‘BURUK’ AYRILIĞIN PERDE ARKASI

SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.06.2018 - 08:31, Güncelleme: 21.06.2018 - 08:31
 

‘BURUK’ AYRILIĞIN PERDE ARKASI

SporToto Süper Lig temsilcilerinden Teleset Mobilya Akhisarspor ile takıma geçen sezon tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandırıp UEFA Avrupa Ligi'ne taşıyan Teknik Direktör Okan Buruk'un yollarının ayrılmasının perde arkası ortaya çıktı.
Yeni sezon ücreti konusunda anlaşamayan taraflardan Akhisarspor'un Okan Buruk'a ilk görüşmede yıllık 1.2 milyon TL önerdiği öğrenildi. Kulüp içindeki ücret dengelerini bozmak istemediklerini söyleyen Başkan Hüseyin Eryüksel'in ikinci görüşmede Buruk'a tekliflerini en fazla 1.5 milyon TL'ye çıkarabileceklerini açıkladığı bildirildi. Takıma kupa şampiyonluğu ve Avrupa'dan önemli miktarda gelir kazandıran Okan Buruk'un ise 2 milyon TL yıllık ücret talebinde bulunup ısrarcı olduğu, bu nedenle Akhisar cephesinin tecrübeli teknik adamla anlaşmaktan vazgeçtiği belirtildi. Buruk'un ligde birçok teknik adam yüksek ücretle sözleşme imzalarken yönetimin kendisi için 500 bin TL'lik daha fedakarlık yapmamasına şaşırdığı öğrenildi. Buruk, yaptığı açıklamada sezon bittikten sonra Akhisarspor ile 2 kez görüştüğünü, üçüncü görüşmeyi beklediği dönemde kulüpten kendisiyle devam edilmeyeceğinin iletildiğini söyledi. Akhisarspor’da görev aldığı süre boyunca güzel bir dönem geçirdiğini kaydeden Buruk: “Yönetim kurulunun kararına saygı duymak lazım. Ben istikrardan yanaydım, şartları da zorladım ama olmadı. Anlaşamamamız sadece maddi boyutla ilgili değil. Bu sene Süper Kupa heyecanının yanı sıra UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecektik. Akhisarspor taraftarına da teşekkür ediyorum, güzel bir ortamda görev yaptım” ifadelerini kullandı. YÖNETİME KIRGIN Akhisarspor'da1.5 sezon görev yapan ve Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanıp tarihe geçen Buruk'un yönetimin tavrına oldukça bozulduğu öğrenildi. Başkan Hüseyin Eryüksel'in: "Okan Buruk ile şu ana kadar görüştük. Ancak bundan sonra kendisiyle kesinlikle görüşmeyeceğiz" açıklamasına bir hayli kırıldığı öğrenilen Buruk, kulüp bulamama tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Akhisarspor'u ilk kez UEFA Avrupa Ligi'ne taşıyan 44 yaşındaki teknik adamın yönetimden zam isteği kabul görmedi. Haftalardır yapılan görüşmelerde sonuç çıkmayınca, Akhisarspor'la tarih yazan Okan Buruk kontrat yenileyemedi. Süper Lig'de neredeyse tüm takımların teknik direktörlerini belirlemesinin ardından alternatifi çok azalan Okan Buruk'un yurt dışı seçeneğini gözden geçireceği ifade edildi. Akhisarspor'un ise kısa sürede yeni çalıştırıcısını belirleyeceği ve transferleri şekillendireceği vurgulandı. Öte yandan Türkiye Kupası'ndan toplam 5 milyon TL gelir elde eden Akhisar, ayak bastı parası olarak 2.6 milyon Euro alacağı UEFA Avrupa Ligi'nden ise toplamda en az 4 milyon Euro gelir hedefliyor.  
SporToto Süper Lig temsilcilerinden Teleset Mobilya Akhisarspor ile takıma geçen sezon tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandırıp UEFA Avrupa Ligi'ne taşıyan Teknik Direktör Okan Buruk'un yollarının ayrılmasının perde arkası ortaya çıktı.
Yeni sezon ücreti konusunda anlaşamayan taraflardan Akhisarspor'un Okan Buruk'a ilk görüşmede yıllık 1.2 milyon TL önerdiği öğrenildi. Kulüp içindeki ücret dengelerini bozmak istemediklerini söyleyen Başkan Hüseyin Eryüksel'in ikinci görüşmede Buruk'a tekliflerini en fazla 1.5 milyon TL'ye çıkarabileceklerini açıkladığı bildirildi. Takıma kupa şampiyonluğu ve Avrupa'dan önemli miktarda gelir kazandıran Okan Buruk'un ise 2 milyon TL yıllık ücret talebinde bulunup ısrarcı olduğu, bu nedenle Akhisar cephesinin tecrübeli teknik adamla anlaşmaktan vazgeçtiği belirtildi. Buruk'un ligde birçok teknik adam yüksek ücretle sözleşme imzalarken yönetimin kendisi için 500 bin TL'lik daha fedakarlık yapmamasına şaşırdığı öğrenildi. Buruk, yaptığı açıklamada sezon bittikten sonra Akhisarspor ile 2 kez görüştüğünü, üçüncü görüşmeyi beklediği dönemde kulüpten kendisiyle devam edilmeyeceğinin iletildiğini söyledi. Akhisarspor’da görev aldığı süre boyunca güzel bir dönem geçirdiğini kaydeden Buruk: “Yönetim kurulunun kararına saygı duymak lazım. Ben istikrardan yanaydım, şartları da zorladım ama olmadı. Anlaşamamamız sadece maddi boyutla ilgili değil. Bu sene Süper Kupa heyecanının yanı sıra UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecektik. Akhisarspor taraftarına da teşekkür ediyorum, güzel bir ortamda görev yaptım” ifadelerini kullandı.

YÖNETİME KIRGIN
Akhisarspor'da1.5 sezon görev yapan ve Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanıp tarihe geçen Buruk'un yönetimin tavrına oldukça bozulduğu öğrenildi. Başkan Hüseyin Eryüksel'in: "Okan Buruk ile şu ana kadar görüştük. Ancak bundan sonra kendisiyle kesinlikle görüşmeyeceğiz" açıklamasına bir hayli kırıldığı öğrenilen Buruk, kulüp bulamama tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Akhisarspor'u ilk kez UEFA Avrupa Ligi'ne taşıyan 44 yaşındaki teknik adamın yönetimden zam isteği kabul görmedi. Haftalardır yapılan görüşmelerde sonuç çıkmayınca, Akhisarspor'la tarih yazan Okan Buruk kontrat yenileyemedi. Süper Lig'de neredeyse tüm takımların teknik direktörlerini belirlemesinin ardından alternatifi çok azalan Okan Buruk'un yurt dışı seçeneğini gözden geçireceği ifade edildi. Akhisarspor'un ise kısa sürede yeni çalıştırıcısını belirleyeceği ve transferleri şekillendireceği vurgulandı. Öte yandan Türkiye Kupası'ndan toplam 5 milyon TL gelir elde eden Akhisar, ayak bastı parası olarak 2.6 milyon Euro alacağı UEFA Avrupa Ligi'nden ise toplamda en az 4 milyon Euro gelir hedefliyor.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.