ÇOCUK OYUNLARI TÜRKİYE FİNALLERİ MANİSA'DA

SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.05.2012 - 20:22, Güncelleme: 22.05.2012 - 20:22
 

ÇOCUK OYUNLARI TÜRKİYE FİNALLERİ MANİSA'DA

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Oktay Yerlikaya, Çocuk Oyunları Türkiye Kupası'nın ikincisini Manisa'da yapacaklarını söyledi
 Çocuk Oyunları Türkiye Kupası’nın ikincisi Manisa’da düzenlenecek. Manisa’nın tek yerel televizyonu olan Etv’de canlı olarak yayınlanan ve Canan Çelik Ölekli’nin hazırlayıp sunduğu programa konuk olan Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Oktay Yerlikaya, organizasyonda geleneksel çocuk oyunlarından mendil kapmaca, sek-sek gibi oyunlarda yarışmaların düzenleneceği ve Manisa'da başlatılan “251 Bin Dev Öğrenci Projesi”nin bu kararı almalarında etkili olduğunu açıkladı. Yerlikaya, “Bu çalışma ilk olarak Kayseri’de başladı. Kayseri Gençlik Spor’da çalışırken il temsilcilerimizi her ay toplar yıllık faaliyet programlarıyla ilgili bilgi alırdık. Bu programları incelediğimizde çocuklara yönelik çalışmaların olmadığını gözlemledik. Oysa spora küçük yaştan itibaren başlamamız gerektiğini, özellikle şehirleşmeyle birlikte spordan uzak kalındığı düşüncesiyle çocuklarımızın da olduğu yıllık program faaliyeti talep ettik. Maalesef il temsilciliği atamsında ortaya koyulan kriterler bunu yapabilecek niteliğe sahip arkadaşlardan oluşmuyordu dolayısıyla da gerçekleştiremedik. Daha sonra çocuklarla ilgili sporcu çocuk meclisi kurarak o mecliste tavsiye kararları içerikli kararlar alınabileceğini ve spor branşlarında aktif hizmet edilebileceklerini ifade ettik. Bu fikir tuttu ve hemen il sporcu çocuk meclisini kurmak için Timebet Sayın Valimiz görevlendirdi ve olurlarını aldık. Daha sonra 2005 yılında Sayın Başbakanımızın yerel yönetimlerle ilgili yasa değişikleri de çıkınca, bunu fırsat bilerek müstakil ve özerk bir şeki,lde konfederasyon ve federasyonumuzu kurarak çocuklarımıza hizmet etmeye başladık. Buradaki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün de bize katkıları oldu. Manisa’daki Fen Lisesi’ndeki yurtta çocuklarımızı misafir edeceğiz. Atatürk Spor Salonu’nda da Türkiye Kupası’nın final müsabakaların gerçekleştireceğiz.” Dedi. 251 Bin Dev Öğrenci Projesi bu karada etkili oldu Öte yandan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret eden Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada, çocukların sanal alemde kendilerini kaybettiği bir ortamda, geleneksel çocuk oyunlarının tekrar canlandırılmasının son derece önemli hale geldiğini vurguladı. "Çocuk Oyunları Türkiye Kupası'nın ikincisini Manisa'da yapacağız. Bu organizasyonda geleneksel çocuk oyunlarından mendil kapmaca, sek-sek gibi oyunlarda yarışmalar düzenlenecek. Manisa'da başlatılan “251 Bin Dev Öğrenci Projesi” bu kararı almamızda etkili oldu.” Dedi.  
Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Oktay Yerlikaya, Çocuk Oyunları Türkiye Kupası'nın ikincisini Manisa'da yapacaklarını söyledi
 Çocuk Oyunları Türkiye Kupası’nın ikincisi Manisa’da düzenlenecek. Manisa’nın tek yerel televizyonu olan Etv’de canlı olarak yayınlanan ve Canan Çelik Ölekli’nin hazırlayıp sunduğu programa konuk olan Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Oktay Yerlikaya, organizasyonda geleneksel çocuk oyunlarından mendil kapmaca, sek-sek gibi oyunlarda yarışmaların düzenleneceği ve Manisa'da başlatılan “251 Bin Dev Öğrenci Projesi”nin bu kararı almalarında etkili olduğunu açıkladı. Yerlikaya, “Bu çalışma ilk olarak Kayseri’de başladı. Kayseri Gençlik Spor’da çalışırken il temsilcilerimizi her ay toplar yıllık faaliyet programlarıyla ilgili bilgi alırdık. Bu programları incelediğimizde çocuklara yönelik çalışmaların olmadığını gözlemledik. Oysa spora küçük yaştan itibaren başlamamız gerektiğini, özellikle şehirleşmeyle birlikte spordan uzak kalındığı düşüncesiyle çocuklarımızın da olduğu yıllık program faaliyeti talep ettik. Maalesef il temsilciliği atamsında ortaya koyulan kriterler bunu yapabilecek niteliğe sahip arkadaşlardan oluşmuyordu dolayısıyla da gerçekleştiremedik. Daha sonra çocuklarla ilgili sporcu çocuk meclisi kurarak o mecliste tavsiye kararları içerikli kararlar alınabileceğini ve spor branşlarında aktif hizmet edilebileceklerini ifade ettik. Bu fikir tuttu ve hemen il sporcu çocuk meclisini kurmak için Timebet Sayın Valimiz görevlendirdi ve olurlarını aldık. Daha sonra 2005 yılında Sayın Başbakanımızın yerel yönetimlerle ilgili yasa değişikleri de çıkınca, bunu fırsat bilerek müstakil ve özerk bir şeki,lde konfederasyon ve federasyonumuzu kurarak çocuklarımıza hizmet etmeye başladık. Buradaki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün de bize katkıları oldu. Manisa’daki Fen Lisesi’ndeki yurtta çocuklarımızı misafir edeceğiz. Atatürk Spor Salonu’nda da Türkiye Kupası’nın final müsabakaların gerçekleştireceğiz.” Dedi.

251 Bin Dev Öğrenci Projesi bu karada etkili oldu

Öte yandan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret eden Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada, çocukların sanal alemde kendilerini kaybettiği bir ortamda, geleneksel çocuk oyunlarının tekrar canlandırılmasının son derece önemli hale geldiğini vurguladı.

"Çocuk Oyunları Türkiye Kupası'nın ikincisini Manisa'da yapacağız. Bu organizasyonda geleneksel çocuk oyunlarından mendil kapmaca, sek-sek gibi oyunlarda yarışmalar düzenlenecek. Manisa'da başlatılan “251 Bin Dev Öğrenci Projesi” bu kararı almamızda etkili oldu.” Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.