerinde artık bu uyanmayı, bu talebin gerçekten karşılık bulmasını bekliyoruz”    “MECLİSTE SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ” Manisa Romanlar Derneği Başkanı olan ve Manisa’dan meclis üyeliği için adaylık başvurusu yapan tek Roman olan Murat Sinemli ise kendisine gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek,   “AK Parti’den belediye meclis üyesi olarak geçen hafta başvurumuzu yaptık. Biz de artık mecliste söz sahibi olmak istiyoruz. Roman arkadaşlarım burada oldukları için bana destek oldukları için hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Artık biz de varız.” dedi.   DAVULLU ZURNALI TANITIM  Romanlar hazırladıkları dövizlerle mecliste yer almak istediklerini anlattı. Yapılan konuşmaların ardından tanıtıma katılan Romanlar dernek binası önünde davul zurna eşliğinde oynayarak Murat Sinemli’yi mecliste görmek istediklerini belirtti. Omuzlara alınan Murat Sinemli kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti. - Özlem ŞAHİN  
Şehzadeler Belediye Meclis Üyeliği için AK Parti’den adaylık başvurusunu yapan Manisa Romanlar Derneği Başkanı Murat Sinemli’nin tanıtım toplantısı renkli görüntülere sahne oldu. Büyük ilgi gören aday tanıtım toplantısı sonrası davul zurna eşliğinde oynayan Romanlar ‘Omuz omuza meclise’ mesajı verdi.  
Manisa Romanlar Derneği Başkanı Murat Sinemli, Romanların artık siyasette var olması gerektiğini belirterek, Şehzadeler ilçesi belediye meclis üyeliği için AK Parti’ye adaylık başvurusu yaptı. Sinemli’nin adaylık tanıtım toplantısı Romanlara yakışır şekilde  renkli görüntülere sahne oldu.
 
Adaylık tanıtımına İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İZROMDER) Başkanı Abdullah Cıstır ve çok sayıda Roman vatandaş da katıldı. Manisa Romanlar Derneği'nde yapılan tanıtım toplantısında konuşan İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İZROMDER) Başkanı Abdullah Cıstır, Roman çocuklarının eğitimine önem verilmesi gerektiğine vurgu yaptığı konuşmasını şöyle devam ettirdi; “Ülkenin birçok tarafında AK Parti’den de CHP’den de Romanların artık siyasete talebi var. Artık farkındayız. Bu farkındalığımıza basın aracılığıyla siyasetçilerin de varmasını istiyoruz. Karar alma süreçlerinde biz de yer almak istiyoruz. Bu sosyal statü Romanlar için çok önemli. O yüzden bizi görmezlikten, duymazlıktan gelmeyin diye siyasi erklere, karar vericilere ve karar alma süreçlerine destek olanlara mutlaka farkındalık konusunda Roman mahallelerinde artık bu uyanmayı, bu talebin gerçekten karşılık bulmasını bekliyoruz” 
 
“MECLİSTE SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ”
Manisa Romanlar Derneği Başkanı olan ve Manisa’dan meclis üyeliği için adaylık başvurusu yapan tek Roman olan Murat Sinemli ise kendisine gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek,   “AK Parti’den belediye meclis üyesi olarak geçen hafta başvurumuzu yaptık. Biz de artık mecliste söz sahibi olmak istiyoruz. Roman arkadaşlarım burada oldukları için bana destek oldukları için hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Artık biz de varız.” dedi.
 
DAVULLU ZURNALI TANITIM
 Romanlar hazırladıkları dövizlerle mecliste yer almak istediklerini anlattı. Yapılan konuşmaların ardından tanıtıma katılan Romanlar dernek binası önünde davul zurna eşliğinde oynayarak Murat Sinemli’yi mecliste görmek istediklerini belirtti. Omuzlara alınan Murat Sinemli kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti. - Özlem ŞAHİN
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.