TSK'DAN TERÖR ÖRGÜTÜNE DARBE

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.04.2017 - 11:48, Güncelleme: 09.04.2017 - 11:48
 

TSK'DAN TERÖR ÖRGÜTÜNE DARBE

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terörle mücadele kapsamında devam eden operasyonlarda, 1 terörist ve 7 işbirlikçinin yakalandığını, operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı. 
TSK, 08 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen yurt içi olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamada, Diyarbakır/Dicle’de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen 7 ayrı sığınak içerisinde 50 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı, 9 tüp ve çok miktarda gıda malzemesinin ele geçirildiği bildirildi. Diyarbakır/Hazro’da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik icra edilen operasyonda, 1 kalaşnikof piyade tüfeği ve 1 tabanca ele geçirildiği, bölücü terör örgütü iş birlikçisi 7 şahısın yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi. Şırnak Silopi’de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında ise 19 el yapımı patlayıcı, 22 kilogram TNT, 9 kilogram A4 patlayıcı madde, 100 fünye ve 462 kalaşnikof piyade tüfeği fişeğinin ele geçirildiği kaydedildi. Ayrıca Muş’un Malazgirt ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist yakalandı. 
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terörle mücadele kapsamında devam eden operasyonlarda, 1 terörist ve 7 işbirlikçinin yakalandığını, operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı. 
TSK, 08 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen yurt içi olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamada, Diyarbakır/Dicle’de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen 7 ayrı sığınak içerisinde 50 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı, 9 tüp ve çok miktarda gıda malzemesinin ele geçirildiği bildirildi. Diyarbakır/Hazro’da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik icra edilen operasyonda, 1 kalaşnikof piyade tüfeği ve 1 tabanca ele geçirildiği, bölücü terör örgütü iş birlikçisi 7 şahısın yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.

Şırnak Silopi’de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında ise 19 el yapımı patlayıcı, 22 kilogram TNT, 9 kilogram A4 patlayıcı madde, 100 fünye ve 462 kalaşnikof piyade tüfeği fişeğinin ele geçirildiği kaydedildi.

Ayrıca Muş’un Malazgirt ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist yakalandı. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.