BÜYÜKŞEHİR GOL YEMİYOR!

SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.11.2017 - 09:43, Güncelleme: 24.11.2017 - 09:43
 

BÜYÜKŞEHİR GOL YEMİYOR!

TFF 3.Lig 1.Grup’ta geride kalan 13 haftada 30 puan toplayarak emin adımlarla şampiyonluğa koşan Manisa Büyükşehir Belediyespor, Pazar günü sahasında 12 Bingölspor’u ağırlayacak. 10 maçlık yenilmezlik serisi bulunan (9 galibiyet, 1 beraberlik) Manisa BBSK’da hedef hem 3 puan almak hem de bu seriyi devam ettirmek.
13 haftada bulduğu 22 golle hücumda oldukça iyi bir görüntü çizen ve ligin en çok gol atan 2.takımı olan Manisa temsilcisinin asıl dikkat çeken istatistiği ise savunmada gösterdiği olağanüstü performans. 13 haftada sadece 6 gol yiyerek muhteşem bir grafik ortaya koyan Yeşil-beyazlılar, herkesi kendisine hayran bıraktırmış durumda. AVRUPA’NIN DEVLERİNE KAFA TUTUYOR! Avrupa’nın 5 büyük ligi (İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya, Fransa) ve Türkiye’deki profesyonel ligler göz önüne alındığında Manisa BBSK savunma konusunda en başarılı takımlardan biri olarak dikkat çekiyor. Bu anlamda İspanya’dan yıldızlar topluluğu Barcelona, ligde oynadığı 12 maçta kalesinde sadece 4 gol gördü ve zirvede yer alıyor. Bir diğer İspanyol temsilcisi Atletico Madrid, yediği 6 golle Barcelona’yı takip ediyor. İngiliz devi Manchester United da kalesinde 6 gol gören takımlardan. İşte Manisa BBSK da aynı bu dünya devleri gibi şu ana kadar oynadığı maçlarda kalesinde sadece 6 gol gördü. 13 maçta yediği 6 golle maç başına 0.46 gibi elde edilmesi zor olan bir gol yeme istatistiği yakalayan Yeşil-beyazlılar, bu bağlamda Avrupa’nın birçok büyük takımına da fark atmış durumda. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un Türkiye’deki “savunma” rakipleri ise oynadıkları 13’er maçta kalelerinde aynı Manisa temsilcisi gibi 6’şar gol gören 2.Lig Kırmızı Grup ekipleri Hatayspor, Sivas Belediyespor ve 3.Lig 2.Grup ekibi Darıca Gençlerbirliği. KALECİ YUSUF’TAN HARİKA PERFORMANS! Manisa BBSK’nın savunmadaki bu muhteşem grafiği sadece savunma oyuncularının kalitesiyle açıklanamaz. Hücumda santrafor Kaptan Ali Öztürk ile başlayan yoğun bir “hücum pres” anlayışı, rakiplerinin direncini kırma ve atak girişimlerini önleme konusunda oldukça etkili oluyor. Takım savunmasını çok iyi yapan Yeşil-beyazlılarda stoper ikilisini oluşturan Ufukhan Bayraktar ve Mehmet Kuruoğlu’nun uyumu da ayrıca dikkat çekiyor. Bunların yanında bir parantez de kaleci Yusuf’a açmamız gerekiyor. Ligde 2.haftada oynanan Kemerspor maçının ardından kaleyi Ersel Çetinkaya’dan devralan Yusuf Balcıoğlu, forma giydiği 11 karşılaşmada kalesinde sadece 4 gol görerek rakiplerine adeta “beni geçemezsiniz” mesajı veriyor. Kayseri Erciyesspor altyapısından yetişip uzun bir süre bu takımın formasını giyen 24 yaşındaki başarılı eldiven, geçen sezon çok kısa bir Gümüşhanespor macerasının ardından bu sezon başında Manisa BBSK’ya transfer olmuştu. Genç yaşına rağmen kalesinde oldukça güven veren bir görüntü çizen Yusuf Balcıoğlu, kısa sürede Teknik Direktör Levent Devrim’in vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı... (EMRE ÖZDOĞAN)  
TFF 3.Lig 1.Grup’ta geride kalan 13 haftada 30 puan toplayarak emin adımlarla şampiyonluğa koşan Manisa Büyükşehir Belediyespor, Pazar günü sahasında 12 Bingölspor’u ağırlayacak. 10 maçlık yenilmezlik serisi bulunan (9 galibiyet, 1 beraberlik) Manisa BBSK’da hedef hem 3 puan almak hem de bu seriyi devam ettirmek.
13 haftada bulduğu 22 golle hücumda oldukça iyi bir görüntü çizen ve ligin en çok gol atan 2.takımı olan Manisa temsilcisinin asıl dikkat çeken istatistiği ise savunmada gösterdiği olağanüstü performans. 13 haftada sadece 6 gol yiyerek muhteşem bir grafik ortaya koyan Yeşil-beyazlılar, herkesi kendisine hayran bıraktırmış durumda.




AVRUPA’NIN DEVLERİNE KAFA TUTUYOR!
Avrupa’nın 5 büyük ligi (İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya, Fransa) ve Türkiye’deki profesyonel ligler göz önüne alındığında Manisa BBSK savunma konusunda en başarılı takımlardan biri olarak dikkat çekiyor. Bu anlamda İspanya’dan yıldızlar topluluğu Barcelona, ligde oynadığı 12 maçta kalesinde sadece 4 gol gördü ve zirvede yer alıyor. Bir diğer İspanyol temsilcisi Atletico Madrid, yediği 6 golle Barcelona’yı takip ediyor. İngiliz devi Manchester United da kalesinde 6 gol gören takımlardan. İşte Manisa BBSK da aynı bu dünya devleri gibi şu ana kadar oynadığı maçlarda kalesinde sadece 6 gol gördü. 13 maçta yediği 6 golle maç başına 0.46 gibi elde edilmesi zor olan bir gol yeme istatistiği yakalayan Yeşil-beyazlılar, bu bağlamda Avrupa’nın birçok büyük takımına da fark atmış durumda. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un Türkiye’deki “savunma” rakipleri ise oynadıkları 13’er maçta kalelerinde aynı Manisa temsilcisi gibi 6’şar gol gören 2.Lig Kırmızı Grup ekipleri Hatayspor, Sivas Belediyespor ve 3.Lig 2.Grup ekibi Darıca Gençlerbirliği.



KALECİ YUSUF’TAN HARİKA PERFORMANS!
Manisa BBSK’nın savunmadaki bu muhteşem grafiği sadece savunma oyuncularının kalitesiyle açıklanamaz. Hücumda santrafor Kaptan Ali Öztürk ile başlayan yoğun bir “hücum pres” anlayışı, rakiplerinin direncini kırma ve atak girişimlerini önleme konusunda oldukça etkili oluyor. Takım savunmasını çok iyi yapan Yeşil-beyazlılarda stoper ikilisini oluşturan Ufukhan Bayraktar ve Mehmet Kuruoğlu’nun uyumu da ayrıca dikkat çekiyor. Bunların yanında bir parantez de kaleci Yusuf’a açmamız gerekiyor. Ligde 2.haftada oynanan Kemerspor maçının ardından kaleyi Ersel Çetinkaya’dan devralan Yusuf Balcıoğlu, forma giydiği 11 karşılaşmada kalesinde sadece 4 gol görerek rakiplerine adeta “beni geçemezsiniz” mesajı veriyor. Kayseri Erciyesspor altyapısından yetişip uzun bir süre bu takımın formasını giyen 24 yaşındaki başarılı eldiven, geçen sezon çok kısa bir Gümüşhanespor macerasının ardından bu sezon başında Manisa BBSK’ya transfer olmuştu. Genç yaşına rağmen kalesinde oldukça güven veren bir görüntü çizen Yusuf Balcıoğlu, kısa sürede Teknik Direktör Levent Devrim’in vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı... (EMRE ÖZDOĞAN)
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.